[GA4] Sammenlign filtre, underejendomme og brugerroller

Se de forskellige metoder til at begrænse adgangen til dine data, og få oplysninger om, hvordan du genererer rapporter om specifikke undergrupper af data på din ejendom

Uanset om du har en lille virksomhed med ét website eller en stor virksomhed med mange brands og produkter, er du sandsynligvis interesseret i de data, som du og andre på din ejendom har adgang til.

Underejendomme, rapportfiltre, datafiltre og brugerroller giver dig forskellige muligheder for at administrere de oplysninger, du indsamler fra dine websites og apps, og vise disse oplysninger i rapporter.

Overblik over forskellene

I nedenstående tabel kan du se de funktioner, der tilbydes i Google Analytics:

Underejendomme Brugerroller Rapportfiltre Datafiltre
Primært eksempel på brug Styring Begræns adgangen til data via tilladelser Ad hoc-rapporttilpasning Datahygiejne
Adgangskontrol Adgangskontrol på ejendomsniveau Adgangskontrol på konto- og ejendomsniveau Adgangskontrol på rapportniveau Adgangskontrol på ejendomsniveau
Tilgængelighed Kun Analytics 360-ejendomme Tilgængelig for alle ejendomme Tilgængelig for alle ejendomme Tilgængelig for alle ejendomme
Med tilbagevirkende kraft Nej Ja Ja Nej
Rediger data permanent Ja Nej Nej Ja

Forskelle i omfanget

Nedenstående afsnit giver en mere detaljeret sammenligning af de funktioner, der er beskrevet ovenfor:

1. Styring

Det primære eksempel på brug for underejendomme er styring, dvs. styring af, hvilke brugere der har adgang til en undergruppe af en kildeejendom.

Underejendomme er nyttige, når du vil begrænse adgangen til følsomme eller fortrolige data, eller når du vil styre adgangen til forskellige undergrupper af data. Du kan f.eks. begrænse adgangen efter afdeling, projekt eller brugergruppe.

Der skal bruges styring, når visse grupper af brugere ikke skal have adgang til en undergruppe af dataene i en ejendom. I tilfælde, hvor styring ikke er nødvendig, skal funktioner som rapporter, udforskninger og andre (se nedenfor) bruges i stedet.

2. Adgangsbegrænsning

Google Analytics giver dig mulighed for at tildele roller med forskellige sæt af tilladelser på konto- og ejendomsniveau. Ved at tildele roller kan du begrænse, hvad brugerne med adgang til en ejendom kan gøre på ejendommen, og om brugerne kan se omkostnings- og omsætningsdata. Dette eksempel på brug kan også udføres ved hjælp af underejendomme, men denne mulighed er forbundet med omkostninger.

3. Ad hoc-rapporttilpasning

Du kan tilpasse rapportsamlinger og anvende filtre for at give de personer, der bruger din Google Analytics-ejendom, et bedre overblik. Dette kan f.eks. gøres for at øge effektiviteten og muligheden for at fokusere på bestemte datasæt på én gang.

Det ene team i din virksomhed vil f.eks. gerne se e-handelskøb fra mobilbrugere, mens det andet team gerne vil se e-handelskøbne hos webbrugerne. Du kan tilpasse navigationen til venstre, så der inkluderes to rapporter: Den første rapport indeholder kun webdata, og den anden rapport indeholder kun mobildata.

Bemærk! Filtre er ikke beregnet til styring og kan midlertidigt fjernes af brugere. Derfor er datafiltre beregnet til at skabe overblik og ikke beregnet til styring.

4. Datahygiejne

Datafiltre giver dig mulighed for at forhindre, at indgående data, som du klassificerer som intern trafik eller udviklertrafik, behandles af Google Analytics og vises i rapporter. Dette sikrer, at dine medarbejderes data og uønskede henvisninger ikke er med til at give et forvrænget billede af dine data.

Når et datafilter anvendes, påvirker det dataene permanent, og det kan ikke fortrydes. Hvis du f.eks. anvender et ekskluderingsfilter, behandles de ekskluderede data aldrig, og de vil ikke være tilgængelige i Google Analytics.

Cases med eksempler på brug

Overvej f.eks. følgende eksempler på brug:

• Hvis du vil se data efter region eller enhed, kan du bruge rapportfiltre og tilpasning.
  • Hvis du af sikkerhedsmæssige årsager vil begrænse adgangen, så det kun er bestemte teams, der har adgang, skal du bruge underejendomme.
  • Hvis du vil begrænse adgangen til omkostnings- og omsætningsdata, skal du tildele mere restriktive brugerroller.
  • Hvis du vil forhindre intern trafik i at blive behandlet, skal du bruge datafiltre.