[GA4] Comparar filtres, subpropietats i rols d'usuari

Explorar les diferents maneres de restringir l'accés a les dades i com es poden generar informes sobre subconjunts específics de dades en una propietat

Tant si teniu una empresa petita amb un lloc web com si sou una empresa gran amb moltes marques i productes, és probable que us preocupi a quines dades podeu accedir les persones de la vostra propietat.

Les subpropietats, els filtres d'informes, els filtres de dades i els rols d'usuari proporcionen diverses maneres de gestionar la informació que recolliu des dels llocs web i aplicacions, i de mostrar-la als informes.

Diferències d'una ullada

A la taula següent es comparen les funcions que s'ofereixen a Google Analytics:

Subpropietats Rols d'usuari Filtres d'informe Filtres de dades
Cas d'ús principal Governança Restringir l'accés a les dades mitjançant permisos Personalització d'informes ad hoc Higiene de dades
Control d'accés Control d'accés del nivell de propietat Control d'accés dels nivells de propietat i de compte Control d'accés del nivell d'informe Control d'accés del nivell de propietat
Disponibilitat Només propietats d'Analytics 360 Disponible per a totes les propietats Disponible per a totes les propietats Disponible per a totes les propietats
Retroactivitat No No
Modificació permanent de les dades No No

Diferències en profunditat

Les seccions següents proporcionen una comparació més detallada de les funcions descrites més amunt.

1. Governança

El cas d'ús principal de les subpropietats és la governança, és a dir, controlar quins usuaris tenen accés a un subconjunt d'una propietat font.

Les subpropietats són útils quan voleu restringir l'accés a dades sensibles o confidencials o quan voleu controlar l'accés a diferents subconjunts de dades. Per exemple, podeu restringir l'accés per departament, projecte o grup d'usuaris.

La governança s'ha d'utilitzar quan determinats grups d'usuaris no han de tenir accés a un subconjunt de les dades en una propietat. En els casos en què no sigui necessària la governança, s'han de fer servir funcions com ara els informes, les exploracions i altres (consulteu la informació de més avall).

2. Restricció d'accés

Google Analytics us permet assignar rols amb diferents conjunts de permisos als nivells de propietat i de compte. En assignar rols, podeu restringir què poden fer en una propietat els usuaris que hi tinguin accés i si poden veure dades de costos i d'ingressos. Aquest cas d'ús també es pot abordar utilitzant subpropietats, tot i que aquesta opció genera un cost.

3. Personalització d'informes ad hoc

Podeu personalitzar les col·leccions d'informes i aplicar filtres per oferir experiències més a la mida dels usuaris que utilitzin la vostra propietat de Google Analytics, per exemple, per augmentar l'eficiència i perquè puguin centrar-se en determinats conjunts de dades alhora.

Per exemple, suposem que un equip de la vostra empresa vol veure les compres de comerç electrònic dels usuaris de mòbils, mentre que un altre vol veure les compres de comerç electrònic dels usuaris del web. Podeu personalitzar la navegació de l'esquerra perquè inclogui dos informes: el primer pot contenir només dades web i el segon, només dades mòbils.

Tingueu present que els filtres no estan pensats per a la governança i que els usuaris els poden treure temporalment. Per aquest motiu, els filtres de dades estan pensats per afavorir la selecció i la comoditat, i no pas la governança.

4. Higiene de dades

Els filtres de dades us permeten evitar que Google Analytics tracti les dades entrants que classifiqueu com a trànsit intern o del desenvolupador i que es mostrin als informes. Això garanteix que els empleats de la vostra empresa i les referències no desitjades no distorsionin ni falsegin les dades.

Un cop s'ha aplicat un filtre de dades, els efectes són permanents i no es poden desfer. Per exemple, si apliqueu un filtre d'exclusió, les dades excloses no es tractaran mai i no estaran disponibles a Google Analytics.

Mostra de casos d'ús

Plantegeu-vos, per exemple, aquests casos d'ús:

• Per veure les dades per regió o dispositiu, utilitzeu els filtres i la personalització d'informes.
  • Per restringir l'accés a determinats equips per motius de seguretat, utilitzeu subpropietats.
  • Per restringir l'accés a les dades de costos i d'ingressos, assigneu rols d'usuari més restrictius.
  • Per evitar que es tracti el trànsit intern, utilitzeu filtres de dades.