[GA4] Slik viser du annonser til brukere som ikke har konvertert ennå

Denne artikkelen er en fortsettelse av Slik måler du konverteringer med Google Analytics, og her finner du en veiledning i hvordan du bruker Google Analytics for å finstemme annonseringen ved hjelp av konverteringsdata.

Om konverteringer og annonsering

Hittil har du lagt til Google Analytics-målingskoden på nettstedet, konfigurert en hendelse som måler tilfeller der noen sender inn skjemaet for generering av potensielle salg, og merket hendelsen som en konvertering. Etter en stund kan du bruke dataene du samler inn fra konverteringshendelsene du har konfigurert, til å finstemme annonseringen du kjører via Google Ads, og dermed generere flere potensielle salg på nettstedet.

Annonseringen kan finstemmes på flere måter:

• Vis annonser til konverterende brukere.
  • Vis annonser til personer som ligner på konverterende brukere.
  • Bruk konverteringsdataene til å finstemme Google Ads-budene du legger inn.

Denne artikkelen viser hvordan du oppretter målgrupper ut fra konverterende brukere og deretter importerer disse til Google Ads-kontoene dine. Merk deg at når du knytter Google Ads-kontoen din sammen med Google Analytics, kan du importere alle målgruppe- og konverteringsdata til Google Ads.

Om målgrupper

En målgruppe er en gruppe av personer som har visse felles kjennetegn. Målgruppen kan for eksempel bestå av folk som har kjøpt noe i en nettbutikk, lagt til varer i en ønskeliste eller sendt inn et bestemt skjema.

Google Analytics tilbyr som standard visse målgrupper, deriblant brukere som har låst opp visse prestasjoner, brukere som har startet betalingsprosessen, men ikke fullført kjøpet, og brukere som anses som potensielle salg. Gjennomgå listen over foreslåtte og forutsigende målgrupper før du oppretter dine egne målgrupper.

Når du har en målgruppe, kan du importere den til de tilknyttede Google Ads-kontoene dine og bruke den til å vise annonser til personer som matcher med de definerte attributtene.

Tilknytt Google Ads

Hvis du vil bruke målgruppe- og konverteringsdataene dine i Google Ads, må du knytte Google Analytics-området ditt sammen med your Google Ads-kontoen din. Hvis du ikke har Google Ads-konto, kan du opprette en.

Slik knytter du områder sammen med Google Ads:

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Klikk på Tilknytt.
  3. Klikk på Velg Google Ads-kontoer, og velg de Google Ads-kontoene du vil tilknytte.
  4. Klikk på Bekreft.
  5. Klikk på Neste, og gå gjennom innstillingene dine.
  6. Klikk på Send inn for å angi de gjeldende innstillingene i de aktuelle kontoene.

Når du etablerer en tilknytning mellom Google Ads og Google Analytics, får du se Google Ads-data i Google Analytics-rapportene, og du kan bruke Analytics-dataene i Google Ads.

Slå på Google-signaler

Det siste du må gjøre for at målgruppene skal bli tilgjengelige i Målgruppestyring i Google Ads, er å slå på Google-signaler. Med Google-signaler aktivert kan du samle inn data fra besøkende på nettstedet som er pålogget Google-kontoen sin.

Slik slår du på Google-signaler:

1. Klikk på Datainnsamling under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på Kom i gang.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Gjennomgå informasjonen om aktivering av Google-signaler, og klikk på Aktivér.

Opprett en målgruppe som består av ikke-konverterende brukere

Du kan opprette en målgruppe som består av brukere som ikke har konvertert på nettstedet. Med denne målgruppen kan du nå ut til andre personer som har vist interesse for bedriften din, men som ikke har fullført noen handlinger som er verdifulle for bedriften.

Slik oppretter du målgruppen:

1. Klikk på Målgrupper under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Ny målgruppe. Hvis du ikke ser denne knappen, har du ikke tillatelse til å opprette målgrupper.
  3. Klikk på Opprett en egendefinert målgruppe.
  4. Klikk på Legg til en gruppe som skal ekskluderes.
  5. Klikk på Legg til en ny betingelse i delen Ekskluder brukere midlertidig når.
  6. Velg «lead_form_submit»-hendelsen på rullegardinmenyen.
  7. Klikk på Lagre øverst til høyre.

Når du har opprettet målgruppen, kan du klikke på navnet på den for å åpne en rapport med data om målgruppen.

Vis annonser til lignende personer

Det siste skrittet er å vise annonser til brukere som ikke har konvertert ennå, og for å gjøre dette må du gå til Google Ads.

Slik finner du målgruppene dine i Google Ads:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger øverst.
  3. Klikk på Målgruppestyring under Delt bibliotek.

Navnene på målgruppene fra Google Analytics har denne strukturen:

[navnet på målgruppen] til [navnet på Google Analytics 4-området]

Hvis Google Analytics-området heter «Lead Generation Tutorial - GA4» (veiledning til generering av potensielle salg – GA4), ser du etter denne målgruppen:

1. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av målgruppen du vil legge til.
  2. Klikk på Legg til i > Kampanjer øverst.
  3. Velg kampanjen, og klikk på Neste.
  4. Velg ønsket målrettingsinnstilling, og klikk på Legg til målgruppesegmenter.

Neste: Slik tilskrives konverteringskreditt