[GA4] Advertenties weergeven aan niet-geconverteerde gebruikers

Dit artikel is het vervolg op Conversies meten met Google Analytics. Hierin vindt u instructies voor hoe u via Google Analytics advertenties kunt verbeteren met conversiegegevens.

Inzicht in conversies en advertenties

U heeft tot nu toe de meetcode voor Google Analytics aan uw website toegevoegd, een gebeurtenis ingesteld die meet wanneer iemand het leadgeneratieformulier indient en de gebeurtenis gemarkeerd als een conversie. Na enige tijd kunt u de verzamelde gegevens over conversiegebeurtenissen gebruiken om de advertenties te verbeteren die u via Google Ads weergeeft en zo meer leads op uw website genereren.

U kunt uw advertenties op verschillende manieren verbeteren:

• Adverteren bij gebruikers die een conversie hebben gegenereerd
  • Adverteren bij mensen die vergelijkbaar zijn met gebruikers die een conversie hebben gegenereerd
  • Uw conversiegegevens gebruiken om uw Google Ads-biedingen te verbeteren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een doelgroep van niet-geconverteerde gebruikers maakt en de doelgroepen importeert in uw Google Ads-accounts. Nadat u uw Google Ads-account aan Google Analytics heeft gekoppeld, kunt u alle doelgroep- en conversiegegevens in Google Ads importeren.

Inzicht in doelgroepen

Een doelgroep is een groep mensen met gemeenschappelijke kenmerken. Een doelgroep kan bijvoorbeeld bestaan uit mensen die een aankoop hebben gedaan in een online winkel, mensen die artikelen hebben toegevoegd aan een verlanglijstje of mensen die een specifiek formulier hebben ingediend.

Google Analytics biedt bepaalde doelgroepen standaard aan, zoals gebruikers die een specifieke prestatie hebben ontgrendeld, gebruikers die zijn begonnen met het betalingsproces maar hun aankoop niet hebben afgerond en gebruikers die potentiële zakelijke leads zijn. Bekijk de lijst met voorgestelde en voorspellende doelgroepen voordat u eigen doelgroepen maakt.

Als u een doelgroep heeft, kunt u deze importeren naar uw gekoppelde Google Ads-accounts en gebruiken om advertenties te tonen aan mensen die voldoen aan de gedefinieerde kenmerken.

Koppelen aan Google Ads

Als u uw conversie- en doelgroepgegevens in Google Ads wilt gebruiken, koppelt u uw Google Analytics-property aan uw Google Ads-account. Als u geen Google Ads-account heeft, maakt u eerst een account.

Zo koppelt u uw property aan Google Ads:

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Ads-koppelingen.
  2. Klik op Koppelen.
  3. Klik op Kies Google Ads-accounts en selecteer de Google Ads-accounts die u wilt koppelen.
  4. Klik op Bevestigen.
  5. Klik op Volgende en controleer uw instellingen.
  6. Klik op Sturen om uw accounts te koppelen aan de huidige instellingen.

Als u Google Ads aan Google Analytics koppelt, ziet u Google Ads-gegevens in uw Google Analytics-rapporten en kunt u uw Analytics-gegevens gebruiken in Google Ads.

Google-signalen activeren

Tot slot activeert u Google-signalen om uw doelgroepen beschikbaar te maken in Doelgroepbeheer van Google Ads. Als u Google-signalen activeert, kunt u gegevens verzamelen van gebruikers die uw website gebruiken terwijl ze zijn ingelogd op hun Google-account.

Zo activeert u Google-signalen:

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensverzameling.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Controleer de informatie over Google-signalen activeren en klik op Activeren.

Een doelgroep met niet-geconverteerde gebruikers maken

U kunt een doelgroep maken van mensen die geen conversie hebben gegenereerd op uw website. Met deze doelgroep kunt u andere mensen bereiken die interesse hebben getoond in uw bedrijf, maar die de actie die waardevol is voor uw bedrijf niet hebben afgerond.

Zo maakt u de doelgroep:

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik op Nieuwe doelgroep. Als u de knop niet ziet, heeft u geen rechten om een doelgroep te maken.
  3. Klik op Een aangepaste doelgroep maken.
  4. Klik op Groep toevoegen om uit te sluiten.
  5. Klik in het gedeelte Gebruikers tijdelijk uitsluiten wanneer op Nieuwe voorwaarde toevoegen.
  6. Selecteer in het dropdownmenu de gebeurtenis lead_form_submit.
  7. Klik rechtsboven op Opslaan.

Nadat u de doelgroep heeft gemaakt, kunt u op de doelgroepnaam klikken om een rapport met gegevens over de doelgroep te openen.

Advertenties tonen aan vergelijkbare mensen

De laatste stap is de weergave van advertenties aan niet-geconverteerde gebruikers. Voor deze laatste stap gaat u naar Google Ads.

Zo vindt u uw doelgroepen in Google Ads:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik bovenaan op Tools en instellingen.
  3. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.

De doelgroepnamen van Google Analytics hebben de volgende structuur:

[ de naam van de doelgroep ] van [ de naam van de Google Analytics 4-property ]

Als de Google Analytics-property 'Lead Generation Tutorial - GA4' heet, zoekt u naar de volgende doelgroep:

1. Klik op het selectievakje naast de doelgroep die u wilt toevoegen.
  2. Klik bovenaan op Toevoegen aan... > Campagnes.
  3. Selecteer de campagne en klik op Volgende.
  4. Kies een targetinginstelling en klik op Doelgroepsegmenten toevoegen.

Volgende: Credit toewijzen voor conversies