[GA4] Verkostoasetusten määrittäminen sovelluksille

Mittaa mainontaverkostoista saatujen konversioiden tuloksia ja lähetä konversiodataa takaisin verkostoihin niiden lähettämän liikenteen optimoimiseksi

Mainontaverkosto (eli mainosverkosto) on verkkoalusta, joka yhdistää mainoksia julkaisevat yritykset (mainostajat) niihin, jotka haluavat hostata mainoksia ja kaupallistaa sovelluksensa (julkaisijat).

Jos olet julkaisija, Järjestelmänvalvoja-sivun Verkostoasetukset-välilehdellä voit lisätä Analytics-mittauskokonaisuuteesi mainosverkostot, joita käytät sovellusdatastriimeissäsi.

Määrittämällä sovellustesi verkostoasetukset voit

• mitata mainosverkostoista saatavia konversioita
  • määrittää takaisinlähetyksiä, jotta kaikki konversiodata tai osa siitä lähetetään takaisin mainosverkostoon sen lähettämän liikenteen optimointia varten.

Verkoston lisääminen

Voit lähettää konversiot ja mitata tuloksia mainontaverkostoissa. Näin lisäät verkoston:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Verkostoasetukset > Uusi verkosto.
  3. Valitse valikosta haluamasi verkosto.
  4. Lähde on automaattisesti Verkoston nimi. Jotkin verkostot tarjoavat myös kampanjan tulotapaan ja kampanjan nimeen liittyvää metadataa, jolloin muita syötteitä ei tarvita. Muut kuin tällaista dataa tarjoavat verkostot sisältävät Kampanjan tulotapa- ja Kampanjan nimi ‑kentät räätälöityjen tietojen tallentamista varten. Käytä luotua URL-osoitetta viittaavana linkkinä (kopioi ja liitä URL-osoite).
    • KLIKKAUS: Jos kampanjasi tavoitteena on saada käyttäjiä lataamaan sovellus, käytä luomaasi URL-osoitetta tässä.
    • TÄSMÄLINKKI: Jos kampanjasi tarkoitus on aktivoida sovelluksen nykyisiä käyttäjiä, käytä TÄSMÄLINKKI-välilehteä. Kirjoita tähän kohtaan URL-mallin ja polun tiedot. Tarvittavat parametrit lisätään.
  5. (Valinnainen) Laita Määritä takaisinlähetys päälle, niin konversiotiedot lähetetään takaisin verkostoon.
  6. Klikkaa Tallenna.

Takaisinlähetykset

Takaisinlähetys tarkoittaa konversiotietojen lähettämistä takaisin mainosverkostoon. Takaisinlähetykset ovat valinnaisia. Voit lähettää first_open-datan muiden sovelluksen sisäisten konversiotapahtumien lisäksi. Jos päätät määrittää takaisinlähetyksen, voit valita, lähetetäänkö verkostoon kaikki konversiot vai vain sellaiset konversiot, jotka Analytics on kirjannut tulleiksi kyseisestä verkostosta.

Takaisinlähetysten avulla verkostot voivat optimoida sinulle lähettämänsä liikenteen. Jos verkosto esimerkiksi tietää, että sovellus on ladattu laitteelle, kyseiseen sovellukseen liittyviä lisämainoksia ei näy kyseisellä laitteella.

Jos lähetät verkostoon kaiken konversiodatan, kyseinen verkosto voi optimoida oman liikenteensä sen mukaan, mitä se tietää kaikkien verkostojen konversioista. Kun lähetät kaiken konversiodatan tiettyyn verkostoon, muiden konversioiden toimituksessa mukana olevien verkostojen tiedot obfuskoidaan.

Jos joko 1) kaikki mittauskokonaisuustason data, 2) yksittäiset tapahtumat tai 3) tietyt tapahtumanimet tai käyttäjäominaisuudet on suljettu pois mainosten personoinnista, Analytics liittää takaisinlähetyksiin lisäsignaalin (npa). Tämä kertoo verkostoille, että ne eivät saa käyttää kyseistä dataa mainonnan personointiin. Huomaa, että kukin verkosto käsittelee npa-signaalin omalla tavallaan.

Näin määrität takaisinlähetyksen:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Verkostoasetukset.
  3. Klikkaa verkoston riviltä Lisää > Määritä takaisinlähetys.
  4. Valitse lähetettävät konversiot.
  5. Valitse Vain tästä verkostosta saadut konversiot tai Kaikki konversiot.
  6. Lisää verkoston parametrit (esim. seurantatunnus ja mainostajan salasana). Parametrit vaihtelevat verkoston mukaan.
  7. Klikkaa Tallenna.

Jos poistat mainosten personoinnin käytöstä Datan turvaaminen ‑artikkelin ohjeiden mukaan ja käyttäjä ottaa takaisinlähetykset käyttöön, tämä tieto liitetään takaisinlähetykseen.

Google Play ‑sovellusten räätälöidyt kampanjat

Jos käytät omaa kampanjaa Google Playn kautta jaeltavalle sovellukselle, voit luoda omavalintaisia URL-osoitteita Google Playn URL-työkalun avulla.