Comerç electrònic

[GA4] Abasts del comerç electrònic

Entendre com els paràmetres definits en diferents nivells als esdeveniments de comerç electrònic afecten els informes

Google Analytics categoritza les dades de comerç electrònic en abasts d'esdeveniment i d'article.

• L'abast d'esdeveniment proporciona informació sobre un esdeveniment de comerç electrònic, com ara el valor d'una transacció general.
  • L'abast d'article proporciona informació sobre els articles (és a dir, els productes i serveis que veneu) d'un esdeveniment de comerç electrònic, com ara el nom o el preu d'un article.

Entendre els abasts dels paràmetres

Els esdeveniments de comerç electrònic són esdeveniments recomanats que heu de definir al vostre lloc web o a la vostra aplicació per veure les dades de comerç electrònic a Google Analytics. Quan definiu un esdeveniment de comerç electrònic, heu d'introduir paràmetres del nivell d'esdeveniment i, opcionalment, paràmetres del nivell d'article.

Per exemple, fixeu-vos en el codi gtag.js següent:

Un esdeveniment de comerç electrònic a gtag.js amb paràmetres d'abast d'esdeveniment i paràmetres d'abast d'article etiquetats

L'esdeveniment de compra té diversos paràmetres d'abast d'esdeveniment, com ara transaction_id, value i tax. Aquests paràmetres proporcionen informació sobre la compra. L'esdeveniment inclou una matriu items que també proporciona informació sobre l'esdeveniment; en concret, la matriu items descriu els articles que s'han comprat.

Quan el mateix paràmetre es mostra dues vegades

Alguns paràmetres es poden definir tant al nivell d'article com al d'esdeveniment. Per exemple, el paràmetre creative_name de l'esdeveniment select_promotion es pot definir als dos nivells. En funció del paràmetre, Analytics anul·la el valor del paràmetre d'abast d'esdeveniment amb el valor del paràmetre d'abast d'article o bé recull els dos valors de paràmetre.

Analytics us permet definir els paràmetres en tots dos nivells, de manera que pugueu atribuir amb més precisió el mèrit a l'activitat actual de l'usuari que porta a una activitat posterior de l'usuari.

Per exemple, podeu definir el paràmetre item_list_id a l'esdeveniment view_item_list en tots dos nivells. Quan definiu el paràmetre a l'esdeveniment, el paràmetre identifica la llista actual amb què el client interacciona. A mesura que un client continua interaccionant amb el vostre lloc web, us interessa atribuir el mèrit a la llista original com a responsable d'una compra posterior.

Quan definiu els paràmetres següents al nivell d'esdeveniment i d'article, s'utilitzen els paràmetres de tots dos nivells:

• coupon

Quan definiu els paràmetres següents al nivell d'esdeveniment i d'article, el nivell d'article té prioritat:

• creative_name
  • creative_slot
  • item_list_id
  • item_list_name
  • promotion_id
  • promotion_name

Per obtenir més informació sobre el comportament dels paràmetres d'esdeveniment, consulteu la referència d'esdeveniments