E-commerce

[GA4] E-commercebereiken

Inzicht krijgen in hoe parameters die op verschillende niveaus in e-commercegebeurtenissen zijn gedefinieerd, van invloed zijn op uw rapporten

Google Analytics categoriseert e-commercegegevens in gebeurtenis- en itembereiken.

• Het gebeurtenisbereik bevat informatie over een e-commercegebeurtenis, zoals de waarde van een totale transactie.
  • Het itembereik biedt informatie over de items (bijvoorbeeld de producten en services die u verkoopt) in een e-commercegebeurtenis, zoals de naam of prijs van een artikel.

Inzicht krijgen in parameterbereiken

E-commercegebeurtenissen zijn aanbevolen gebeurtenissen waarvoor is vereist dat u ze op uw website of in uw app definiëert om e-commercegegevens te bekijken in Google Analytics. Geef parameters op gebeurtenisniveau en (optioneel) parameters op itemniveau op als u een e-commercegebeurtenis definieert.

Bekijk bijvoorbeeld deze gtag.js-code:

Een e-commercegebeurtenis in gtag.js met gelabelde gebeurtenisgerichte parameters en itemgerichte parameters

De aankoopgebeurtenis heeft een aantal gebeurtenisgerichte parameters, zoals transaction_id, value en tax. Deze parameters bieden informatie over de aankoop. In de gebeurtenis is een itemmatrix opgenomen, die ook informatie over de gebeurtenis biedt. De itemmatrix beschrijft met name de gekochte artikelen.

Als dezelfde parameter 2 keer wordt getoond

Sommige parameters kunnen op item- en gebeurtenisniveau worden gedefinieerd. De parameter creative_name in de gebeurtenis select_promotion kan bijvoorbeeld op beide niveaus worden gedefinieerd. Afhankelijk van de parameter overschrijft Analytics de gebeurtenisgerichte parameterwaarde met de itemgerichte parameterwaarde of worden beide parameterwaarden verzameld.

Met Analytics kunt u de parameters op beide niveaus definiëren, zodat u credit nauwkeurig kunt toeschrijven aan huidige gebruikersactiviteit die tot latere gebruikersactiviteit leidt.

U kunt de parameter item_list_id in de gebeurtenis view_item_list bijvoorbeeld op beide niveaus instellen. Als u de parameter in de gebeurtenis instelt, herkent de parameter de huidige lijst waarmee de klant interactie heeft. Als een klant interactie blijft hebben met uw website, wilt u credit aan de oorspronkelijke lijst toewijzen omdat deze verantwoordelijk is voor een latere aankoop.

Stel deze parameters in op gebeurtenis- en itemniveau om de parameters op beide niveaus te gebruiken:

• coupon

Als u deze parameters instelt op gebeurtenis- en itemniveau, heeft het itemniveau voorrang:

• creative_name
  • creative_slot
  • item_list_id
  • item_list_name
  • promotion_id
  • promotion_name

Bekijk het overzicht van gebeurtenissen voor meer informatie over het gedrag van gebeurtenisparameters.