[GA4] Slik måler du konverteringer med Google Analytics

Denne artikkelen er en fortsettelse av Slik rapporterer du om skjemaer for generering av potensielle salg, og her viser vi hvordan du bruker Google Analytics til å måle innsending av skjemaer for generering av potensielle salg som konverteringer.

Om konverteringer

Når noen utfører en handling som er verdifull for bedriften, kan du registrere handlingen som en konvertering. I dette tilfellet er kunder som fyller ut skjemaet for generering av potensielle salg, en viktig, verdifull handling for bedriften som du kan registrere som en konvertering.

Når du måler innsendte skjemaer som konverteringer, kan du se de ulike banene brukerne følger på veien mot å fylle ut skjemaet, få tilgang til nye beregninger (eller datapunkter) i Google Analytics (f.eks. konverteringsfrekvensen) og vise annonser til personer som har eller ikke har fylt ut skjemaet.

Mål skjemaer for potensielle salg som sendes inn

Du kan måle enhver handling som en konvertering, såfremt du har tilordnet den aktuelle handlingen en hendelse. Hvis du for eksempel vil registrere en konvertering hver gang noen sender inn skjemaet for generering av potensielle salg, må du opprette en hendelse som utløses når noen fyller ut skjemaet.

Tidligere i denne artikkelserien lærte du om visse hendelser som Google Analytics automatisk samler inn fra nettstedet hvis du har lagt til målingskoden på det.

Selv om Google Analytics automatisk og rent generelt registrerer skjemaer som sendes inn, må du ha en hendelse som spesifikt er tilknyttet skjemaet du selv opprettet, i stedet for å registrere alle innsendte skjemaer som konverteringer. Deretter må du merke den nye hendelsen som en konvertering.

Opprett hendelsen

Google Analytics registrerer alle tilfeller der noen sender inn et skjema, via «form_submit»-hendelsen. Du kan opprette en hendelse som registrerer innsendinger av det aktuelle skjemaet, ved å gå til Google Analytics og klikke på Administrator til venstre.

Du ser Hendelser i listen over alternativer under Datavisning. På Hendelser-siden kan du også opprette og redigere hendelser. (Merk deg at du også kan opprette og redigere hendelser via målingskode eller ved å gjøre visse endringer i Google Tag Manager, men i denne veiledningen bruker vi Hendelser-siden.)

Ettersom du bare vil registrere tilfeller der noen sender inn det nye skjemaet, må du opprette en hendelse som kopierer «form_submit»-hendelsen, og deretter avgrense den slik at den bare registrerer innsendinger av det nye skjemaet.

Slik oppretter du hendelsen:

1. Klikk på Opprett hendelse på Hendelser-siden og deretter på Opprett øverst til høyre.
  2. Skriv inn «lead_form_submit» i Navn på egendefinert hendelse-feltet.
  3. Skriv inn betingelsen «event_name er lik form_submit» i Samsvarsbetingelser-delen.
  4. Klikk på Legg til en betingelse.
  5. Skriv inn betingelsen «form_name er lik skjema for potensielle salg».
    Denne verdien hentes fra HTML-navneattributtet for DOM-elementet <form>.
  6. Klikk på Opprett øverst til høyre.

Den nye hendelsen vises i listen over hendelser på Hendelser-siden når du begynner å samle inn data om hendelsen. Hendelsen sendes bare til Google Analytics dersom et skjema sendes inn med navnet «skjema for potensielle salg».

Merk hendelsen som en konvertering

Nå må du registrere hendelsen som en konvertering. Dette er så enkelt som å slå på konverteringsalternativet for hendelsen. Ettersom hendelsen er ny, har ikke Google Analytics data om hendelsen, så du må merke den som en konvertering på forhånd.

Slik forhåndsmerker du hendelsen som en konvertering:

1. Gå tilbake til Administrator-siden, og klikk på Konverteringer under Datavisning.
  2. Klikk på Ny konverteringshendelseKonverteringshendelser-fanen.
  3. Skriv inn navnet på den nye hendelsen, «lead_form_submit».
  4. Klikk på Lagre.

Nå vet Google Analytics at den nye hendelsen skal anses som en konvertering, når den registreres.

Se hendelsen i rapporter

Du har tilgang til sanntidsrapporten i Rapporter-delen, og i den kan du se hva brukerne gjør mens de navigerer rundt på nettstedet. På Antall hendelser etter hendelsesnavn-kortet i rapporten ser du hendelsene Google Analytics har samlet inn fra nettstedet de siste 30 minuttene.

Når noen sender inn skjemaet, skal nå «lead_form_submit»-hendelsen vises på Antall hendelser etter hendelsesnavn-kortet. Hendelsen skal dessuten vises på Konverteringer etter hendelsesnavn-kortet i den samme rapporten.

Hvis du ikke ser hendelsen, må du kanskje vente til Google er ferdig med å behandle den, eller du kan gjennomgå de foregående trinnene for å påse at hendelsen er korrekt konfigurert.

Så fort Analytics har behandlet hendelsene som konverteringer, kan du undersøke konverteringsdataene nærmere i rapporter og utforskninger. Vi skal snakke mer om rapportene i de neste artiklene, men du kan finne ut mer om rapportene i Rapport om konverteringer.

Neste: Slik viser du annonser til brukere som ikke har konvertert ennå