[GA4] Konversioiden mittaaminen Google Analyticsin avulla

Tämä on jatkoa artikkelille Liidilomakedatan raportointi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit mitata Google Analyticsin avulla liidilomakkeiden lähetyksiä konversioina.

Mitä konversiot ovat?

Kun joku tekee jotakin yrityksesi kannalta tärkeää, voit mitata toimintaa konversiona. Tässä tapauksessa tärkeää toimintaa on liidilomakkeen täyttäminen.

Kun mittaat lomakkeen lähetyksiä konversioina, näet eri reitit, joita pitkin käyttäjät päätyvät lomakkeelle, saat Google Analyticsiin uusia mittareita eli arvopisteitä (esimerkiksi konversioprosentti) ja voit kohdistaa mainoksia ihmisille, jotka ovat täyttäneet lomakkeen tai jättäneet sen täyttämättä.

Liidilomakkeen lähetysten mittaaminen

Voit mitata konversiona mitä tahansa toimintaa, kunhan sinulla on sitä varten tapahtuma. Jos esimerkiksi haluat mitata konversiona sitä, kun joku lähettää liidilomakkeen, sinun on luotava tapahtuma lomakkeen täyttämiselle.

Tässä oppaassa kerrottiin aiemmin muutamista tapahtumista, joita Google Analytics kerää sivustoltasi automaattisesti, kun lisäät sille mittauskoodin.

Vaikka Google Analytics mittaakin automaattisesti lomakkeen lähetyksiä, tarvitset erillisen tapahtuman tietyn lomakkeen lähettämiselle, ellet halua mitata konversioina kaikkien lomakkeiden lähetyksiä. Kun olet luonut uuden tapahtuman, sinun on merkittävä se konversioksi.

Tapahtuman luominen

Google Analytics mittaa kaikkien lomakkeiden lähettämistä form_submit-tapahtuman avulla. Jos haluat luoda tapahtuman tietyn lomakkeen lähettämiselle, siirry Google Analyticsiin ja klikkaa vasemmalta Järjestelmänvalvoja.

Datan näyttäminen ‐kohdan vaihtoehdoissa näkyy Tapahtumat. Tapahtumat-sivulla voi myös luoda ja muokata tapahtumia. (Huom. Voit luoda ja muokata tapahtumia myös mittauskoodin avulla tai tekemällä joitakin muutoksia Google Tag Managerissa. Tässä oppaassa käytetään kuitenkin Tapahtumat-sivua.)

Koska haluat mitata vain sitä, kun joku lähettää tietyn lomakkeen, luo form_submit-tapahtumasta kopio ja rajaa se koskemaan vain tämän lomakkeen lähetyksiä.

Näin luot tapahtuman:

1. Klikkaa Tapahtumat-sivulta Luo tapahtuma ja sitten oikeasta yläkulmasta Luo.
  2. Lisää Oman tapahtuman nimi ‑kenttään "lead_form_submit".
  3. Lisää Vastaavuusehdot-kenttään ehto "event_name on yhtä kuin form_submit".
  4. Klikkaa Lisää ehto.
  5. Lisää ehto "form_name on yhtä kuin liidilomake".
    Arvo on peräisin <form>-DOM-elementin HTML-nimimääritteestä.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Luo.

Uusi tapahtuma ilmestyy Tapahtumat-sivun listalle, kun alat kerätä tapahtumaan liittyvää dataa. Tapahtuma lähetetään Google Analyticsiin vain, kun joku lähettää liidilomake-nimisen lomakkeen.

Tapahtuman merkitseminen konversioksi

Seuraavaksi sinun on mitattava tapahtumaa konversiona. Tämä onnistuu laittamalla tapahtuman kohdalta konversiovaihtoehto päälle. Koska tapahtuma on uusi, Google Analyticsissa ei ole sitä koskevaa dataa, joten sinun on merkittävä tapahtuma konversioksi etukäteen.

Tee näin:

1. Palaa Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Konversiotapahtumat-välilehdeltä Uusi konversiotapahtuma.
  3. Lisää uuden tapahtuman nimi "lead_form_submit".
  4. Klikkaa Tallenna.

Kun Google Analytics vastaanottaa uuden tapahtuman, se käsittelee sitä konversiona.

Tapahtuman katsominen raporteista

Raportit-kohdasta löytyy reaaliaikainen raportti, josta näet, mitä käyttäjät tekevät sivustollasi sitä selatessaan. Raportin Tapahtumien määrä / Tapahtuman nimi ‐kortti sisältää tapahtumat, jotka Google Analytics on kerännyt sivustolta 30 viime minuutin aikana.

Kun joku lähettää lomakkeen, näet Tapahtumien määrä / Tapahtuman nimi ‐kortissa lead_form_submit-tapahtuman. Sen pitäisi näkyä myös saman raportin Konversiot / Tapahtuman nimi ‐kortissa.

Jos et näe tapahtumaa, sinun on ehkä odotettava vielä jonkin aikaa, että Google ehtii käsitellä tapahtuman. Voit myös tarkistaa yllä olevien ohjeiden avulla, että tapahtuma on otettu käyttöön oikein.

Kun Analytics on käsitellyt tapahtumat konversioina, voit tutkia konversiodataa tarkemmin raporttien ja kartoitusten avulla. Kerromme raporteista lisää myöhemmin, mutta saat lisätietoa myös artikkelista Konversioraportointi.

Seuraavaksi: Mainosten kohdistaminen konvertoitumattomille käyttäjille