[GA4] Sådan måler du konverteringer med Google Analytics

Denne artikel er en fortsættelse af Sådan rapporterer du om din formular til generering af kundeemner og viser, hvordan du kan bruge Google Analytics til at måle indsendelser af formularen til generering af kundeemner som konverteringer.

Forstå konverteringer

Når en bruger foretager en handling, som er relevant for din virksomhed, kan du måle handlingen som en konvertering. I dette tilfælde er kunder, der udfylder formularen til generering af kundeemner, en vigtig, relevant handling for virksomheden, som du kan måle som en konvertering.

Ved at måle indsendelser af formularen som konverteringer kan du se de forskellige stier, brugerne følger, inden de udfylder formularen, få adgang til nye metrics (eller datapunkter) i Google Analytics (f.eks. konverteringsraten) og få dine annoncer vist for personer, der har udfyldt formularen eller ikke har udfyldt formularen.

Mål indsendelser af kundeformular

Du kan måle enhver handling som en konvertering, hvis bare du har en hændelse for handlingen. Hvis du f.eks. vil måle, når en bruger indsender formularen til generering af kundeemner, som en konvertering, skal du oprette en hændelse for, når en bruger udfylder formularen.

Tidligere i denne serie har du læst om nogle af de hændelser, som Google Analytics automatisk indsamler fra dit website, når du konfigurerer målingskoden på dit website.

Google Analytics måler normalt indsendelse af formularer automatisk, men du skal have en hændelse til, når nogen indsender den formular, du har oprettet, i stedet for at måle alle indsendelser af formularer som konverteringer. Derefter skal du markere denne nye hændelse som en konvertering.

Opret hændelsen

Google Analytics måler, når nogen indsender en formular via hændelsen form_submit. Hvis du vil oprette en hændelse for, når nogen indsender den specifikke formular, skal du gå til Google Analytics og klikke på Administrator i venstre side.

Du vil kunne se Hændelser på listen over valgmuligheder under Datavisning. På siden Hændelser kan du oprette og redigere hændelser. Bemærk! Du kan også oprette og redigere hændelser via målingskoden eller ved at foretage nogle ændringer i Google Tag Manager, men i dettee selvstudie bruger vi siden Hændelser.

Da du kun vil måle, når nogen indsender den nye formular, skal du oprette en hændelse, der kopierer hændelsen form_submit, og derefter afgrænse hændelsen, så den kun måler, når nogen indsender formularen.

Sådan opretter du en hændelse:

1. Klik på Opret hændelse på siden Hændelser, og klik derefter på Opret øverst til højre.
  2. Angiv "lead_form_submit" i feltet Tilpasset hændelsesnavn.
  3. I feltet Match betingelser skal du angive betingelsen "event_name equals form_submit".
  4. Klik på Tilføj betingelse.
  5. Angiv betingelsen "form_name equals lead-form".
    Denne værdi hentes fra HTML-attributten name (navn) for <form> DOM-elementet.
  6. Klik på Opret øverst til højre.

Den nye hændelse vises i listen over hændelser på siden Hændelser, når du begynder at indsamle data for hændelsen. Hændelsen sendes kun til Google Analytics, når en formular indsendes med navnet "lead-form".

Markér hændelsen som konverteringer

Du skal nu måle hændelsen som en konvertering. Det eneste, du skal gøre for at måle en hændelse som en konvertering, er at slå konverteringsmuligheden til for hændelsen. Da hændelsen er ny, har Google Analytics ingen data for hændelsen, så du skal markere hændelsen som en konvertering på forhånd.

Sådan markerer du hændelsen som en konvertering på forhånd:

1. Gå tilbage til Administrator, og klik nu på Konverteringer under Datavisning.
  2. Klik på Ny konverteringshændelse på fanen Konverteringshændelser.
  3. Angiv navnet på den nye hændelse, "lead_form_submit".
  4. Klik på Gem.

Google Analytics ved nu, at den nye hændelse skal behandles som en konvertering, når hændelsen modtages.

Se hændelsen i rapporter

Rapporten Realtid er tilgængelig i sektionen Rapporter, og den viser dig, hvad brugerne foretager sig på dit websitenår de gennemser dit website. Kortet Antal hændelser efter hændelsesnavn i rapporten viser dig de hændelser, som Google Analytics har indsamlet fra dit website inden for de seneste 30 minutter.

Når en bruger indsender formularen, bør du nu se hændelsen lead_form_submit på kortet Antal hændelser efter hændelsesnavn. Du bør også se hændelsen på kortet Antal konverteringer efter hændelsesnavn i den samme rapport.

Hvis du ikke kan se hændelsen, skal du muligvis vente lidt længere, til Google har behandlet hændelsen. Du kan også gennemgå det forrige trin for at sikre dig, at du har konfigureret hændelsen korrekt.

Når Analytics behandler dine hændelser som konverteringer, kan du bruge rapporter og udforskninger til at undersøge dine konverteringsdata yderligere. Vi kommer nærmere ind på rapporter i de kommende artikler, men du kan få flere oplysninger om rapporterne i Rapport om konverteringer.

Næste: Sådan annoncerer du for ikke-konverterede brugere