[GA4] Com es poden mesurar les conversions amb Google Analytics

Aquest article és una continuació de l'article Com es poden generar informes sobre el formulari de generació de contactes i explica com podeu utilitzar Google Analytics per mesurar els enviaments del formulari de generació de contactes com a conversions.

Entendre les conversions

Quan algú fa una acció que és significativa per a la vostra empresa, podeu mesurar-la com a conversió. En aquest cas, el fet que els clients emplenin el formulari de generació de contactes és una acció important i significativa per a l'empresa que podeu mesurar com a conversió.

En mesurar els enviaments del formulari com a conversió, podreu veure els diferents camins que segueixen els usuaris abans d'emplenar el formulari, desbloquejar mètriques noves (o punts de dades nous) a Google Analytics (per exemple, el percentatge de conversió) i anunciar-vos entre els usuaris que han emplenat el formulari o els que no l'han emplenat.

Mesurar els enviaments del formulari de contactes

Podeu mesurar qualsevol acció com a conversió, sempre que tingueu un esdeveniment per a l'acció en qüestió. Per exemple, per mesurar com a conversió quan algú envia el formulari de generació de contactes, heu de crear un esdeveniment per a quan algú empleni el formulari.

En aquesta sèrie, heu obtingut informació sobre alguns dels esdeveniments que Google Analytics recull automàticament del vostre lloc web quan hi configureu el codi de mesurament.

Tanmateix, encara que Google Analytics mesura automàticament els enviaments de formularis en general, us cal un esdeveniment per a quan algú enviï el formulari concret que heu creat, a fi d'evitar mesurar com a conversió l'enviament de qualsevol formulari. Tot seguit, heu de marcar aquest esdeveniment nou com a conversió.

Crear l'esdeveniment

Google Analytics mesura quan algú envia qualsevol formulari mitjançant l'esdeveniment form_submit. Per crear un esdeveniment per a quan algú enviï el formulari concret, aneu a Google Analytics i feu clic a Administració, a l'esquerra.

Veureu Esdeveniments a la llista d'opcions que hi ha a Visualització de dades. A més, la pàgina Esdeveniments us permet crear i modificar esdeveniments. Tingueu en compte que també podeu crear i modificar esdeveniments mitjançant el codi de mesurament o fent alguns canvis a Google Tag Manager, però per a aquest tutorial farem servir la pàgina Esdeveniments.

Com que només voleu mesurar quan algú envia el formulari nou, heu de crear un esdeveniment que copiï l'esdeveniment form_submit i, a continuació, restringir l'esdeveniment nou per mesurar només quan algú envia el formulari.

Per crear l'esdeveniment:

1. A la pàgina Esdeveniments, feu clic a Crea un esdeveniment i, tot seguit, a Crea, a la part superior dreta.
  2. Al camp Nom de l'esdeveniment personalitzat, introduïu "lead_form_submit".
  3. Al camp Condicions de coincidència, introduïu la condició "event_name és igual a form_submit".
  4. Feu clic a Afegeix la condició.
  5. Introduïu la condició "form_name és igual a formulari de contactes".
    Aquest valor prové de l'atribut de nom HTML de l'element DOM <form>.
  6. A la part superior dreta, feu clic a Crea.

L'esdeveniment nou es mostrarà a la llista de la pàgina Esdeveniments quan comenceu a recollir dades de l'esdeveniment en qüestió. L'esdeveniment només s'enviarà a Google Analytics quan s'enviï un formulari amb el nom "formulari de contactes".

Marcar l'esdeveniment com a conversió

Ara heu de mesurar l'esdeveniment com a conversió. L'únic que heu de fer per mesurar un esdeveniment com a conversió és commutar a activada l'opció de conversió de l'esdeveniment en qüestió. Com que l'esdeveniment és nou, Google Analytics no en té dades, o sigui que heu de marcar-lo de manera preventiva com a conversió.

Per marcar l'esdeveniment de manera preventiva com a conversió:

1. Torneu a Administració i, ara, feu clic a Conversions, a Visualització de dades.
  2. A la pestanya Esdeveniments de conversió, feu clic a Esdeveniment de conversió nou.
  3. Introduïu el nom de l'esdeveniment nou, "lead_form_submit".
  4. Feu clic a Desa.

Ara Google Analytics sap que ha de tractar l'esdeveniment nou com una conversió quan rebi l'esdeveniment.

Veure l'esdeveniment als informes

L'informe En temps real està disponible a la secció Informes i us mostra què fan els usuaris mentre naveguen pel vostre lloc web. La targeta Recompte d'esdeveniments per nom de l'esdeveniment de l'informe us mostra els esdeveniments que Google Analytics ha recollit del vostre lloc web durant els 30 darrers minuts.

Ara, quan algú enviï el formulari, hauríeu de veure l'esdeveniment lead_form_submit a la targeta Recompte d'esdeveniments per nom de l'esdeveniment. També hauríeu de veure l'esdeveniment a la targeta Conversions per nom de l'esdeveniment del mateix informe.

Si no veieu l'esdeveniment, és possible que hàgiu d'esperar una mica més perquè Google el processi o que hàgiu de revisar els passos anteriors per assegurar-vos que heu configurat l'esdeveniment correctament.

Un cop Analytics hagi processat els esdeveniments com a conversions, podreu utilitzar els informes i les exploracions per investigar encara més les vostres dades de conversió. Als propers articles parlarem més sobre els informes, però en podeu obtenir més informació a Informar sobre les conversions.

Següent: Com podeu anunciar-vos entre els usuaris que no han fet cap conversió