Reports

[GA4] Samlingen Rapportering för spel

Mät kundbeteenden i dina appbaserade spel

Samlingen Rapportering för spel hjälper utvecklare och marknadsförare att hitta relevant information för appbaserade spel. När du har åtkomst till Rapportering för spel:

• uppdateras Översiktsbild av rapporter med spelspecifika översiktskort
  • uppdateras navigeringen till vänster med spelspecifika rapporter.

Få åtkomst till samlingen

Samlingen Rapportering för spel visas till vänster när:

• branschkategorin i egendomsinställningarna är inställd på Spel
  • du har minst ett appdataflöde kopplat till en spelapp i Google Play Butik eller Apple App Store.

Skärmbild av samlingen Rapportering för spel till vänster

Ändra branschkategori

Så här uppdaterar du din branschkategori till Spel:

1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Information om egendomen.
  2. Kontrollera att du har valt Spel under Branschkategori.

För att i stället se samlingen Livscykel uppdaterar du din branschkategori eller dina inställningar för egendomen.

Tillgängliga rapporter

Standardrapporterna i samlingen Rapportering för spel är avsedda att spegla spelartratten och visa dimensioner och mätvärden som är standard för branschen så att du kan se hur du förvärvar användare, får dem att komma tillbaka och hur väl du genererar intäkter.

Använd dessa rapporter för att ta reda på var i användartratten du lyckas bra och var det finns förbättringsmöjligheter.

Ämne Standardrapporter
Förvärv Förvärv
Engagemang

Engagemang

Händelser

Konverteringar

Intäktsgenerering Intäktsgenerering
Lagring Lagring

Mätvärden

Rapportering för spel innehåller automatiskt beräknade mätvärden, som Konvertering av köpare och Intäktstakt, som bygger på Google Plays rekommenderade nyckeltal. Läs mer om spelspecifika mätvärden i avsnittet Spel i Rapporter, dimensioner och mätvärden.