Reports

[GA4] De collectie Rapportage over games

Klantgedrag meten in uw game-apps

Met de collectie Rapportage over games kunnen game-ontwikkelaars en marketeers relevante informatie vinden voor game-apps. Wanneer u toegang heeft tot rapportage over games, geldt het volgende:

Toegang tot de collectie

De collectie Rapportage over games wordt links getoond als een van de volgende situaties van toepassing is:

• de branchecategorie in uw property-instellingen is ingesteld op Games,
  • er is minstens één app-gegevensstream gekoppeld aan een gaming-app in de Google Play Store of de Apple App Store.

Een screenshot met links de collectie Rapportage over games

Uw branchecategorie wijzigen

Zo updatet u uw branchecategorie naar Games:

1. Klik in Beheerder onder Property op Propertygegevens.
  2. Zorg dat u onder Branchecategorie Games heeft geselecteerd.

Als u in plaats daarvan de collectie Levenscyclus wilt bekijken, moet u de branchecategorie of property-instellingen updaten.

Beschikbare rapporten

De standaardrapporten in de collectie Rapportage over games zijn een afspiegeling van de spelerstrechter en bevatten een reeks dimensies en statistieken volgens de branchenorm. Deze geven u inzicht in hoe u gebruikers aantrekt en zorgt dat ze terugkomen, en in hoe goed u opbrengst genereert.

Gebruik deze rapporten om te achterhalen waar in de gebruikerstrechter u goed presteert en waar u mogelijkheden heeft om verbeteringen aan te brengen.

Onderwerp Standaardrapporten
Acquisitie Acquisitie
Engagement

Engagement

Gebeurtenissen

Conversies

Inkomsten genereren Inkomsten genereren
Behoud Behoud

Statistieken

In rapportage over games worden automatisch berekende statistieken gebruikt, zoals Conversie door koper en Opbrengstgrafiek, die zijn gebaseerd op aanbevolen key performance indicators van Google Play. Voor meer informatie over gamespecifieke statistieken bekijkt u het gedeelte over games in het artikel Rapporten, dimensies en statistieken.