[GA4] Rekommenderade metoder för User-ID

Rekommenderade metoder

Vi rekommenderar att du inte registrerar ett användar-id som en anpassad dimension.

Om du skapar onödiga anpassade dimensioner med hög kardinalitet, som User-ID, påverkas rapporterna negativt och det kan leda till att data sammanställs på raden (annat).

Använd funktionen User-ID i stället.

Analysera användarbaserad data

Här beskrivs funktioner som du kan använda för att interagera med och analysera användarbaserad data:

Användningsfall

Funktion

Jag vill utforska användarsegment och se detaljer om enskilda användaraktiviteter.

Fler detaljer om dina användare

Jag vill övervaka användarattributen när de samlas in, felsöka problem när de uppstår och förstå användarnas beteende när de utforskar min webbplats eller app.

DebugView

Jag vill ha deduplicerad rapportering baserat på användar-id.

Jag vill jämföra inloggade användare med användare som inte är inloggade.

Verifiera rapportidentitet

I Universal Analytics används User ID bara i specifika User ID-rapporter. Det innebär att User ID registreras som en anpassad dimension som ska användas i vyer utan User ID och jämföra trafik.

I GA4, med User-ID i rapportidentiteten, dedupliceras User ID i alla rapporter.

Jämföra inloggade användare med användare som inte är inloggade

Jag vill skapa remarketingmålgrupper som baseras på användar-id:n.

Skapa remarketingmålgrupper baserat på User-ID-data
Jag vill se data på användarnivå efter användar-id.

BigQuery Export

GA4 BigQuery Export har både Client-ID (user_pseudo_id) och User-ID (user_id) i schemat.

Jag vill slå ihop min Analytics-data med data från första part (t.ex. CRM-data) så att jag kan mäta offlinekonverteringar. BigQuery Export
Jag vill köra ytterligare analys på min GA4-data (t.ex. köra ML-modeller) och importera insikterna tillbaka till Google Analytics. BigQuery Export och import av offlinehändelsedata