[GA4] Käyttäjätunnusta koskevat parhaat käytännöt

Parhaat käytännöt

Käyttäjätunnusta ei suositella rekisteröimään omana ulottuvuutena.

Tarpeettomien, kardinaliteetiltaan suurien omien ulottuvuuksien (esim. käyttäjätunnuksen) luominen vaikuttaa negatiivisesti raportteihin ja aiheuttaa datan kertymisen "(other)"-riville.

Käytä sen sijaan User-ID-ominaisuutta.

Käyttäjäpohjaisen datan analysointi

Alla kerrotaan ominaisuuksista, joiden avulla voit käsitellä ja analysoida käyttäjäpohjaista dataa.

Käyttötapaus

Ominaisuus

Haluan tutkia käyttäjäsegmenttejä ja perehtyä yksittäisten käyttäjien toimintaan.

Käyttäjien kartoitus

Haluan seurata käyttäjän ominaisuuksia sitä mukaa kun niitä kerätään. Haluan myös ratkaista ongelmia sitä mukaa kun niitä esiintyy ja saada käsityksen käyttäjän toiminnasta sivustollani tai sovelluksessani.

DebugView

Haluan poistaa päällekkäisten käyttäjätunnusten datan raporteista.

Haluan verrata kirjautuneita käyttäjiä kirjautumattomiin käyttäjiin.

Raportointi-identiteetin todentaminen

Universal Analyticsissa käyttäjätunnusta käytetään vain tietyissä User-ID-raporteissa. Käyttäjätunnus rekisteröidään tällöin omana ulottuvuutena, jolloin sitä voidaan käyttää liikenteen vertailuun näkymissä, joissa ei käytetä User-ID:tä.

GA4:ssä User-ID sisältyy raportointi-identiteettiin ja päällekkäisten käyttäjätunnusten data poistetaan kaikista raporteista.

Kirjautuneiden ja kirjautumattomien käyttäjien vertailu

Haluan luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä käyttäjätunnusten perusteella.

Uudelleenmarkkinointiyleisöjen luominen User-ID-datan perusteella
Haluan nähdä käyttäjätason dataa User-ID:n mukaan.

BigQuery Export

GA4:n BigQuery Exportin mallissa on sekä asiakastunnus (user_pseudo_id) että käyttäjätunnus (user_id).

Haluan yhdistää Analytics-datan ensimmäisen osapuolen dataan (esim. CRM-dataan), jotta voin mitata offline-konversioita. BigQuery Export
Haluan tehdä lisäanalyyseja GA4-datasta (esim. hyödyntää koneoppimismalleja) ja importoida vinkit takaisin Google Analyticsiin. BigQuery Export ja offline-tapahtumadatan importointi