[GA4] Rapporteren over conversies

Controleer of Analytics uw gebeurtenissen heeft geregistreerd als conversies en krijg inzicht in gebruikersactiviteiten

Aan de hand van de vooraf gedefinieerde rapporten in Analytics kunt u verifiëren of Analytics uw gebeurtenissen als conversies heeft geregistreerd en krijgt u inzicht in gebruikersactiviteit op uw website of in uw app. Als u uw gegevens verder wilt onderzoeken, kunt u verkenningen maken of uw gegevens exporteren naar BigQuery.

De conversiegebeurtenis verifiëren

Als u wilt controleren of Analytics een gebeurtenis als conversie heeft geregistreerd, activeert u de gebeurtenis op uw website of in uw app en bekijkt u vervolgens de kaart Conversies per gebeurtenisnaam in het rapport Realtime. Als het goed is, staat er minstens 1 conversie naast de gebeurtenisnaam op de kaart.

Een screenshot van de kaart 'Conversies per gebeurtenisnaam' in het rapport Realtime

U kunt ook naar het rapport DebugView gaan en de gebeurtenisnaam zoeken. Als Analytics de gebeurtenis registreert als een conversie, ziet u een markering naast de naam van de gebeurtenis.

Een screenshot van het DebugView-rapport waarin een conversiegebeurtenis is gemarkeerd

Nadat Analytics de gebeurtenis als een conversie heeft geregistreerd, gaat u naar de advertentierapporten, het rapport Conversies en andere rapporten om uw conversiegegevens te bekijken.

Advertentierapporten

Met advertentierapporten kunt u uw online advertentieactiviteiten analyseren, begrijpen en verbeteren. Het rapport Conversiepaden biedt bijvoorbeeld inzicht in de paden naar conversie van uw gebruikers, de kanalen die conversies starten, ondersteunen en afsluiten, en de manier waarop verschillende attributiemodellen krediet verdelen over die paden.

Het rapport Conversies

In het rapport Conversies ziet u welke conversieacties het vaakst voorkomen, hoeveel mensen elke actie hebben uitgevoerd en hoeveel opbrengst aan elke actie is gekoppeld.

Een screenshot van het rapport Conversies

De statistiek Conversies

U kunt de statistiek Conversies toepassen op elk rapport om het aantal conversies te bekijken in vergelijking met de geselecteerde dimensie. In de kolom Conversies in het rapport Pagina's en schermen ziet u bijvoorbeeld het aantal conversies per pagina of scherm.

Veel rapporten bevatten standaard de statistiek Conversies, zoals de rapporten Gebruikersacquisitie en Verkeersacquisitie. Hiermee kunt u inzicht krijgen in de bron, het medium en de campagne die aan verschillende conversies zijn gekoppeld.

Een screenshot van het rapport Gebruikersacquisitie waarin de kolom Conversie is gemarkeerd