Administrering av Google-tagger

Administrer Google-taggen Kombiner tagger Installer Google-taggen

Når du har konfigurert Google-taggen og konfigurert innstillingene for Google-taggen, kan du administrere og justere Google-taggen. I «Administrering av Google-tagger»-delen på «Administrator»-fanen kan du

En illustrasjon av Administrator-fanen i Google Tag Manager.

Gå til Google-taggen

Veiledning for Google Ads

Veiledning for Google Analytics

1. Velg Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på en strøm for å se detaljer.
  3. Resultat: Nå skal du se innstillingene for Google Analytics og Google-taggen på skjermen. Skjermdump av innstillingene for datastrømmer i Google Analytics 4. Du finner innstillingene for Google-taggen i innstillingene for datastrømmer

Veiledning for Google Tag Manager

Merk: For å se Google-tag-ID-er i Google Tag Manager må du administrere en Google Ads-, Analytics- eller Google-tag via en beholder.

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Google-tagger-fanen for å se Google-taggene du tidligere har konfigurert.
    Oversikt over Google-taggen i Google Tag Manager
  3. Klikk på tagnavnet for å endre innstillingene for Google-taggen.

Administrer Google-taggen

Endre navnet på Google-taggen, kombiner Google-tagger du bruker, eller legg til eller fjern destinasjoner.

Veiledning

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til administrasjonsfanen.
  3. Under «Administrer Google-tagger» kan du gjøre følgende:
    1. Endre navnet på Google-taggen.
      1. Gi taggen et navn, og klikk på Lagre endringene.
    2. Kombiner Google-taggene dine
      1. Klikk på Kombiner med en annen tag. Du kan følge veiledningen i under Kombiner Google-tagger. Du må ha administratortilgang på tagnivå for å kombinere tagger.
    3. Legg til eller fjern destinasjoner
      1. Klikk på + Destinasjon. Du kan følge veiledningen til å legge til destinasjoner i Google-tagger nedenfor.
      2. For å fjerne en destinasjon, følg veiledningen nedenfor.
    4. Konfigurer samtykkemodus.
      1. Velg hvilken type samtykkebanner du har. Følg veiledningen for å konfigurere samtykkemodus nedenfor.

Kombiner Google-tagger eller tilordne tag-ID-er til nye Google-tagger

Du kan effektivisere konfigurasjonen av taginnstillinger, sende data til flere destinasjoner fra den samme taggen og oppnå bedre tagdekning.

Du kan kombinere to eller flere tagger for å dele tagkonfigurasjoner, nettstedsdekning og tagbrukere. Hvis du kombinerer tagger, får endringene innvirkning på alle destinasjonene som er tilknyttet taggene.

Med Google-taggen kan du

• kombinere tagger
  • tilordne tag-ID-er til nye Google-tagger
  • installere Google-taggen
Merk: Du må ha administratortilgang for denne Google-taggen for å kombinere den med andre tagger.

Fordeler

• Hvis du har installert tagger på ulike deler av nettstedet ditt, kan du kombinere dem for å få bedre data ved å oppnå bedre tagdekning.
  • Når du kombinerer to eller flere tagger, kan du administrere taginnstillingene sentralt og dermed unngå ekstraarbeid og feil.
  • Hvis du ennå ikke har innstallert noen av taggene på nettstedet, kan du kombinere dem på forhånd og dermed slippe å installere mer kode enn strengt nødvendig.
Merk: Hvis to tagger har veldig ulike konfigurasjoner, og du vil holde taginnstillingene atskilt, fraråder vi deg å kombinere de aktuelle taggene.
Kombiner tagger
  1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til Administrator-fanen.
  3. Klikk på Kombiner tagger under «Innstillinger for Google-taggen».
  4. Klikk på Velg hvilken Google-tag du vil kombinere.
  5. På «Velg en tag»-siden ser du en liste over alle Google-taggene du har tilgang til.
Merk: Hvis du ikke finner taggen du leter etter, kan du sjekke følgende:
  • Du har administratortilgang til taggen.
  • Taggen er faktisk en Google-tag (f.eks. gtag.js). Du kan ikke kombinere Google-tagger med GTM-beholdere eller eldre tagversjoner (f.eks. keyevent.js).
  • Taggen er ment for bruk for en Google Ads- eller Google Analytics-konto. Inntil videre kan du ikke kombinere tagger fra andre Google-produkter, for eksempel Universal Analytics-tagger (UA-) eller Floodlight-tagger (DC-).
  1. Gi taggen et navn.
  2. Velg hvilken tagkonfigurasjon du vil bruke, under «Tag-konfigurasjon».
  3. Klikk på Gjennomgå valgene.
Merk: Sørg for at du har vurdert og forstått hvilken effekt kombinasjon av Google-tagger har på dataene destinasjonene dine kommer til å motta. Du kan ikke angre tagger som kombineres, så gjennomgå valgene nøye. Hvis du bruker denne Google-taggen via en Google-tjeneste, er denne bruken underlagt vilkårene for den aktuelle tjenesten.
  1. Klikk på Lagre endringene.

Nå vises det en bekreftelsesmelding nederst på skjermen der det står at Google-taggen ble kombinert.

Tilordne tag-ID-er til nye Google-tagger

Når du har kombinert en tag, kan du ikke angre denne handlingen. Du kan tilordne en tag-ID til en ny Google-tag, slik at du kan opprette en ny tag ved hjelp av en av tag-ID-ene fra den eksisterende taggen. Du kan velge hvilke destinasjoner den nye taggen skal være tilknyttet, hvorvidt standard taginnstillinger eller innstillingene fra den opprinnelige taggen skal brukes, og om tagbrukerne skal kopieres til den nye taggen eller ikke.
  1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til Administrator-fanen.
  3. Velg Administrer Google-taggen under «Innstillinger for Google-taggen».
  4. Velg tag-ID-en du vil flytte til en ny tag, og klikk på delingsikonet Arrow Split icon.
  5. Gi den nye taggen et navn.
  6. Velg Kopier konfigurasjonen fra denne taggen eller Bruk standard tagkonfigurasjon under «Tag-konfigurasjon».
  7. Velg Kopier brukere fra denne taggen eller Bare jeg har tilgang til denne taggen under «Tag-brukere».
  8. Gå gjennom tagendringene, og klikk på Lagre

Legg til destinasjoner i Google-tagger

Hvis du har administratorrollen, kan du legge til destinasjoner i eller fjerne dem fra taggen din. Legg til destinasjoner i Google-taggen for å unngå ekstra tagging av nettstedet og heller gjenbruke konfigurasjonen til den eksisterende taggen. Når du legger til en destinasjon, fjerner du samtidig den aktuelle destinasjonen fra en annen Google-tag.

Dette kan være nyttig hvis du vil sende data til en annen produktkonto uten å kombinere Google-tagger. Hvis du for eksempel samarbeider med et byrå som har sin egen Google-tag, og denne taggen tidligere sendte data til en av produktkontoene dine, kan du velge å legge til destinasjonen i Google-taggen din i stedet.

Destinasjoner skal alltid ha en tilknyttet tag. Hvis du bestemmer deg for å fjerne en destinasjon, må du knytte denne destinasjonen til en eksisterende tag eller en tag du oppretter. Tagger kan være frittstående, altså ikke tilknyttet noen destinasjoner, og i så fall sendes det ikke data til noen Google-destinasjoner.

Merk: Hvis du konfigurerer mer enn én destinasjon i taggen, sender taggen data til flere destinasjoner. Sørg for at du har vurdert og forstått hvilken effekt det får på dataene destinasjonene dine kommer til å motta, hvis du legger til en destinasjon i Google-taggen. Du kan ikke angre destinasjoner du legger til, så gjennomgå valgene nøye. Hvis du bruker denne Google-taggen via en Google-tjeneste, er denne bruken underlagt vilkårene for den aktuelle tjenesten.
  1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Klikk på Administrator-fanen øverst på siden.
  3. Klikk på Administrer Google-taggen i «Administrering av Google-tagger»-delen.
  4. Klikk på + Destinasjon i Destinasjoner-delen.
  5. Klikk på Velg en destinasjon.
  6. Velg destinasjonen du vil legge til i Google-taggen.
Merk: Her vises bare destinasjonene du har administratortilgang til.
  1. Klikk på destinasjonen du vil legge til.
  2. Se gjennom oppdateringene, og klikk på Lagre.

Fjern destinasjoner fra taggen

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til administratorsiden.
  3. Klikk på Administrer Google-taggen i «Administrering av Google-tagger»-delen.
  4. Klikk på «Fjern destinasjonen»-ikonet Remove icon til høyre for destinasjonen du vil fjerne, under «Destinasjoner».
  5. Klikk på Velg en eksisterende tag eller Opprett en ny tag på «Fjern en destinasjon»-skjermen.
Merk: Hvis det er over 30 dager siden du slettet en tag eller destinasjon, er taggen ikke lenger tilknyttet noen destinasjon, og du ser feilmeldingen «Ingen tag-ID». Når du åpner Google-tagdelen, blir du bedt om å knytte en destinasjon til en ny eller eksisterende Google-tag. Du kan gjenopprette destinasjonen ved å legge den til i en eksisterende Google-tag eller en ny tag du oppretter.

Se tagdestinasjonen

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til Administrator-fanen.
  3. Du kan se destinasjonene til Google-taggen oppført nederst i «Administrer Google-taggen»-delen under «Administrering av Google-tagger».

Motstridende kode på siden

I tillegg til innstillingene og destinasjonene du konfigurerer på skjermene for Google-taggen, behandler Google-taggen også gtag()-kommandoer på siden når innstillinger for Google-taggene skal lastes inn og konfigureres.

Hvis den samme Google-taggen er konfigurert to eller flere ganger på den samme siden, kan det føre til dupliserte data eller blandede innstillinger. Dette scenarioet kan oppstå hvis du utilsiktet implementerer den samme taggen to ganger, eller hvis du kombinerer to Google-tagger som tidligere var installert på den samme siden. Du kan ignorere dupliserte forekomster av «config»-kommandoer ved å aktivere det tilsvarende alternativet i «Administrer Google-taggen»-delen av Administrator-fanen: «Ignorer duplikater av konfigurasjoner på siden». For å unngå problemer blir dette alternativet automatisk aktivert når du kombinerer to Google-tagger.

Merk: Enkelte nettsider er tagget med to Google-tagger som har ulike konfigurasjonsinnstillinger på siden. Hvis du kombinerer disse to taggene i én Google-tag, behandles bare den første «config»-kommandoen, og påfølgende «config»-kommandoer og -innstillinger for den aktuelle Google-taggen ignoreres. Dermed kan kombinering av tagger føre til at taggingsfunksjonaliteten endres på de aktuelle sidene. Den anbefalte fremgangsmåten er at du gjennomgår tagger med ulike oppsett på siden, før du kombinerer dem.

Konfigurer samtykkemodus

Du kan få verdifull statistikk samtidig som du ivaretar personvernet, ved å innhente samtykke fra brukere på nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker en plattform for samtykkestyring (CMP) eller samarbeider med bedriften bak innholdsstyringssystemet ditt (CMS) om å innhente samtykke og sende det til Google.

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til administrasjonsfanen.
  3. Åpne «Konfigurer samtykkemodus»-delen under «Administrering av Google-tagger», og velg et av alternativene nedenfor hvis du ikke allerede har konfigurert samtykkemodus:
    • Jeg bruker et samtykkebanner fra en tredjepart.
      • Hvis banneret ditt drives av et innholdsstyringssystem (CMS), en nettstedsbygger eller en plattform for samtykkestyring (CMP), får du en trinnvis veiledning i hvordan du konfigurerer samtykkemodus for den aktuelle plattformen. Klikk på Neste og deretter på Velg plattform. Velg en plattform og følg veiledningen.
    • Jeg bruker et egendefinert samtykkebanner.
    • Jeg har ikke noe samtykkebanner.
      • Hvis du ikke har noe samtykkebanner i dag, kan du bruke et innholdsstyringssystem (CMS), en nettstedsbygger eller en plattform for samtykkestyring (CMP). Da får du en trinnvis veiledning i hvordan du kan konfigurere et banner og samtykkemodus for den aktuelle plattformen. Klikk på Neste og deretter på Velg plattform. Velg en plattform og følg veiledningen.
  4. Når du har konfigurert samtykkebanneret og samtykkemodus, klikker du på Ferdig. Samtykkesignalene dine er aktive.

Test med Tag-assistenten

Du kan bruke Tag-assistenten til å sjekke implementeringen av taggen. Hvis du trenger hjelp med feilsøking, kan du se artiklene Feilsøk taggingen av hele nettstedet eller Bruk Tag-assistenten til å feilsøke viktige hendelser som er ubekreftede eller inaktive.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google-produkter samler bare inn data på sider der du har implementert de tilknyttede taggene.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Linker til relatert innhold