[GA4] Mätnings-id

Ett mätnings-id i Google Analytics är en unik identifierare för ett webbdataflöde (som är en webbplats som är registrerad i Google Analytics). Formatet för ett mätnings-id i Google Analytics 4 är ”G-” följt av en kombination av siffror och bokstäver, till exempel ”G-PSW1MY7HB4”.

Mätnings-id:t fungerar som en viktig länk som kopplar din webbplats till motsvarande dataflöde i Google Analytics 4. Det säkerställer att data från din webbplats skickas till rätt plats.

I Google Analytics 4 är mätnings-id:t detsamma som destinations-id:t.

Hitta ditt mätnings-id

Så här hittar du mätnings-id:t:

1. Gå till Administratör och klicka på Dataflöden under Insamling och modifiering av data.
  2. Välj fliken Webb.
  3. Klicka på webbdataflödet.
  4. Leta reda på ditt mätnings-id på den första raden i flödesinformationen.