Om översikten över taggtäckning

Använd översikten över taggtäckning för att se på vilka av sidor på din webbplats som Google-taggen har installerats. Du kommer åt översikten från avsnittet Google-taggar i både Google Ads och Google Analytics samt via Google Taggstyrning.

Fördelar

• Se en total översikt över taggtäckningen på hela din webbplats.
  • Ändra webbplatsdefinitionen genom att ladda upp en lista över webbadresser och/eller välja sidor som ska ignoreras.
  • Se snabbt vilka sidor som saknar taggen.
  • Granska förbättringar av taggtäckningen.
  • Ladda ned en översikt över taggningsstatusen på webbadressnivå.

Så fungerar det

Installera Google-taggen på alla sidor på din webbplats så att du kan mäta effektiviteten hos din webbplats och dina annonser på rätt sätt. Använd Google Tag Assistant för att testa om Google-taggen fungerar. Google Tag Assistant kan också identifiera otaggade sidor och lägga till dem som förslag i översikten över taggtäckning. I översikten kan du se på vilka sidor som Google-taggen har implementerats på rätt sätt. Översikten över taggtäckning kan innefatta upp till 10 000 sidor.

Obs! Google-taggen avser gtag.js-kodavsnittet eller GTM-behållaren som är installerad på en sida, inte de enskilda taggar som ingår i en behållares konfiguration.

Så hittar du översikten

I Google Ads och Google Analytics:

1. Gå till skärmarna med Google-taggar.
  2. Öppna fliken Administratör.
  3. Klicka på Taggtäckning under Verktyg.

Anvisningar för Google Taggstyrning

1. Klicka på Administratör i Google Taggstyrning.
  2. Klicka på Taggtäckning i avsnittet Behållare.

Tolka översikten

Översikten över taggtäckning består av tabellen Sidinformation med kolumnerna Webbadress, Målsida, Konverteringsväg och Taggstatus. Håll muspekaren över kommentarerna i kolumnerna för att se mer information om taggtäckningen.

I kolumnen Webbadress visas enskilda sidor på din webbplats. (Observera att endast domänen och sökvägen visas, inte frågeparametrar.)

I kolumnen Målsida visas en bockmarkering vid webbadresser som utgör ingångspunkten för en webbplats. Granska mätvärdena för din målsida om du vill mäta organisk trafik.

I kolumnen Konverteringsväg visas en bockmarkering vid webbadresser som ingår i en konverteringsväg eller ett konverteringsmål i Google Analytics eller Google Ads. Granska konverteringsvägarna om du vill mäta Google Ads-attribution.

Kolumnen Taggstatus anger någon av följande statusar för webbadressen:

• Inte taggad: sidor som aldrig har läst in Google-taggen
  • Ingen ny aktivitet: sidor som inte har läst in Google-taggen under de senaste 30 dagarna men som har läst in den tidigare
  • Taggad: sidor som har läst in Google-taggen under de senaste 30 dagarna

Korten ovanför tabellen visar antalet sidor som ingår i översikten och antalet sidor som saknar tagg, som inte har någon ny aktivitet eller som är taggade. Klicka på ett kort för att snabbt se alla webbadresser med respektive status.

Obs! För att taggstatusen ska kunna visas krävs tillräcklig trafikvolym för att signalera att sidan är taggad. Om du enbart förlitar dig på aktuell trafik kan det ta upp till 24 timmar efter att taggen har lästs in innan statusen uppdateras för sidor som läggs till i översikten. Du kan se en realtidsrapport genom att gå till Tag Assistant och bläddra till sidan i fråga.

Föreslagna sidor

På vissa rader visas etiketten Förslag under webbadressen. Föreslagna sidor är sidor som Google har identifierat och tagit med i tabellen Översikt över taggtäckning. Förslagen kanske inte omfattar alla sidor som har en Google-tagg. Du kan lägga till föreslagna sidor för att bekräfta att de ska ingå i översikten. Föreslagna sidor tas bort från översikten efter 60 dagars inaktivitet om du inte väljer att behålla dem eller lägga till dem individuellt. När du behåller föreslagna sidor tas de inte bort på grund av inaktivitet, och du kan bestämma dig senare för om de ska tas med i översikten eller inte.

Godkänn att en föreslagen sida ska ingå i översikten genom att hålla muspekaren över sidans rad och klicka på Lägg till . Du kan också klicka på Ignorera (-) för att ignorera förslaget eller på taggikonen för att öppna sidan i Tag Assistant. Om du ignorerar en sida eller ett förslag utelämnas raden från taggöversikten.

Om du vill lägga till eller ignorera flera föreslagna sidor kan du markera kryssrutorna bredvid raderna du vill lägga till eller ignorera och sedan klicka på Lägg till eller Ignorera (-) högst upp i tabellen bredvid sökikonen.

Obs! Översikten över taggtäckning visar webbadresser för sidor där Google-taggen har identifierats. Sådana webbadresser kan av misstag inkludera uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII). Webbadresser får inte innehålla PII. Om det finns en risk att dina webbadresser innehåller PII måste du ta bort de uppgifterna från webbadresserna. Läs mer i rekommenderade metoder för att undvika att skicka PII.

Lägga till webbadresser

Om du upptäcker att översikten inte innehåller alla sidor från din webbplats kan du lägga till webbadresser.

Så här lägger du till webbadresser:

1. Klicka på ikonen Lägg till webbadresser för att lägga till sidor i översikten.
  2. Välj Lägg till webbadresser eller Ladda upp en CSV-fil.
  3. Gör något av följande beroende på vad du valde i föregående steg:
    1. Så här lägger du till webbadresser:
      1. Ange en lista över de webbadresser som du vill lägga till i översikten över taggtäckning. Avgränsa webbadresserna med radbrytning.
      2. Klicka på Lägg till.
    2. Så här laddar du upp en CSV-fil:
      1. Klicka på Välj en CSV-fil.
        • CSV-filen ska formateras som <webbadress>,<inkluderingsstatus>.
          • example.com/2,no
          • example.com/3,yes
        • Du kan välja att ta med en rubrikrad.
        • Du kan även ladda ned den aktuella översikten över taggtäckning som en CSV-fil (se anvisningarna nedan) och göra ändringar i den.
        • Varje webbadress ska kodas i procent.
      2. Välj något av följande:
        • Skriv över: Ersätt alla webbadresser i den aktuella översikten över taggtäckning med innehållet i CSV-filen.
        • Sammanfoga: Lägg till nya webbadresser och uppdatera alla webbadresser som redan finns i översikten.
      3. Klicka på Ladda upp.

Det kan ta upp till 24 timmar innan statusen för sidor som du har lagt till i översikten uppdateras efter att de har läst in en tagg.

Ladda ned

Du kan ladda ned hela översikten som en CSV-fil genom att klicka på nedladdningsikonen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.

Du kan redigera den nedladdade översikten och sedan ladda upp den nya CSV-filen för att lägga till webbadresser i översikten. (Se föregående avsnitt.)

Filtrera

Klicka på filterikonen Filter för att filtrera efter sidans status. Du kan välja mellan följande:

• Visa alla
  • Inkluderad
    • Förslag
    • Målsida
    • Konverteringsväg
    • Tillagd av dig
  • Ignorerad

Sök

Med sökfunktionen kan du söka efter en eller flera webbadresser i webbadresskatalogen. Den körs efter att eventuella filter har tillämpats.

Hitta och åtgärda otaggade sidor

När du använder Taggdiagnostik kan du stöta på det kritiska problemet ”Vissa av dina målsidor är inte taggade”. Ett liknande problem, ”Vissa av dina sidor är inte taggade”, kan också uppstå för otaggade webbsidor och påverkar även datakvaliteten och exaktheten i mätningar.

Hitta otaggade sidor

Om något av dessa problem visas i Taggdiagnostik kan du gå till översikten över taggtäckning för att se en kortfattad lista över identifierade webbadresser som motsvarar otaggade sidor och målsidor.

Åtgärda otaggade sidor

Så här åtgärdar du problemen:

1. Gå till översikten över taggtäckning för att se en lista över webbadresser och deras taggstatus.
  2. Läs igenom tabellen Sidinformation i översikten. Sidor med statusen Inte taggad saknar nödvändiga taggar. Håll muspekaren över statusen Inte taggad för att se mer information om problemet. Titta även i kolumnen Målsida för information om målsidor.
  3. För varje sida eller målsida med statusen Inte taggad ska du installera Google-taggen eller installera Google Taggstyrning-behållaren på din webbplats.
  4. Gå tillbaka till Taggdiagnostik och kontrollera att taggarna har ställts in korrekt. Du kan även kontrollera dina inställningar med Tag Assistant för att se till att taggen aktiveras på rätt sätt. Om du nyligen har installerat Google-taggen eller Google Taggstyrning-behållaren kan det ta upp till 24 timmar innan översikten över taggtäckning uppdateras med den taggade sidan.

Identifiera falska positiva resultat och dubbletter

Taggdiagnostik kan visa varningar i avsnittet Otaggad sida i Taggtäckning trots att en sida är korrekt taggad. Här beskriver vi de vanligaste orsakerna till detta och hur du kan åtgärda problemet:

• Låg trafik: Sidor med låg trafik kan felaktigt identifieras som otaggade även om de avsiktligen genererar låg trafik. Exempelvis kan tacksidan som visas efter att en kund har beställt en produkt flaggas som en otaggad sida.
  • Omdirigeringar: Sidor som fungerar som omdirigeringar (till exempel från http://example.com till http://www.example.com) kan flaggas felaktigt.
  • Avslutande snedstreck: Sidor med och utan avslutande snedstreck (till exempel http://www.example.com/ och http://www.example.com) kan resultera i att samma sida flaggas som otaggad två gånger.
  • Versaler: Variationer i användningen av stora och små bokstäver i webbadresser kan resultera i att samma sida flaggas som separata otaggade sidor. Exempelvis kan http://www.example.com/ABC och http://www.example.com/abc felaktigt flaggas som separata sidor.

Så här åtgärdar du dessa vanliga problem:

• Kontrollera med hjälp av Tag Assistant att sidan är korrekt taggad.
  • Ignorera sidan i Taggtäckning, vilket medför att problemet tas bort från sidan. Du kan alltid lägga till sidan i Taggtäckning igen senare.