Tagin kattavuusyhteenveto

Tagin kattavuusyhteenvedosta näet, mille sivustosi sivuille Google-tagi on asennettu. Pääset yhteenvetoon joko Google Adsin tai Google Analyticsin Google‐tagi-sivulta tai Google Tag Managerin kautta.

Hyödyt

• Katso ylätason yhteenveto tagin kattavuudesta koko sivustolla.
  • Muokkaa sivuston määrityksiä lataamalla laitteeltasi URL-osoitelista ja/tai valitsemalla ohitettavia sivuja.
  • Tunnista nopeasti taggaamattomat sivut.
  • Tarkista kattavuutta koskevat parannusehdotukset.
  • Lataa laitteellesi URL-tason yhteenveto tagin tilasta.

Näin se toimii

Jos haluat mitata verkkosivuston ja mainosten tuloksia tarkasti, sinun on lisättävä sivuston jokaiselle sivulle Google-tagi. Voit testata Google-tagin toimintaa Google Tag Assistantin avulla. Google Tag Assistant voi myös tunnistaa taggaamattomat sivut ja lisätä ne ehdotuksina tagin kattavuusyhteenvetoon. Tagin kattavuusyhteenvedosta näet, millä sivuilla Google-tagi on otettu käyttöön oikein. Yhteenvedossa voi näkyä enintään 10 000 sivua.

Huom. Google-tagilla tarkoitetaan sivulle asennettua gtag.js-koodinpätkää tai GTM-säilöä, ei säilön määrityksiin kuuluvia yksittäisiä tageja.

Näin löydät yhteenvedon

Google Ads ja Google Analytics

1. Siirry Google-tagin näytölle.
  2. Siirry Järjestelmänvalvoja-välilehdelle.
  3. Klikkaa Työkalut ja valitse Tagin kattavuus.

Google Tag Manager

1. Siirry Google Tag Manageriin ja klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  2. Klikkaa Säilö-kohdasta Tagin kattavuus.

Mitä yhteenveto sisältää

Tagin kattavuusyhteenveto koostuu Sivujen tiedot ‐taulukosta, jossa on sarakkeet URL-osoitteelle, laskeutumissivulle, konversioreitille ja tagin tilalle. Saat lisätietoja tagin kattavuudesta viemällä hiiren yhteenvetosivun sarakkeissa olevien merkintöjen päälle.

URL-osoite-sarakkeessa näkyy sivuston yksittäisiä sivuja. (Huomioithan, että sarakkeessa on vain verkkotunnus ja polku, ei kyselyparametreja.)

Laskeutumissivu-sarakkeessa näkyy valintamerkki, kun URL-osoite on verkkosivuston aloituskohta. Laskeutumissivujen mittareiden avulla voit mitata orgaanista liikennettä.

Konversioreitti-sarakkeessa näkyy valintamerkki, kun URL-osoite kuuluu Google Analyticsin tai Google Adsin konversioreittiin tai konversiotavoitteeseen. Voit tarkistaa konversioreitit ja mitata Google Adsin attribuutiota.

Tagin tila ‐sarakkeessa näkyy jokin näistä URL-osoitteen tiloista:

• Ei tagattu: sivut, joilla Google-tagi ei ole latautunut koskaan
  • Ei uutta toimintaa: sivut, joilla Google-tagi on latautunut aiemmin mutta ei 30 viime päivän aikana
  • Tagattu: sivut, joilla Google-tagi on latautunut 30 viime päivän aikana

Taulukon yläpuolella olevista korteista näet, kuinka monta sivua yhteenveto sisältää, sekä niiden sivujen määrän, joita ei ole tagattu, joilla ei ole uutta toimintaa tai jotka on tagattu. Klikkaa haluamaasi korttia, niin näet nopeasti kaikki URL-osoitteet, joilla on jokin näistä tiloista.

Huom. Tagin tila riippuu siitä, onko liikennettä niin paljon, että sivun taggauksesta voidaan antaa signaali. Yhteenvetoon lisättyjen sivujen tila päivittyy yleensä 24 tunnin kuluessa tagin latautumisesta sivulle, jos perusteena on vain reaaliaikainen liikenne. Jos haluat luoda reaaliaikaisen raportin, käynnistä Tag Assistant ja siirry kyseiselle sivulle.

Ehdotetut sivut

Joillakin riveillä on URL-osoitteen vieressä Ehdotettu-tunniste. Ne ovat sivuja, jotka Google on havainnut ja lisännyt tagin kattavuusyhteenvetoon. Ehdotukset eivät välttämättä sisällä jokaista sivua, jolla on Google-tagi. Jos hyväksyt ehdotukset, sinun kannattaa lisätä sivut yhteenvetoon. Ehdotetut sivut poistetaan yhteenvedosta 60 päivän käyttämättömyyden jälkeen, ellet päätä säilyttää niitä tai lisätä niitä yksitellen. Jos säilytät ehdotetut sivut, voit tarkistaa myöhemmin, pitäisikö ne sisällyttää yhteenvetoon, jotta niitä ei poisteta käyttämättömyyden takia.

Voit hyväksyä ehdotetun sivun osaksi yhteenvetoa viemällä hiiren rivin päälle ja klikkaamalla Lisää . Voit myös ohittaa ehdotuksen klikkaamalla Ohita (–) tai avata sivun Tag Assistantissa klikkaamalla tagikuvaketta. Jos sivu tai ehdotus ohitetaan, rivi jätetään pois yhteenvedosta.

Jos haluat lisätä tai ohittaa useita ehdotettuja sivuja, merkitse haluamiesi rivien vieressä olevat valintaruudut ja klikkaa taulukon yläosasta hakukuvakkeen vierestä Lisää tai Ohita (–).

Huom. Tagin kattavuusyhteenvedosta näet niiden sivujen URL-osoitteet, joissa on havaittu Google-tagi. Näihin URL-osoitteisiin on voinut vahingossa päätyä henkilökohtaisia tunnistetietoja. Näitä tietoja ei kuitenkaan saa olla URL-polussa. Jos sivujesi URL-osoitteisiin saattaa sisältyä henkilökohtaisia tunnistetietoja, sinun on poistettava kyseiset tiedot URL-osoitteista. Lue lisää artikkelista Parhaat käytännöt, joilla vältetään henkilökohtaisten tunnistetietojen lähettäminen.

URL-osoitteiden lisääminen

Jos huomaat, että yhteenvedossa ei ole kaikkia sivustosi sivuja, voit lisätä URL-osoitteita.

Näin lisäät URL-osoitteita:

1. Aloita sivujen lisääminen klikkaamalla lisäämiskuvaketta .
  2. Valitse Lisää URL-osoitteita tai Lataa CSV-tiedosto.
  3. Tee valinnastasi riippuen jompikumpi seuraavista:
    1. URL-osoitteiden lisääminen:
      1. Lisää URL-osoitteet, jotka haluat lisätä tagin kattavuusyhteenvetoon. Erota osoitteet toisistaan rivinvaihdolla.
      2. Klikkaa Lisää.
    2. CSV-tiedoston lataaminen:
      1. Klikkaa Valitse CSV-tiedosto.
        • Tiedoston on oltava muodossa <URL>,<Sisällytetty-tila>
          • example.com/2,no
          • example.com/3,yes
        • Voit halutessasi lisätä otsikkorivin.
        • Voit myös ladata tagin kattavuusyhteenvedon laitteellesi CSV-tiedostona (katso ohjeet alta) ja tehdä tarvittavat muutokset siihen.
        • Jokaisen URL-osoitteen on oltava prosenttikoodattu.
      2. Valitse jompikumpi seuraavista:
        • Korvaa: korvaa kaikki tagin kattavuusyhteenvedon URL-osoitteet CSV-tiedostosi sisällöllä.
        • Yhdistä: lisää uudet URL-osoitteet ja päivitä yhteenvedossa jo olevat URL-osoitteet.
      3. Klikkaa Lataa.

Yhteenvetoon lisäämiesi sivujen tila päivittyy yleensä 24 tunnin kuluessa tagin latautumisesta sivulle.

Laitteelle lataaminen

Jos haluat ladata koko yhteenvedon laitteellesi CSV-tiedostona, klikkaa latauskuvaketta Kuva Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen latauskuvakkeesta.

Voit muokata yhteenvetoa ja lisätä siihen uusia URL-osoitteita. Lataa lopuksi uusi CSV-tiedosto laitteeltasi (katso edellinen osio).

Suodatin

Jos haluat suodattaa yhteenvedon sivun tilan mukaan, klikkaa suodatinkuvaketta Suodata. Valitse näistä vaihtoehdoista:

• Näytä kaikki
  • Sisällytetty
    • Ehdotukset
    • Laskeutumissivu
    • Konversioreitti
    • Sinun lisäämäsi
  • Ohitettu

Hakeminen

Hakutoiminnolla voit hakea URL-osoitelistasta yhtä tai useampaa osoitetta. Jos olet lisännyt suodattimia, haku koskee suodatettua listaa.

Taggaamattomien sivujen hakeminen ja korjaaminen

Tagin diagnostiikkaa käyttäessäsi saatat kohdata kriittisen ongelman: "Joitain laskeutumissivujasi ei ole tagattu". Samankaltainen ongelma "Joitain sivujasi ei ole tagattu" voi esiintyä myös taggaamattomilla verkkosivuston sivuilla, mikä vaikuttaa myös datan laatuun ja mittauksen tarkkuuteen.

Taggaamattomien sivujen hakeminen

Jos Tagin diagnostiikka ilmoittaa jommastakummasta ongelmasta, voit katsoa tagin kattavuusyhteenvedosta listan havaituista URL-osoitteista, jotka vastaavat taggaamattomia sivuja ja laskeutumissivuja.

Taggaamattomien sivujen korjaaminen

Voit korjata ongelmat näin:

1. Avaa tagin kattavuusyhteenvedosta lista URL-osoitteista, jotka löytyvät Tagin tila ‐kohdasta.
  2. Tutustu yhteenvedon Sivun tiedot ‐taulukkoon. Ei tagattu ‐sivut kertovat, miltä sivuilta tagit puuttuvat. Saat lisätietoja ongelmasta viemällä hiiren Ei tagattu ‐tilan päälle. Lisätietoa laskeutumissivuista on Laskeutumissivu-sarakkeessa.
  3. Asenna Google-tagi tai asenna Google Tag Manager ‐säilö sivustosi sellaisille sivuille tai laskeutumissivuille, joiden kohdalla lukee "Ei tagattu".
  4. Tarkista Tagin diagnostiikasta, että tagit on otettu käyttöön oikein. Voit myös tarkistaa asetukset Tag Assistantin avulla varmistaaksesi, että tagi käynnistyy oikein. Jos olet asentanut Google-tagin tai Google Tag Manager ‐säilön äskettäin, tagin kattavuusyhteenvedon päivittymiseen tagatulle sivulle voi mennä 24 tuntia.

Väärien positiivisten osumien ja kopioiden tunnistaminen

Tagin diagnostiikka voi näyttää virheellisiä varoituksia tagin kattavuuden Taggaamaton sivu ‐osiossa, jos sivu on tagattu oikein. Seuraavassa on kerrottu yleisimmät syyt tähän ja ohjeet ongelmien ratkaisemiseen:

• Vähäinen liikenne: Vähän liikennettä keräävät sivut saatetaan virheellisesti tunnistaa taggaamattomiksi, vaikka ne olisivat tarkoituksellisesti vain vähän liikennettä saavia sivuja. Esimerkiksi tuotteen tilaamisen jälkeiset kiitossivut voidaan merkitä taggaamattomiksi sivuiksi.
  • Uudelleenohjaukset: Uudelleenohjaukset (esim. osoitteesta http://example.com osoitteeseen http://www.example.com) toimivat sivut saatetaan merkitä virheellisesti.
  • Irralliset kenoviivat: Sivut, joilla on irrallisia kenoviivoja tai joilta puuttuu niitä (esim. http://www.example.com/ ja http://www.example.com), voivat aiheuttaa saman sivun merkitsemisen kahdesti taggaamattomaksi.
  • Isot kirjaimet: Jos URL-osoitteen kirjainkoko vaihtelee, sama sivu saatetaan merkitä eri taggaamattomiksi sivuiksi. Esimerkiksi http://www.example.com/ABC ja http://www.example.com/abc saatetaan virheellisesti merkitä eri sivuiksi.

Voit korjata nämä yleiset ongelmat näin:

• Varmista, että sivu on tagattu oikein Tag Assistantin avulla.
  • Ohita sivu tagin kattavuusosiossa, jolloin ongelma ei enää näy sivulla. Voit halutessasi lisätä sivun takaisin tagin kattavuusosioon myöhemmin.