[GA4] Esdeveniments personalitzats

Recollir informació addicional que Google Analytics no recull automàticament

De vegades, un usuari duu a terme una acció que voleu analitzar als informes i que no és un dels esdeveniments recomanats o recollits automàticament. En aquests casos, pot tenir sentit implementar un esdeveniment personalitzat.

Un esdeveniment personalitzat és un esdeveniment que definiu per poder recollir informació sobre com interaccionen els usuaris amb el vostre lloc web o aplicació i que és específic de la vostra empresa i del que voleu analitzar.

Per exemple, tot i que Google Analytics registra quan veu un usuari una pàgina, és possible que vulgueu saber quan fa una donació, interacciona amb una funció nova, arriba a una pàgina de confirmació o canvia el nom d'un fitxer. En aquests casos, és probable que vulgueu implementar un esdeveniment personalitzat.

Mireu un vídeo sobre els esdeveniments personalitzats

Abans de crear un esdeveniment personalitzat

Abans de crear un esdeveniment personalitzat, assegureu-vos que l'esdeveniment que voleu crear no es reculli ja a través d'un esdeveniment recollit automàticament o es recomani com a esdeveniment recomanat. Sempre és millor utilitzar un esdeveniment existent, perquè aquests esdeveniments emplenen automàticament les dimensions i mètriques que s'utilitzen als informes.

Com es pot implementar un esdeveniment personalitzat

Podeu implementar un esdeveniment personalitzat de diverses maneres, en funció de com configureu el mesurament del lloc web o aplicació, mitjançant:

Els detalls específics de la implementació varien en funció de com configureu el mesurament del lloc web o aplicació. Consulteu la documentació per a desenvolupadors (enllaçada més amunt) per obtenir més informació sobre com podeu implementar un esdeveniment personalitzat.

Anatomia d'un esdeveniment personalitzat

Aquestes són les parts integrants d'un esdeveniment personalitzat:

• El nom de l'esdeveniment personalitzat
  • Els paràmetres associats a l'esdeveniment personalitzat

Nom de l'esdeveniment

El nom d'un esdeveniment personalitzat serà el que trieu per a l'esdeveniment. El nom ha de descriure el que voleu mesurar amb l'esdeveniment. Per exemple, si mesureu les donacions, el nom podria ser "donar".

Abans d'assignar un nom a un esdeveniment personalitzat, assegureu-vos que compleixi les regles per anomenar els esdeveniments (p. ex., que el nom distingeixi entre majúscules i minúscules, que no sigui un nom reservat i que comenci per una lletra) i els límits dels noms d'esdeveniment (és a dir, que el nom tingui menys de 40 caràcters) a fi de garantir que Google Analytics reculli i processi l'esdeveniment.

Quan algú activa l'esdeveniment personalitzat al vostre lloc web o aplicació, el nom de l'esdeveniment s'utilitza per comptar les vegades que un usuari ha dut a terme l'acció. Per exemple, si algú fa una donació, el recompte de l'esdeveniment de donació s'incrementarà en 1. Qualsevol informació addicional sobre la donació s'haurà de capturar com a paràmetre d'esdeveniment personalitzat.

Paràmetres de l'esdeveniment

Els paràmetres d'un esdeveniment personalitzat proporcionen més informació sobre l'acció que s'ha produït. Per exemple, podeu mesurar si l'acció s'ha dut a terme correctament, quan ha tingut lloc l'esdeveniment o les opcions triades pels usuaris durant la interacció.

Un paràmetre està format per parells clau-valor. Cada parell té aquestes parts:

• El nom del paràmetre, que descriu la informació que recolliu.
  • El valor del paràmetre, que és el valor associat al paràmetre de la interacció en qüestió.

El nom del paràmetre és el mateix que s'utilitza en totes les sessions, mentre que el valor del paràmetre s'actualitza en funció del que fa l'usuari a la sessió. Per exemple, si un usuari fa una donació d'1 €, el paràmetre "value" serà "1,00", mentre que si un altre usuari fa una donació de 2 €, el paràmetre "value" serà "2,00". Això us permet mesurar de manera coherent la mateixa informació en totes les sessions.

Dimensions i mètriques personalitzades

Per accedir als diferents valors assignats a un paràmetre d'esdeveniment dins dels informes, heu de crear una dimensió o una mètrica personalitzada. Una dimensió o una mètrica personalitzada us permet veure la informació que heu recollit d'un paràmetre d'esdeveniment. Per exemple, si configureu un paràmetre d'esdeveniment "value", podeu crear una mètrica personalitzada anomenada "Valor" que us permeti veure cadascun dels valors assignats al paràmetre d'esdeveniment. Obteniu més informació sobre les dimensions i mètriques personalitzades.

Cardinalitat i límits del sistema

Quan configureu un paràmetre d'esdeveniment personalitzat, tingueu en compte la quantitat de valors possibles que es poden assignar al paràmetre.

Cada paràmetre pot tenir un nombre de valors assignats. Per exemple, un paràmetre d'esdeveniment personalitzat "mòbil" pot tenir dos valors potencials: "true" o "false". Altres paràmetres poden tenir qualsevol nombre de valors assignats, com en el cas de "page_location", que pot tenir un valor diferent per a cada URL del vostre lloc web.

Quan creeu una dimensió personalitzada per veure la informació d'una categoria, com ara page_location, el nombre de valors possibles és important. Les dimensions amb més de 500 valors possibles es consideren dimensions de cardinalitat elevada. Els informes i les exploracions que continguin dimensions de cardinalitat elevada poden quedar afectats pels límits del sistema de Google Analytics, cosa que pot fer que els valors s'agrupin en una fila (other) o que s'activi el mostratge de dades.

Reviseu també el nombre de dimensions i mètriques personalitzades que podeu crear abans de crear paràmetres d'esdeveniment personalitzat. Si envieu més paràmetres d'esdeveniment que els que imposen aquests límits, haureu de triar quins d'aquests paràmetres voleu utilitzar com a dimensions i mètriques personalitzades.

Límits de recollida d'esdeveniments

No hi ha cap límit pel que fa al nombre d'esdeveniments personalitzats que podeu crear per a un flux de dades web (és a dir, un lloc web). Tanmateix, podeu recollir fins a 500 esdeveniments diferents per usuari de l'aplicació mòbil al dia. Per exemple, és possible que vegeu 700 esdeveniments diferents si teniu dos usuaris en instàncies diferents de l'aplicació que activen esdeveniments diferents.

Els esdeveniments recollits automàticament i els de mesurament millorat no es compten per a aquests límits.

Reviseu els altres límits de recollida d'esdeveniments abans de crear els vostres propis esdeveniments.

Conversions

Qualsevol esdeveniment personalitzat es pot marcar com a conversió. Per exemple, si les donacions són importants per a l'èxit de la vostra empresa, podeu marcar l'esdeveniment personalitzat "donar" com a conversió.

Podria passar que l'acció que voleu mesurar es capturi parcialment a través d'un esdeveniment existent, però que vulgueu restringir l'abast de l'esdeveniment per mesurar una acció que és important per a la vostra empresa. Per exemple, Analytics ja mesura les visualitzacions de pàgina automàticament, però pot ser que us interessi fer servir un esdeveniment personalitzat independent per a quan algú vegi una pàgina de confirmació.

En aquests casos, en lloc de crear un esdeveniment personalitzat, podeu crear una còpia de l'esdeveniment o modificar-lo directament des de Google Analytics. Tot seguit, podeu marcar l'esdeveniment com a conversió. Això us permet crear esdeveniments ràpidament sense haver d'actualitzar el codi del lloc web.

Tanmateix, assegureu-vos de comunicar aquests canvis a la persona que modifica el codi del lloc web (si no ho feu personalment). En cas contrari, si aquesta persona també crea un esdeveniment personalitzat, es podria comptar massa vegades la interacció.

Consultar els esdeveniments als informes

Un cop hàgiu implementat un esdeveniment personalitzat i Google Analytics l'hagi recollit, podeu utilitzar l'informe Esdeveniments de la secció Informes per veure quantes vegades s'ha recollit l'esdeveniment i altres dades sobre l'esdeveniment en l'interval de dates especificat.

També podeu seleccionar el nom d'un esdeveniment per obrir un informe més detallat sobre l'esdeveniment en qüestió, que inclourà els detalls dels paràmetres, les dades demogràfiques dels usuaris que han activat l'esdeveniment i el nombre d'usuaris que han activat cada esdeveniment (i els paràmetres associats) en temps real.