[GA4] Klargjør apper for endringer på Google Play og Android

Android kunngjorde nylig flere tekniske endringer og oppdateringer av retningslinjene. Gå gjennom anbefalingene nedenfor for å påse at appen din er oppdatert og i tråd med regler og retningslinjer.

Oppdater appen din for å få tillatelser forbundet med annonserings-ID

I apper der API-målnivået oppdateres til 31 (Android 12), må det deklareres en vanlig tillatelse for Google Play-tjenester i Android-manifestfilen for at annonserings-ID-en skal kunne brukes. I apper målrettet mot Android 12 der denne tillatelsen ikke deklareres, blir annonserings-ID-en automatisk fjernet og erstattet av en streng av nuller.

Du kan oppdatere appen din til versjon 20.4.0 eller nyere av GMA SDK, hvor denne tillatelsen automatisk deklareres. Hvis du bruker versjon 20.4.0 eller nyere av GMA SDK, trenger du ikke å gjøre noe for å fortsette å bruke annonserings-ID-en.

I brukerstøtten for Play-konsollen kan du finne ut mer om den nye tillatelsen, deriblant hvordan du kan deaktivere den.