Squarespace: Konfigurer dit Google-tag

Du kan måle adfærdsdata for dit website med Google Ads og Google Analytics. Følg fremgangsmåden i denne artikel for at konfigurere et tag til din Google Ads- eller Google Analytics-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du installerer dit tag via et websiteværktøj eller et CMS.

Før du begynder

Du skal have dit Google-tag-id.

Vejledningen til konfiguration af Google-tagget er forskellig for tag-id'er, der starter med "AW-" (normalt Google Ads-konti) og tag-id'er, der starter med "G-" (normalt Google Analytics-ejendomme). Følg den vejledning nedenfor, der er relevant for dit tag.

Installer dit Google-tag med Tag Assistant Companion

Googles vejledning til konverteringssporing kan sammen med Tag Assistant hjælpe dig med at finde og løse problemer i forbindelse med installationen af Google-tagget. Tag Assistant hjælper dig med at sikre, at dine Google-tags til Google Analytics, Google Ads, Tag Manager m.m. fungerer korrekt.

Tag Assistant hjælper dig nu med installationen af dit Google-tag.

Installer Googles vejledning i konverteringssporing

1. Gå til Chrome Web Store.
  2. Søg efter "Google conversion tracking guide [Googles guide til konverteringssporing]".
  3. Klik på Føj til Chrome, og klik på Add extension [Tilføj udvidelse] i pop op-vinduet.
  4. Start appen ved at klikke på knappen Install new tag [Installer nyt tag] på bekræftelsessiden
  5. Start appen ved at klikke på udvidelsesknappen "Google conversion tracking guide [Googles vejledning i konverteringssporing]".

Installer et nyt tag med Googles vejledning i konverteringssporing

1. Åbn Googles vejledning til konverteringssporing på værktøjslinjen.
  2. Indsæt dit Google Ads-kunde-id.
  3. Indtast webadressen til det website, hvor du vil måle dine konverteringer.
  4. Klik på Scan website [Scan website] for at tjekke, om det er bygget med Squarespace, og tjek, om der er eksisterende tags.
  5. Vælg din præference for installation.
    1. Hvis du registrerer et eksisterende tag, der allerede er installeret på websitet, kan du afslutte processen.
    2. Hvis der ikke er installeret eksisterende tags, bliver du bedt om at vælge en af installationspræferencerne:
      1. Show me how [Vis mig, hvordan jeg gør det]: Du bør kunne se en detaljeret vejledning i, hvordan du kommer videre.
      2. Do it myself [Gør det selv]: Du bør kunne finde vejledningen i, hvordan du gør det manuelt.
  6. Hvis du har et CMS-system, der ikke understøttes (dvs. dem, der ikke er udviklet med Squarespace), får du en vejledning i, hvordan du konfigurerer konverteringssporing til Wordpress.
  7. Log ind på din Squarespace-konto.
  8. Klik på Install tag [Installer tag] for at indsætte og gemme kodestykket i overskriftssektionen.
  9. Klik på "Test installation" for at tjekke, om tagget vises på dit website.

Hvis du har et tag, der starter med "AW-"

Hvis du vil konfigurere dit Google-tag ved hjælp af denne metode, skal du have Squarespace-abonnementet Business eller Commerce. Få flere oplysninger om Squarespace-priser.

1. Log ind på din Squarespace-konto.
  2. Vælg det website, du vil ændre, under "Dashboard [Kontrolpanel]".
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  3. I hovedmenuen skal du klikke på Pages [Sider].
  4. Klik på Website Tools [Websiteværktøjer].
  5. Klik på Code Injection [Indsæt kode].
  6. Indsæt dit Google-tag under "Header [Overskrift]", og klik på Save [Gem]. Du må kun tilføje ét Google-tag på hver side på dit website.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

Hvis du har et tag, der starter med "G-"

1. Klik på kopieringsikonet for at kopiere dit tag-id.
  2. Log ind på din Squarespace-konto.
  3. Vælg det website, du vil ændre, under "Kontrolpanelet".
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  4. Klik på Settings [Indstillinger] på hovedmenuen.
  5. Klik på Developer Tools (Udviklerværktøjer).
  6. Vælg External API Keys (Eksterne API-nøgler).En animeret GIF-fil, der viser, hvordan du navigerer til eksterne API-nøgler i Squarespace.
  7. Indsæt dit tag-id. En animeret GIF-fil, der viser, hvordan du tilføjer din Google Analytics-kode på Squarespace.
  8. Klik på Save [Gem].