[UA→GA4] Verktyg för användarmigrering

Migrera dina Universal Analytics-användare till din Google Analytics 4-egendom

Använd Google Kalkylark-tillägget GA4 Migrator for Google Analytics för att migrera användare och deras behörigheter från en Universal Analytics-egendom till en Google Analytics 4-egendom.

Innehåll i artikeln:

Så fungerar verktyget

För att använda verktyget för användarmigrering måste du ha rollen Administratör för ditt konto.

Följ de här tre stegen efter att du har installerat och aktiverat Google Kalkylark-tillägget (nedan):

• Steg 1: Importera inställningar för användarbehörigheter från en Universal Analytics-egendom till ett Google-kalkylark
  • Steg 2: Bestäm hur varje användare ska migreras
  • Steg 3: Migrera (exportera) inställningar för användarbehörigheter till en Google Analytics 4-egendom

Innan du börjar

Innan du kan börja använda verktyget för användarmigrering måste du göra följande:

1. Installera tillägget GA4 Migrator for Google Analytics från Google Workspace Marketplace.

Du hittar också butiksuppgifterna om tillägget via menyn i Google Kalkylark genom att välja Tillägg > Tillägg > Hämta tillägg och söka efter GA4 Migrator for Google Analytics.

2. Öppna uppgifterna om tillägget och klicka på Installera för att installera det.

3. Följ anvisningarna för att slutföra installationen.

4. Efter att du har installerat tillägget ska du skapa ett nytt Google-kalkylark och aktivera sidofältet för tillägg genom att välja Tillägg > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Migrate users to GA4 i menyn.

Steg 1: Importera användarbehörigheter från en Universal Analytics-egendom

Efter att du har aktiverat tillägget ser du följande dialogruta som vägleder dig genom migreringsprocessen.

1. Starta migreringen genom att välja ett konto i rullgardinsmenyn med Google Analytics-konton. Menyn fylls automatiskt med listan över Google Analytics-konton som är tillgängliga för den inloggade användaren.
  2. Välj den Universal Analytics-egendom som du vill migrera användarbehörigheter från i det valda Google Analytics-kontot.

3. Klicka sedan på Import users from Analytics för att starta migreringen.

Importen bör ta mindre än en minut. Det visas ett bekräftelsemeddelande när åtgärden är klar.

Steg 2: Bestäm hur varje användare ska migreras

När importen av användarbehörigheter är klar ser du en rapport med information om användarbehörigheterna från den valda Universal Analytics-egendomen och dess vyer (profiler). Rapporten visar alla användare som har åtkomst till det valda kontot, den valda Universal Analytics-egendomen och alla dess vyer (profiler) samt deras behörigheter.

Om en användare har flera behörigheter syns detta i rapporten genom att motsvarande kryssrutor är markerade.

En användare är klar att migreras till en Google Analytics 4-egendom om användaren har högst en roll i kalkylarksrapporten.

För varje användare i rapporten gäller följande:

• Om inga roller har valts: Användaren har inte åtkomst till Google Analytics 4-egendomen.

• Om en roll har valts: Användaren tilldelas den här rollen under migreringen.

Se exemplen nedan.

Exempel 1

Användaren Robert har rollen Administratör för vyn (profilen) 121212 och rollen Redigerare för vyn (profilen) 232323. Kryssrutorna för Administratör och Redigerare är markerade på raden för användaren. Båda vyerna (profilerna) visas i motsvarande cell i kolumnen för vy-id (profil-id). Eftersom flera kryssrutor är markerade för användaren och måste du välja hur användaren ska migreras. Om du avmarkerar kryssrutorna för Redigerare och Läsbehörig kan Robert migreras med rollen Administratör.

Exempel 2

Användaren Alice har rollen Läsbehörig för hela egendomen UA-123456-7 och rollen Redigerare för vyn (profilen) 121212. Kryssrutorna för Läsbehörig och Redigerare är markerade på raden för användaren. Den enstaka vyn (profilen) 121212 visas i motsvarande cell i kolumnen för vy-id (profil-id). Eftersom flera kryssrutor är markerade för användaren och måste du välja hur användaren ska migreras. Om du avmarkerar rutan för Läsbehörig kan Alice migreras med rollen Redigerare.

Exempel 3

Användaren Carola har rollen Redigerare för hela egendomen UA-123456-7. Endast kryssrutan för Redigerare är markerad på raden för användaren. Eftersom Carola inte har några lokala behörigheter för någon vy (profil) är motsvarande cell i kolumnen för vy-id (profil-id) tom. Eftersom bara en kryssruta är markerad för användaren är hon klar att migreras.

Exempel 4

Användaren Tobias har rollen Läsbehörig för vyerna (profilerna) 121212, 232323 och 343434 för egendomen UA-123456-7. Bara kryssrutan för Läsbehörig är markerad på raden för användaren. Eftersom bara en kryssruta är markerad för användaren är han klar att migreras.

När alla rader i kalkylarket har statusen ready to migrate är du redo för steg 3.

Steg 3: Exportera användarbehörigheter till en Google Analytics 4-egendom

1. Innan du kan börja exportera inställningar för användarbehörigheter måste du välja en målegendom i Google Analytics 4 i rullgardinsmenyn i migreringsdialogrutan. Menyn fylls i på förhand med listan över Google Analytics 4-egendomar som är tillgängliga för den aktuella användaren i det valda Google Analytics-kontot.

2. Klicka på Migrate för att börja skapa inställningar för användarbehörigheter för den valda Google Analytics 4-egendomen baserat på valen i kalkylarket.

När åtgärden är klar visas aviseringen User migration complete (Användarmigreringen har slutförts) och det skapas ett nytt kalkylark med resultatet av åtgärden i det aktuella dokumentet.

Resultatet innefattar listan över alla användare och deras lokala behörigheter som har åtkomst till den aktuella Google Analytics 4-egendomen. Med exemplen 1–4 i steg 2 skulle alltså Robert ha rollen Administratör, Alice och Carola ha rollen Redigerare och Tobias ha rollen Läsbehörig.