[UA→GA4] Tool voor gebruikersmigratie

Uw Universal Analytics-gebruikers migreren naar uw Google Analytics 4-property

Gebruik de Google Spreadsheets-add-on GA4 Migrator for Google Analytics om gebruikers en hun rechten te migreren van een Universal Analytics-property naar een Google Analytics 4-property.

In dit artikel:

Hoe de tool werkt

Als u de tool voor gebruikersmigratie wilt gebruiken, heeft u de rol Beheerder in uw account nodig.

Nadat u de Google Spreadsheets-add-on heeft geïnstalleerd en geactiveerd (zie hieronder), voert u de volgende 3 stappen uit:

• Stap 1: Importeer instellingen voor gebruikersrechten vanuit een Universal Analytics-property in een Google-spreadsheet
  • Stap 2: Bepaal hoe u elke gebruiker wilt migreren
  • Stap 3: Migreer (exporteer) instellingen voor gebruikersrechten naar een Google Analytics 4-property

Voordat u begint

U heeft het volgende nodig voordat u de tool voor gebruikersmigratie kunt gebruiken.

1. Installeer de add-on GA4 Migrator for Google Analytics via de Google Workspace Marketplace.

U kunt de winkelvermelding van de add-on ook openen via het menu van Google Spreadsheets door Uitbreidingen > Add-ons > Add-ons toevoegen te selecteren en te zoeken naar GA4 Migrator for Google Analytics.

2. Open de add-onvermelding en klik op Installeren om de add-on te installeren.

3. Volg de prompt om het installatieproces af te ronden.

4. Nadat u de add-on heeft geïnstalleerd, maakt u een nieuwe Google-spreadsheet en activeert u de add-on-zijbalk door Uitbreidingen > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Gebruikers migreren naar GA4 te selecteren in het menu.

Stap 1: Gebruikersrechten importeren vanuit een Universal Analytics-property

Nadat u de add-on heeft geactiveerd, ziet u het volgende dialoogvenster om u door het migratieproces te leiden.

1. Als u de migratie wilt starten, selecteert u een account in het dropdownmenu Google Analytics-account. Dit is vooraf ingevuld met de lijst van Google Analytics-accounts die beschikbaar zijn voor de momenteel ingelogde gebruiker.
  2. Kies in het geselecteerde Google Analytics-account de Universal Analytics-property van waaruit u gebruikersrechten wilt migreren.

3. Nadat u uw Universal Analytics-property heeft geselecteerd, klikt u op Gebruikers importeren uit Analytics om het migratieproces te starten.

Het importproces duurt doorgaans minder dan een minuut. Zodra de bewerking is afgerond, ziet u een bevestigingsbericht.

Stap 2: Bepalen hoe u elke gebruiker wilt migreren

Zodra de importbewerking voor gebruikersrechten is afgerond, ziet u een rapport met informatie over de gebruikersrechten uit de geselecteerde Universal Analytics-property en de bijbehorende weergaven (profielen). In het gemaakte rapport staan alle gebruikers die toegang hebben tot het geselecteerde account, de Universal Analytics-property en alle bijbehorende weergaven (profielen), samen met hun rechten.

Als een gebruiker rechten heeft gekregen voor meerdere entiteiten, is dit zichtbaar in het rapport aan de hand van meerdere geselecteerde selectievakjes voor rollen.

Een gebruiker kan worden gemigreerd naar een Google Analytics 4-property als er maximaal 1 rol voor deze gebruiker is opgegeven in een werkbladrapport.

Voor elke gebruiker in het rapport:

• Als er geen rollen zijn geselecteerd, heeft deze gebruiker geen toegang tot de beoogde Google Analytics 4-property.

• Als er 1 rol is geselecteerd, wordt deze rol tijdens de migratie toegewezen aan de gebruiker.

Bekijk de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1

Gebruiker Bob heeft de rol Beheerder voor weergave (profiel) 121212 en de rol Bewerker voor weergave (profiel) 232323. Daarom zijn de selectievakjes Beheerder en Bewerker aangevinkt in een rij die overeenkomt met deze gebruiker. Beide weergaven (profielen) worden vermeld in de bijbehorende cel van de kolom ID van weergave (profiel). Er is meer dan één selectievakje voor rollen geselecteerd voor deze gebruiker, dus u moet bepalen hoe u deze gebruiker wilt migreren. Als u de selectievakjes Bewerker en Kijker uitvinkt, kan Bob migreren met de rol Beheerder.

Voorbeeld 2

Gebruiker Alice heeft de rol Kijker voor de hele property UA-123456-7 en de rol Bewerker voor weergave (profiel) 121212. De selectievakjes Kijker en Bewerker zijn geselecteerd in een rij die overeenkomt met deze gebruiker. Eén weergave (profiel) 121212 wordt vermeld in de bijbehorende cel van de kolom Weergave (profiel) ID. Er is meer dan één selectievakje voor rollen geselecteerd voor deze gebruiker, dus u moet bepalen hoe u deze gebruiker wilt migreren. Als u het vinkje verwijdert voor Kijker, kan Alice migreren met de rol Bewerker.

Voorbeeld 3

Gebruiker Carol heeft de rol Bewerker voor de hele property UA-123456-7. In dit geval is alleen het selectievakje Bewerker aangevinkt in een rij die overeenkomt met deze gebruiker. Aangezien Carol geen lokale rechten heeft onder een weergave (profiel), blijft de bijbehorende cel van de kolom ID van weergave (profiel) leeg. Er is maar één selectievakje voor rollen geselecteerd voor deze gebruiker, dus de gebruiker is klaar om te migreren.

Voorbeeld 4

Gebruiker Trent heeft de rol Kijker voor weergaven (profielen) 121212, 232323 en 343434 van de property UA-123456-7. In dit geval is alleen het selectievakje Kijker aangevinkt in een rij die overeenkomt met deze gebruiker. Er is maar één selectievakje voor rollen geselecteerd voor deze gebruiker, dus de gebruiker is klaar om te migreren.

Zodra elke rij in het werkblad de status Klaar om te migreren heeft bereikt, bent u klaar voor stap 3.

Stap 3: Gebruikersrechten exporteren naar een Google Analytics 4-property

1. Als u de instellingen voor gebruikersrechten wilt exporteren, moet u een beoogde Google Analytics 4-property selecteren in het dropdownmenu van het migratiedialoogvenster. Dit is vooraf ingevuld met de lijst van Google Analytics 4-property's die beschikbaar zijn voor de huidige gebruiker onder het Google Analytics-account dat momenteel is geselecteerd.

2. Klik op de knop Migreren om instellingen voor gebruikersrechten te maken voor de geselecteerde Google Analytics 4-property op basis van de selecties in de spreadsheet.

Als de bewerking is afgerond, ziet u de melding Gebruikersmigratie voltooid en wordt er een nieuw blad met het bewerkingsresultaat gemaakt in het huidige document.

Het bewerkingsresultaat bevat de lijst van alle gebruikers en hun lokale rechten die toegang hebben tot de huidige Google Analytics 4-property. Met voorbeeld 1-4 uit stap 2 heeft Bob de rol Beheerder, hebben Alice en Carol de rol Bewerker en heeft Trent de rol Kijker.