Alueellinen datankeruu

Google Analytics käyttää alueellisia palvelinkeskuksia, jotta verkko- ja mobiilisovellusten käyttäjämittaukset lähetetään Google Analyticsiin mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

Näin se toimii

Kun Analytics muodostaa yhteyden lähimpään Googlen datankeruukeskukseen, mittausdata lähetetään Analyticsiin salatun HTTPS-yhteyden kautta. Keräyskeskuksissa data salataan edelleen, ennen kuin se lähetetään Analyticsin käsittelypalvelimille ja annetaan käyttöösi Analytics-alustalla.

IP-osoitteita käytetään optimaalisen paikallisen palvelinkeskuksen valinnassa.

Google Analytics 4:ssä IP-osoitteita käytetään datankeruun aikana sijaintitietojen (maan, kaupungin, leveysasteen ja pituuspiirin) selvittämiseen. Nämä tiedot kuitenkin hylätään ennen datan kirjaamisesta palvelinkeskukseen tai palvelimelle.

Universal Analyticsissa voit sallia IP-osoitteen piilottamisen. Kun IP-osoitteet piilotetaan, piilottaminen tapahtuu ennen kuin data kirjataan palvelinkeskukseen tai palvelimelle.

Lue lisää IP-osoitteen piilottamisesta.

Lue lisää palvelinkeskusten sijainneista.

Hyödyt

Alueellinen datankeruu parantaa sivustojesi ja mobiilisovellustesi toimivuutta minimoimalla etäisyyden ja kokonaisajan, joka kuluu datan lähettämiseen Googlen palvelinkeskuksiin suojatun yhteyden kautta.

Lisäksi alueellinen datankeruu ja Googlen palvelinkeskusinfrastruktuuri mahdollistavat redundanssin eli toisteisuuden, mikä tarkoittaa sitä, että jos jokin paikallinen palvelinkeskus ei ole käytettävissä (mikä on epätodennäköistä), toinen alueen palvelinkeskus voi edelleen palvella ja tukea käyttäjiä.