[GA4] Datainnsamling

Få innsikt i hva Analytics samler inn via standardimplementeringen

Google Analytics samler inn informasjonen nedenfor via standardimplementeringen:

• antall brukere
  • øktstatistikk
  • omtrentlig geolokalisering
  • nettleser- og enhetsinformasjon

Se en fullstendig liste over hendelsene og brukeregenskapene som Google Analytics samler inn som standard.

Analytics samler også inn hendelser som registreres via forbedret måling (når dette alternativet er slått på), fra nettdatastrømmer og kjøp i apper via appdatastrømmer.

Identifikatorer for nettsteder

Google Analytics lagrer en klient-ID i en informasjonskapsel fra førstepart kalt _ga, for å kunne skille mellom unike brukere og øktene deres på nettstedet ditt. Analytics lagrer ikke klient-ID-en når lagring for statistikkformål er slått av via samtykkemodus.

Identifikatorer for mobilenheter

Google Analytics for Firebase SDK genererer og tilordner automatisk en identifikator for appforekomst til hver forekomst av appen din. Analytics bruker ID-en til å identifisere unike installasjoner av appen og kalkulere brukerberegninger. Finn ut mer om appforekomst-ID-en.

SDK-en kan samle inn identifikatorer for mobilenheter (f.eks. annonserings-ID-en for Android og annonseringsidentifikatoren for iOS) og bruke teknologier som ligner på informasjonskapsler.

På iOS samler SDK-en inn annonseringsidentifikatoren (IDFA) hvis den er tilgjengelig. For at IDFA-en skal være tilgjengelig, må en utvikler tilknytte AdSupport.framework-biblioteket, og på iOS 14.5 eller nyere må brukerautorisasjon mottas fra rammeverket for åpenhet ved sporing av informasjon i apper (App Tracking Transparency – ATT). Hvis annonseringsidentifikatoren ikke er tilgjengelig, samler SDK-en inn leverandøridentifikatoren. Hvis annonseringsidentifikatoren blir tilgjengelig etter at leverandøridentifikatoren blir rapportert, slutter SDK-en å samle inn leverandøridentifikatoren.

På Android samler SDK-en som standard inn annonserings-ID-en. For at annonserings-ID-en skal være tilgjengelig, må en utvikler ta med com.google.android.gms.permission.AD_ID-tillatelsen i SDK-ens manifestfil. For å samle inn annonserings-ID-en tar SDK-en com.google.android.gms.permission.AD_ID-tillatelsen med i SDK-ens manifestfil, og dermed slår Android-byggeverktøyene den automatisk sammen med appmanifestfilen. Annonserings-ID-en fjernes når brukere velger bort personlig tilpasning via annonserings-ID-en i Android-innstillingene. Eventuelle forsøk på å få tilgang til identifikatoren fører til en streng med nuller i stedet for identifikatoren. Du kan finne ut mer om hvordan AD_ID-tillatelseserklæringen ved å lese om annonserings-ID-en i hjelpeinnholdet om Play-konsollen.