Skapa och hantera anpassade rapporter

En anpassad rapport är en rapport som du själv skapar. Du väljer önskade dimensioner och mätvärden och bestämmer hur de ska visas. Läs mer om anpassade rapporter.

Innehåll i artikeln:

Skapa en anpassad rapport

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Klicka på Anpassning > +Ny anpassad rapport.
  5. Ange en Rubrik.
  6. (Valfritt) Klicka på +lägg till en rapportflik.
    Alla rapporter innehåller minst en flik, men du kan lägga till fler. När du lägger till fler flikar gäller all följande information för den flik som är markerad för ögonblicket. Klicka på bilden om du vill expandera den och se hur det ser ut. You can customize the report types in each Report Tab.
  7. Välj en rapporttyp: Utforskaren, Platt tabell eller Kartöversikt.
    Klicka på länkarna om du vill läsa mer om rapporttyperna.

Du måste välja en ny rapporttyp för varje flik som du lägger till i rapporten. Alla flikar kan ha olika rapporttyper. Du kan till exempel skapa flik 1 som en kartöversikt och flik 2 som en platt tabell. Detta gör att du kan ha flera flikar med olika visualiseringstyper i en och samma rapport.

1. Utforskaren: Standardrapporten i Google Analytics. Inbegriper ett linjediagram och en datatabell med dynamiska element som ett sök-/sorteringsalternativ och sekundära dimensioner.
    2. Platt tabell: En statisk och sorterbar tabell som visar data i rader.
    3. Kartöversikt: En karta över världen. Olika regioner och länder visas i mörkare färger för att indikera trafik- och engagemangvolym.
  8. Definiera dimensioner och mätvärden.
    Alternativen för varje rapporttyp varierar eftersom varje typ visar data på olika sätt.
  9. (Valfritt) Klicka på +lägg till filter om du vill begränsa rapporten till specifika dimensioner.
    Klicka på länkarna om du vill läsa mer om filtren.
    Detta gör att du kan begränsa vilken data som visas i rapporten. Om du till exempel skapar en rapport med dimensionen Webbläsarversion kan du lägga till ett filter så att du bara ser specifika webbläsare i rapporten. Det gör du genom att skapa filtret Inkludera för dimensionen Webbläsare och med matchningen Exakt inställd på Chrome. Med denna konfiguration ser du bara data från Chrome i rapporten så att du kan jämföra resultat för olika versioner av Chrome och utesluta data från alla andra webbläsare.
  10. (Valfritt) Välj var rapporten ska visas. Välj specifika dataurval på rullgardinsmenyn eller välj Alla dataurval som är kopplade till kontot om du vill visa rapporten i alla dataurval som du har åtkomst till.
  11. Klicka på Spara.

Komma åt, hantera och dela anpassade rapporter

Så här kommer du åt dina anpassade rapporter:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Klicka på Anpassning.

Du ser en tabell med alla dina anpassade rapporter. Du kan ordna rapporterna i olika grupper genom att skapa kategorier. Använd alternativen Redigera, Kopiera, Radera och Dela på menyn Åtgärd på enskilda rapporter. När du delar en anpassad rapport är det bara konfigurationsinformationen som delas. Själva informationen förblir privat. Läs mer om delning av tillgångar, bland annat hur du delar flera anpassade rapporter samtidigt.

Klicka på ett rapportnamn i tabellen om du vill se den specifika rapporten. Du kan också välja rapporter i det vänstra navigeringsfältet. När du använder en rapport kan du klicka på Redigera (högst upp till vänster, nedanför rapportrubriken) om du vill göra ändringar i rapporten.

Komplettera anpassade rapporter med anpassade tabeller

This feature is only available to Google Analytics 360 accounts. Läs mer om Google Analytics 360.

Om du har en stor mängd data kan de anpassade rapporterna returnera resultat med urval. Du kan försäkra dig om att informationen i de anpassade rapporterna är korrekt och exakt genom att komplettera varje viktig anpassad rapport (specifikt de som används för att rapportera/analysera verksamhetskritiska mätvärden) med en anpassad tabell. Med anpassade tabeller kan du sammanställa viktiga datamängder dagligen. Detta säkerställer att informationen i rapporterna är komplett och inte består av ett urval.