Skapa och hantera anpassade rapporter

En anpassad rapport är en rapport som du själv skapar. Du väljer önskade dimensioner och önskade mätvärden och bestämmer hur de ska visas. Läs mer om anpassade rapporter.

Innehåll i artikeln:

Skapa en anpassad rapport

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto.
  2. Välj fliken Anpassning överst på valfri sida i Analytics.
  3. Klicka på +Ny anpassad rapport högst upp i tabellen.
    Om du inte ser detta alternativ väljer du Anpassade rapporter > Översikt i det vänstra navigeringsfönstret.
  4. Ange en Rubrik.
  5. (Valfritt) Klicka på +lägg till en rapportflik.
    Alla rapporter innehåller minst en flik, men du kan lägga till fler. När du lägger till fler flikar gäller all följande information för den flik som är markerad för ögonblicket. Klicka på bilden för att expandera och se hur det ser ut. You can customize the report types in each Report Tab.
  6. Välj en rapporttyp: Utforskaren, Platt tabell eller Kartöversikt.
    Klicka för att utöka och läsa mer om rapporttyperna.

Du måste välja en ny rapporttyp för varje flik som du lägger till i rapporten. Alla flikar kan ha olika rapporttyper. Du kan till exempel skapa Flik 1 som en kartöversikt och Flik 2 som en platt tabell. Detta gör att du kan ha flera flikar med olika visualiseringstyper i en enda rapport.

1. Utforskaren: Google Analytics standardrapport. Inkluderar ett linjediagram och en datatabell som innehåller dynamiska element som ett sök-/sorteringsalternativ och sekundära dimensioner.
    2. Platt tabell: En statisk, sorterbar tabell som visar data i rader.
    3. Kartöversikt: En karta över världen. Olika regioner och länder visas i mörkare färger för att indikera trafik- och engagemangvolym.
  7. Definiera dimensioner och mätvärden.
    Alternativen för varje rapporttyp varierar eftersom varje typ visar data på olika sätt.
  8. (Valfritt) Klicka på +Lägg till filter för att begränsa rapporten till specifika dimensioner.
    Klicka för att expandera och läsa mer om dessa filter.
    Detta gör att du kan begränsa de uppgifter som visas i rapporten. Om du till exempel skapar en rapport med dimensionen Webbläsarversion kan du lägga till ett filter så att du bara ser specifika webbläsare i rapporten genom att skapa filtret Inkludera för dimensionen Webbläsare och med matchningen Exakt inställd på Chrome. Med denna konfiguration ser du bara data från Chrome i rapporten, så du kan jämföra resultat för olika versioner av Chrome och utesluta data från alla andra webbläsare.
  9. (Valfritt) Välj var rapporten ska visas. Använd rullgardinsmenyn för att välja specifika dataurval eller välj Alla dataurval som är kopplade till kontot för att visa rapporten i alla dataurval som du har åtkomst till.
  10. Klicka på Spara.

Komma åt, hantera och dela anpassade rapporter

Om du vill komma åt dina anpassade rapporter väljer du fliken Anpassning överst på valfri sida i Analytics.

I den vänstra navigeringen väljer du Översikt om du vill visa en tabell med alla dina anpassade rapporter. Du kan ordna dina rapporter i olika grupper genom att skapa kategorier. Använd rullgardinsmenyn Åtgärder om du vill Redigera, Kopiera, Radera och Dela enskilda rapporter. När du delar en anpassad rapport är det bara konfigurationsinformationen som delas. Dina uppgifter förblir privata. Läs mer om delning av tillgångar, inklusive hur du delar många anpassade rapporter samtidigt.

Klicka på ett rapportnamn i tabellen för att se den specifika rapporten. Du kan även välja rapporter i den vänstra navigeringen. När du använder en rapport kan du klicka på Redigera (överst till vänster, nedanför rapportrubriken) om du vill göra ändringar i rapporten.

Komplettera anpassade rapporter med anpassade tabeller

Den här funktionen är tillgänglig endast för Google Analytics Premium-konton. Läs mer om Google Analytics Premium.

Om du har en stor mängd data kan de anpassade rapporterna returnera samplade resultat. För att se till att data i anpassade rapporter är korrekta och exakta rekommenderar vi att du kompletterar varje viktig anpassad rapport (specifikt de som används för att rapportera/analysera mätvärden som är avgörande för företaget) med en anpassad tabell. Du kan använda anpassade tabeller för att sammanställa viktiga datamängder dagligen. Detta säkerställer att data i rapporterna är 100 % osamplad.