[UA] Omien raporttien luominen ja ylläpito

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja ylläpitää omia raportteja Universal Analyticsissa. Tietoa raporttien muokkaamisesta vertailujen avulla Google Analytics 4:ssä on tässä artikkelissa.

Oma raportti on raportti, jonka luot itse. Valitset itse ulottuvuudet ja tietotyypit sekä päätät, miten ne näytetään. Lue lisää omista raporteista.

Sisällys:

Oman raportin luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa Muokkaus > Muokatut raportit > + Uusi muokattu raportti.
  5. Anna Otsikko.
  6. (Valinnainen) Klikkaa + lisää raporttivälilehti.
    Jokaisessa raportissa on vähintään yksi välilehti, mutta voit halutessasi lisätä useampia välilehtiä. You can customize the report types in each Report Tab.
  7. Valitse raportin tyyppi: Tutki, Litteä taulukko, Kartan peittokuva tai Suppilo.
    Raporttityypit

Kullekin raporttiin lisättävälle välilehdelle on valittava uusi raporttityyppi. Kullakin välilehdellä voi olla oma raporttityyppinsä. Voit esimerkiksi luoda välilehden 1 kartan peittokuvana ja välilehden 2 litteänä taulukkona. Näin voit käyttää eri visualisointityyppejä useilla välilehdillä samassa raportissa.

1. Tutki: Analytics-vakioraportti. Sisältää viivakaavion ja tietotaulukon, johon sisältyy dynaamisia elementtejä, kuten haku- ja lajitteluvaihtoehtoja ja toissijaisia ulottuvuuksia.
    2. Litteä taulukko: staattinen, lajiteltava taulukko, jossa data näytetään eri riveillä.
    3. Kartan peittokuva: maailmankartta. Alueet ja maat näkyvät tummennettuina liikenteen määrän ja käyttäjien aktivoitumisasteen mukaan.
    4. Suppilo: itse määritettävä konversiosuppilo.
  8. Määritä ulottuvuudet ja mittarit.
    Raporttityypeissä käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat, koska data esitetään kussakin raporttityypissä eri tavoin.
  9. (Valinnainen) Klikkaa + lisää suodatin, jos haluat nähdä raportissa vain tietyt ulottuvuudet.
    Suodattimet
    Suodattimien avulla voit rajoittaa raportissa näkyvää dataa. Jos esimerkiksi luot raportin käyttäen Selainversio-ulottuvuutta, voit lisätä suodattimen, joka näyttää raportissa vain tietyt selaimet. Valitse Selain-ulottuvuudelle Sisällytä-suodatin ja määritä tarkan vastaavuuden arvoksi Chrome. Näillä määrityksillä raportissa näytetään vain Chrome-selainta koskeva data. Voit verrata kunkin Chrome-version suorituskykyä ja sulkea pois kaikkien muiden selainten datan.
  10. (Valinnainen) Valitse, missä haluat tämän raportin näkyvän. Valitse tietyt näkymät avattavasta valikosta tai valitse Kaikki tähän tiliin liitetyt näkymät, jos haluat raportin näkyvän kaikissa näkymissä, joihin sinulla on pääsy.
  11. Valitse Tallenna.

Muokattujen raporttien käyttäminen, hallitseminen ja jakaminen

Näin löydät omat raportit:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa Muokkaus.

Näet taulukossa kaikki omat raporttisi. Voit luoda luokkia ja järjestää raportit ryhmiin. Valitse Toiminta-valikosta Muokkaa, Kopioi, Poista tai Jaa sen mukaan, mitä haluat tehdä kullekin raportille. Kun jaat oman raportin, vain määritystiedot jaetaan. Datasi pysyy yksityisenä. Lue lisää elementtien jakamisesta sekä esimerkiksi useiden omien raporttien jakamisesta samaan aikaan.

Voit tarkastella yksittäistä raporttia klikkaamalla sen nimeä taulukossa. Voit myös valita raportteja vasemmanpuoleisesta navigointipalkista. Kun raportti on avoimena, voit tehdä siihen muutoksia klikkaamalla Muokkaa (ylhäällä vasemmalla, raportin otsikin alla).

Omien raporttien varmuuskopiointi omien taulukoiden avulla

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Analytics 360 ‑tileillä. Lue lisää Analytics 360:stä.

Jos käsittelet suuria datamääriä, omat raportit saattavat sisältää otantaan perustuvia tuloksia. Omien raporttien tietojen täsmällisyyden ja tarkkuuden varmistamiseksi suosittelemme, että jokaisesta tärkeästä omasta raportista (erityisesti sellaisista, joita käytetään kriittisten liiketoimintatietojen raportointiin/analysointiin) otetaan varmuuskopio oman taulukon avulla. Omia taulukoita käytettäessä tärkeimmät datajoukot voidaan koostaa päivittäin, jolloin voidaan varmistaa, ettei raporteissa ole otantaan perustuvaa dataa.