Uppdateringar av kampanjmätning i iOS 14+

Läs mer om GBRAID och WBRAID

På grund av ändringar i integritetsfrågor och användares förväntningar används klickidentifieraren från Google (GCLID) inte längre utan användarens samtycke i iOS 14 och senare. I stället har Google Ads infört två nya webbadressparametrar som hjälper dig att följa Apples policyer och mäta resultaten från dina annonser i iOS. För app-till-app-mätning kallas parametern GBRAID och för app-till-webb-mätning kallas den WBRAID. Läs mer

Så påverkas Google Analytics av uppdateringarna

• Google Ads-integrering i Google Analytics: Du kan fortsätta att använda din befintliga Google Ads-integrering, t.ex. import av Analytics-konverteringar till Google Ads från både Universal Analytics- och Google Analytics 4-egendomar.
  • Rapportering i Google Analytics 4: Google Analytics 4-rapporter om berörd trafik använder modellerade konverteringar.
  • Rapportering i Universal Analytics: Berörd trafik rapporteras som källa/medium = google/cpc. Ytterligare Google Ads-dimensioner (inklusive Kampanj) rapporteras som (not set).