Päivityksiä iOS 14:ää ja sitä uudempia versioita käyttävien kampanjoiden mittaukseen

Lue lisää GBRAID- ja WBRAID-parametreista

Tietosuojakentän murroksen ja käyttäjien odotusten vuoksi Googlen klikkaustunnistetta (GCLID) ei enää käytetä ilman käyttäjän suostumusta iOS14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa. Google Adsissa on sen sijaan kaksi uutta URL-parametria, jotka auttavat noudattamaan Applen käytäntöjä ja mittaamaan iOS:ssä näkyvien mainostesi tuloksia. Sovelluksesta sovellukseen ‑mittauksessa käytettävä parametri on nimeltään GBRAID ja sovelluksesta sivustoon ‑mittauksessa WBRAID. Lue lisää

Päivitysten vaikutus Google Analyticsiin

• Google Ads ‐integroinnit Google Analyticsissa: Voit jatkaa nykyisten Google Ads ‐integrointien käyttöä, myös Analytics-konversioiden importointia Google Adsiin Universal Analytics- ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksista.
  • Raportit Google Analytics 4:ssä: Google Analytics 4:n raporteissa liikenne, johon muutos vaikuttaa, ilmoitetaan käyttämällä mallinnettuja konversioita.
  • Raportit Universal Analyticsissa: Liikenne, johon muutos vaikuttaa, ilmoitetaan muodossa liikenteen lähde / tulotapa = google/cpc. Muiden Google Ads ‐ulottuvuuksien (myös Kampanjan) yhteydessä näkyy merkintä (not set).