Dimensions and metrics

[GA4] Användarengagemang

Mät hur länge någon stannar på din webbplats eller i din app i Google Analytics

Användarengagemang avser den tid då en person har din webbsida i fokus eller din appskärm i förgrunden. Det är ett sätt att mäta när användare aktivt använder din webbplats eller app.

Så fungerar det

När en användare inleder en ny session börjar Google Analytics registrera hur länge sessionen pågår (i millisekunder). Informationen skickas till Analytics när något av följande sker:

• Användaren flyttar appskärmen till bakgrunden.
  • Användaren flyttar bort fokus från webbsidan.
  • Användaren navigerar bort från appskärmen eller webbsidan (till exempel genom att stänga fliken, fönstret eller appen och gå till en annan skärm eller sida).
  • Webbplatsen eller appen kraschar.

Tidsinformation skickas via parametern engagement_time_msec och läggs till i nästa händelse som registreras.

Google Analytics utelämnar parametern engagement_time_msec när det inte finns någon engagemangstid sedan föregående händelse i sessionen.

Exempel

En användare kommer till startsidan på din webbplats, scrollar ned på sidan efter åtta sekunder och går sedan till nästa sida på webbplatsen efter elva sekunder. På nästa sida scrollar användaren ned på sidan efter sex sekunder och lämnar sedan webbplatsen efter sju sekunder.

I det här scenariot ser du följande i Google Analytics:

Användaren … Händelsenamn engagement_time_msec
kommer till startsidan first_visit, page_view, session_start Inte tillämpligt
scrollar ned på sidan scroll 8781
går till nästa sida user_engagement 11856
kommer till nästa sida page_view Inte tillämpligt
scrollar ned på sidan scroll 6677
lämnar webbplatsen user_engagement 7711

När användaren går till nästa sida indikerar händelsen user_engagement uppskattad engagemangstid efter att föregående händelse registrerades och fram tills nästa sida läses in. Händelserna page_view, first_visit och session_start har ingen engagement_time_msec-parameter eftersom det inte finns någon engagemangstid efter den föregående händelsen i sessionen. Händelsen user_engagement stöds inte som en konvertering därför kanske den inte visas i Administratör > Datavisning > Händelser.

Utvärdera användarengagemang

Google Analytics använder denna information för att fylla engagemangsmätvärden som Användarengagemang och Genomsnittlig engagemangstid.

Vissa standardrapporter, som Sidor och skärmar och händelserapporter, innehåller engagemangsmätvärden som standard. Du kan även anpassa rapporter och skapa utforskningar som innehåller engagemangsmätvärden.

Slutligen kan du använda målgruppen eller segmentet Nyligen aktiva för att skapa en målgrupp eller ett segment som använder engagemangsdata för vidare analys och marknadsföring.