Dimensions and metrics

[GA4] Implicació dels usuaris

Descobriu amb Google Analytics la durada de la implicació dels usuaris amb el vostre lloc web o la vostra aplicació

La implicació dels usuaris és la quantitat de temps que els usuaris passen amb el focus a la vostra pàgina web o amb la pantalla de la vostra aplicació en primer pla, i us permet mesurar quan utilitzen activament el lloc web o l'aplicació.

Com funciona

Quan un usuari inicia una sessió nova, Google Analytics comença a registrar el temps de la sessió (en mil·lisegons). Aquest temps s'envia a Analytics quan es produeix alguna de les accions següents:

• L'usuari posa la pantalla de l'aplicació en segon pla.
  • L'usuari treu el focus de la vostra pàgina web.
  • L'usuari navega fora de la pantalla de l'aplicació o de la pàgina web (p. ex., tanca la pestanya, la finestra o l'aplicació, o bé navega fins a una altra pantalla o pàgina).
  • El lloc web o l'aplicació es bloquegen.

La quantitat de temps s'envia en un paràmetre engagement_time_msec i s'afegeix a l'esdeveniment recollit següent.

Google Analytics omet el paràmetre engagement_time_msec quan no hi ha temps d'implicació des de l'esdeveniment anterior de la sessió.

Exemple

Un usuari arriba a la pàgina d'inici del vostre lloc web, es desplaça cap avall al cap de 8 segons i, tot seguit, navega fins a una segona pàgina del lloc web al cap d'11 segons. A la segona pàgina, l'usuari es desplaça cap avall al cap de 6 segons i, tot seguit, surt del lloc web al cap de 7 segons.

En aquest cas, veuríeu el següent a Google Analytics:

L'usuari… Nom de l'esdeveniment engagement_time_msec
Arriba a la pàgina d'inici. first_visit, page_view, session_start N/A
Es desplaça cap avall per la pàgina. scroll 8781
Navega fins a la pàgina següent. user_engagement 11856
Arriba a la segona pàgina. page_view N/A
Es desplaça cap avall per la pàgina. scroll 6677
Surt del lloc web. user_engagement 7711

Quan l'usuari navega fins a la pàgina següent, l'esdeveniment user_engagement resumeix el temps d'implicació restant fins a l'últim cop que es va enviar l'esdeveniment i abans que es carregui la pàgina següent. Els esdeveniments page_view, first_visit i session_start no tenen el paràmetre engagement_time_msec, perquè no hi ha hagut temps d'implicació des de l'esdeveniment anterior de la sessió. No s'admet user_engagement com a conversió, de manera que és possible que aquest esdeveniment no sigui visible a Administració > Visualització de dades > Esdeveniments.

Avaluar la implicació dels usuaris

Google Analytics utilitza aquesta informació per emplenar mètriques d'implicació, com ara Implicació dels usuaris i Temps d'implicació mitjà.

Alguns informes estàndard, com ara els informes de pàgines i pantalles i els d'esdeveniments, inclouen mètriques d'implicació de manera predeterminada. A més, podeu personalitzar un informe i crear una exploració per incloure mètriques d'implicació.

Finalment, podeu utilitzar el públic o el segment "Usuaris actius recentment" per crear un públic o un segment que utilitzi dades d'implicació a fi d'intensificar les anàlisis i el màrqueting.