[UA→GA4] Viktiga makro- och mikrorelaterade händelser och trattar

Använd mer än bara anpassade trattar i Universal Analytics med hjälp av trattutforskning i GA4

Migreringen till Google Analytics 4-egendomar (GA4) är ett bra tillfälle att fundera över ditt företags viktiga makro- och mikrohändelser.

Viktiga makrohändelser avser de åtgärder som är mest värdefulla för ett företag. För en e-handelswebbplats är köp vanligtvis en viktig makrohändelse. För en webbplats som har till syfte att generera potentiella kunder är inskickade kundformulär en viktig makrohändelse.

Viktiga mikrohändelser avser mindre värdefulla åtgärder, i synnerhet åtgärder som tyder på hög sannolikhet för en viktig makrohändelse vid ett senare tillfälle. Exempel på viktiga mikrohändelser för verksamhetstyperna ovan kan vara registrering för nyhetsbrev eller inskickade kontaktformulär.

Google Analytics innehåller trattvisualiseringar där du kan följa förloppet längs de steg som leder till en viktig händelse. Stegen i tratten motsvarar vanligtvis viktiga mikrohändelser eftersom varje steg indikerar att användaren närmar sig en slutförd viktig händelse.

Trattar i Universal Analytics

I Universal Analytics kan du skapa trattar som leder till destinationsmål. Du kan se en visualisering av tratten i rapporterna Visualisering av trattar och Målflöde som visar avhopp och fortsättning vid varje steg i tratten. Också mätvärdena Konverteringsfrekvens för tratt och Avhoppsfrekvens för tratt visar förloppet i tratten.

I Universal Analytics 360 finns också trattutforskningar och liknande anpassade trattar.

Trattutforskning i GA4

Alla GA4-användare har åtkomst till trattutforskningar. Trattutforskningar i GA4 har flera fördelar jämfört med måltrattar i Universal Analytics:

Måltrattar i Universal Analytics Trattutforskningar i Google Analytics 4
Behörigheter som krävs Redigerare Läsbehörig
Tillämpa på tidigare data Nej Ja
Anpassa steg Baseras endast på dimensionen Sida Baseras generellt på händelser och kan filtreras efter andra dimensioner
Sekvens Stegen behöver inte följa omedelbart efter varandra. Du kan ange om stegen måste följa omedelbart efter varandra eller om de kan förekomma var som helst i sekvensen med användarinteraktioner.
Omfattning Session Användare
Obs!

Måltrattar i Universal Analytics visas i rapporterna Visualisering av trattar och Målflöde.

I GA4 visualiseras data som redan har samlats in i trattutforskningar. I Universal Analytics måste du först definiera tratten som en del av måldefinitionen. Tratten visar endast data som samlas in från och med den punkten.