[UA→GA4] Trakter og viktige mikro- og makrohendelser

Med traktutforskninger i GA4 får du enda mer detaljert informasjon enn med bare egendefinerte trakter i Universal Analytics.

Når du går over til Google Analytics 4-områder (GA4), kan du gjennomgå bedriftens viktige mikro- og makrohendelser.

Viktige makrohendelser er som regel veldig verdifulle handlinger. For nettbutikker er kjøp som regel de viktige makrohendelsene, mens det for nettsteder som genererer potensielle salg, er registrering av potensielle salg.

Viktige mikrohendelser er også ønskede handlinger, men verdien er gjerne noe lavere, og de kan indikere en høyere sannsynlighet for viktige makrohendelser på et senere tidspunkt. Som eksempler på viktige mikrohendelser for nettbutikker eller nettsteder som genererer potensielle salg, kan vi nevne registreringer for nyhetsbrev eller kontaktskjemaer som sendes inn.

I Google Analytics kan du bruke traktvisualiseringer for å spore fremdriften gjennom trinnene opp mot en viktig hendelse. Trakttrinnene representerer generelt sett viktige mikrohendelser, siden hvert trinn indikerer at brukeren nærmer seg en viktig hendelse.

Trakter i Universal Analytics

I Universal Analytics kan du lage en trakt som fører frem til et destinasjonsmål. Denne trakten kan fremstilles i rapportene om traktvisualisering og målflyt, hvor du får se både frafall på og veien videre fra de enkelte trakttrinnene. Beregningene for traktkonverteringsfrekvens og avbruddsfrekvens i trakten er også med i rapportene.

Med Universal Analytics 360 kan du dessuten bruke traktutforskninger og lignende egendefinerte trakter.

Traktutforskning i GA4

Alle GA4-brukere har tilgang til teknikken traktutforskning. Med traktutforskninger i GA4 får du en rekke fordeler sammenlignet med bruk av måltrakter i Universal Analytics:

Måltrakter i Universal Analytics Traktutforskninger i Google Analytics 4
Tillatelsene som kreves for å konfigurere dette Redigerer Seerrolle
Kan brukes på historiske data Nei Ja
Trinntilpasning Bare basert på Side-dimensjonen Generelt sett basert på hendelser, men det kan filtreres etter andre dimensjoner
Sekvens Trinn trenger ikke å komme rett etter hverandre Du kan angi hvorvidt trinn må komme rett etter hverandre eller hvor som helst senere i sekvensen av brukerinteraksjoner
Omfang Økt Bruker
Merk:

Universal Analytics-måltraktene fremgår i rapportene om målflyt og traktvisualisering.

I GA4 fremstilles dataene som allerede er samlet inn, i traktutforskningen. I Universal Analytics må du først definere trakten som en del av arbeidet med å definere målet, og i trakten vises det bare data som samles inn fra og med det tidspunktet og fremover.