[UA→GA4] Belangrijke macro-/microgebeurtenissen en trechters

Kijk verder dan aangepaste trechters in Universal Analytics met trechterverkenning in GA4

Als u overstapt op Google Analytics 4-property's (GA4), kunt u de belangrijke macro- en microgebeurtenissen van uw bedrijf controleren.

Een macro belangrijke gebeurtenis is meestal een aanzienlijke succesactie. Voor een e-commercewebsite is een belangrijke macrogebeurtenis meestal een aankoop. voor een website om leads te genereren, is een belangrijke macrogebeurtenis een leadinzending.

Belangrijke microgebeurtenis verwijst over het algemeen naar een kleiner succes, met name een gebeurtenis die kan duiden op een grote kans op een belangrijke macrogebeurtenis op een later moment. Voorbeelden van belangrijke microgebeurtenissen voor een e-commercesite of website om leads te genereren, zijn een aanmelding voor een nieuwsbrief of een algemeen contactverzoek.

Google Analytics biedt trechtervisualisaties om de voortgang bij te houden tijdens de stappen die tot een belangrijke gebeurtenis leiden. De trechterstappen vertegenwoordigen over het algemeen belangrijke microgebeurtenissen, omdat elke stap aangeeft dat de gebruiker een belangrijke gebeurtenis bijna heeft afgerond.

Trechters in Universal Analytics

In Universal Analytics kunt u een trechter maken die leidt naar een bestemmingsdoel. Deze trechter kan worden gevisualiseerd in zowel de rapporten Trechterweergave als Doelstroom, die voortijdig stoppen en doorgaan vermelden bij elke trechterstap, naast het conversie(percentage) voor trechter en het beëindigingspercentage voor trechter.

Universal Analytics 360 biedt ook de trechterverkenning en een vergelijkbare aangepaste trechter.

Trechterverkenning in GA4

Alle GA4-gebruikers hebben toegang tot de techniek trechterverkenning. GA4-trechterverkenningen bieden een aantal voordelen ten opzichte van doeltrechters in Universal Analytics:

Doeltrechters voor Universal Analytics Trechterverkenningen in Google Analytics 4
Rechten vereist om te kunnen instellen Rol Bewerker Rol Kijker
Toepasbaar op historische gegevens Nee Ja
Stappen aanpasbaar Uitsluitend op basis van de dimensie Pagina Meestal gebaseerd op gebeurtenissen. Er kan worden gefilterd op andere dimensies
Reeks De stappen hoeven niet meteen op elkaar te volgen U kunt aangeven of de stappen elkaar rechtstreeks of ergens later in de volgorde van gebruikersinteracties moeten volgen
Bereik Sessie Gebruiker