[UA→GA4] Oppnå flere salg utenfor internett

Det kan være nyttig, men også utfordrende, å sette seg inn i hvordan brukerne samhandler med bedriften din på og utenfor nettet. Du kan bruke en rekke Google Analytics 4 (GA4)-funksjoner for å få et bilde av disse brukeropplevelsene både på og utenfor nettet.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Registrer hendelser i appen og på nettet som indikerer sannsynlighet for butikkbesøk

Hvis du oppfordrer de som bruker mobilappen din eller nettstedet ditt, til å besøke en fysisk beliggenhet der de kan kjøpe varer eller tjenester, bør du absolutt spore viktige hendelser som søk etter adressen din, at brukerne ser på et kart, eller at de ber om veibeskrivelse. Det kan være lurt å merke disse handlingene som konverteringshendelser. Grunnen til det er at disse handlingene er et sterkere signal om interesse i den handlingen du vil at brukerne skal utføre, som jo er å besøke den fysiske beliggenheten din.

Bruk Measurement Protocol til å sende konverteringer utenfor nettet

Med Measurement Protocol for Google Analytics 4 kan utviklere sende HTTP-forespørsler om å overføre hendelser direkte til Google Analytics-tjenere. På denne måten kan de måle hvordan brukere har interaksjoner med bedriften deres fra HTTP-aktiverte miljøer. Det blir altså enkelt å måle interaksjoner som forekommer på ulike tjenere.

Utviklere kan bruke Measurement Protocol til å

• knytte sammen atferd på og utenfor nettet
  • måle interaksjoner både på klientsiden og tjenersiden
  • overføre hendelser som ikke er standard brukerinteraksjoner (f.eks. konverteringer utenfor nettet)

Finn ut mer om Measurement Protocol for Google Analytics 4.

Eksempel på bruk av Measurement Protocol

For å se hvordan aktivitet på og utenfor nettet kan knyttes opp mot hverandre, tar vi utgangspunkt i en bilforhandler:

1. En bruker klikker seg videre fra en Google Ads-annonse til bilforhandlerens nettsted.
  2. Brukeren ber om å få prøvekjøre en ny bilmodell.
  3. Hen drar til forhandleren og prøvekjører bilen.
  4. Så returnerer hen til forhandleren dagen etter og kjøper bilen.

Slik kan du slå sammen data om aktivitet på og utenfor nettet

En utvikler kan konfigurere forhandlerens CRM-system (kunderelasjonshåndtering) til å sende en Measurement Protocol-hendelse til Google Analytics når kjøpsposten registreres i CRM-systemet. For å knytte aktivitet på nettet til aktivitet utenfor nettet kan utvikleren for eksempel bruke en av disse metodene:

• Alternativ 1: For pseudonymiserte brukere kan enhets-ID-en for Google Analytics tas med når brukerne bestiller prøvekjøring, og Measurement Protocol-hendelsen kan konfigureres slik at den inneholder denne ID-en når den overføres til GA.
  • Alternativ 2: For påloggede brukere som kommer til siden der prøvekjøring bekreftes, kan det overføres en unik, sikker ID (som du genererer når brukerne logger på nettstedet) som en User-ID-registrering til Google Analytics. Measurement Protocol-hendelsen kan konfigureres slik at den inneholder denne ID-en.

Hvis du bruker enten enhets-ID-en eller User-ID-en som en «delt ID», kan du knytte konverteringen utenfor nettet til skjemaet som ble sendt inn på nettet. Deretter kan Google Analytics knytte konverteringen utenfor nettet til det opprinnelige Google Ads-klikket.

Hva er enhets-ID og User-ID?

Enhets-ID er en mobil- eller nettleserbasert identifikator for én pseudonymisert bruker av en mobilapp eller et nettsted. I nettlesere får enhets-ID-er verdien fra client ID-egenskapen i _ga-informasjonskapselen. I iOS- eller Firebase-apper får enhets-ID-en verdien fra appforekomst-ID-en. ID-en for appforekomsten tilsvarer annonserings-ID-en for Android og annonseringsidentifikatoren for iOS. I Firebase finnes det ulike metoder for å lese appforekomst-ID-er, som i dette Java-eksempelet for Android.

User-ID er en unik ID du selv genererer, vanligvis som en del av påloggingsprosessen i appen eller på nettstedet. Med User-ID kan Google Analytics følge brukere gjennom flere økter, for eksempel med Measurement Protocol eller dataimportering.

Enhets-ID-er sendes automatisk til Google Analytics og er ikke avhengig av brukerautentisering. User-ID-er må imidlertid autentiseres, så de sendes ikke til GA4 som standard. Apper og nettsteder må derfor overføre User-ID-er aktivt til Google Analytics.

Enhets-ID-er og User-ID-er inngår i innstillingene for rapporteringsidentiteten for området ditt.

Finn ut mer om rapporteringsidentitet.

Eksempel på implementering på og utenfor nettet

Alternativ 1: med enhets-ID

Graphic representing:  1. A user submits a booking to test drive a new car model. The website sends the Google Analytics client ID in the _ga cookie. Google Analytics associates the client ID with the traffic source that generated the session.  2. The car dealership's test drive booking form includes the client ID.  3. The car dealership sends the client ID to the CRM record of the submitted test-drive form.

Forklaring:

1. På nettstedet til bilforhandleren ber en pseudonymisert bruker om prøvekjøring av en ny bilmodell.
    1. Google Analytics angir eller leser enhets-ID-en i _ga-informasjonskapselen, som pseudonymt identifiserer en bestemt bruker.
    2. Google Analytics knytter enhets-ID-en til trafikkilden som genererte økten.
  2. Utvikleren av grensesnittet på bilforhandlerens nettsted har kodet bestillingsskjemaet for prøvekjøringer slik at det inneholder enhets-ID-en, ofte i et skjult skjemafelt.
  3. I forhandlerens CRM blir enhets-ID-en lagret i CRM-posten i prøvekjøringsskjemaet som ble sendt inn.

Alternativ 2: med User-ID

Graphic representing:  1. The user submits a booking to test drive a new car model.  2. The car dealership's web server creates a record in the CRM.  3. The CRM creates an anonymous crm_id.  4. The CRM includes crm_id in the data layer of the dealership's confirmation page.  5. The dealership's confirmation page loads with the crm_id in the data layer. The car dealership sends the crm_id to Google Analytics either: in the event that records the confirmation pageview, or as a separate event triggered at that time.  6. The car dealership's Google Analytics 4 property records the crm_id and associates it with the traffic source that generated the session.

Forklaring:

1. På nettstedet til bilforhandleren ber brukeren om å få prøvekjøre en ny bilmodell.
  2. Bilforhandlerens nettjener ber brukeren om å logge på kontoen sin.
  3. Forhandlerens CRM henter (eller genererer) brukeridentifikatoren og sender den tilbake til nettjeneren.
  4. Nettjeneren setter inn brukeridentifikatoren i datalaget på siden der prøvekjøringen bekreftes.
  5. Bekreftelsessiden lastes inn og sender brukeridentifikatoren til Google Analytics som en hendelsesparameter for sidevisningshendelsen, eller som en separat, egendefinert hendelse.
  6. Bilforhandlerens Google Analytics 4-område registrerer brukeridentifikatoren og knytter den til trafikkilden som genererte økten.

Finn ut mer om hvordan du kan bruke User-ID til å analysere aktivitet på flere plattformer.

Mål aktivitet utenfor internett med Measurement Protocol

Forklaring:

1. Brukeren drar til bilforhandleren, prøvekjører bilmodellen og kjøper seg en splitter ny bil.
  2. Selgeren oppretter en kjøpspost i forhandlerens CRM-system.
    1. En utvikler har konfigurert CRM-systemet slik at det overfører en Measurement Protocol-hendelse for kjøpet, som inneholder denne ID-en (enten enhets-ID-en eller en pseudonymisert brukeridentifikator), til Google Analytics.

3. Bilforhandlerens Google Analytics 4-område registrerer den delte ID-en som ble sendt sammen med Measurement Protocol-hendelsen, og knytter den til trafikkilden som genererte økten.

Importer konverteringer utenfor nettet

For å knytte konverteringer på nettet til konverteringer utenfor nettet kan du også velge å importere sistnevnte.

Med dataimport i Google Analytics kan du legge til data i området ditt utenom den normale innsamlingsprosessen for treff/hendelser. I Universal Analytics bruker du vanligvis dataimport hvis du vil legge til nye felt i eksisterende poster, for eksempel hvis du vil legge til forfatter- eller kategoridimensjoner i sidevisninger eller beskrivelser i produkter som inngår i netthandelstransaksjoner.

Dataimport i GA4 har støtte for lignende bruksmønstre. I tillegg kan du importere data om hendelser utenfor nettet i forbindelse med en rekke ulike scenarioer. Hvis vi tar utgangspunkt i bilforhandleren igjen, kan du – i stedet for å sende transaksjoner utenfor nettet fra Measurement Protocol til Google Analytics – importere dataene om prøvekjøringen og knytte dem til brukerens tidligere attribusjonsdata og aktivitet på nettet (dataene kan slås sammen med enten User-ID eller Client-ID).

Hvis du vil knytte de nylig importerte hendelsesdataene til hendelser som tidligere er samlet inn, må du først velge det ene av de to alternativene som er beskrevet ovenfor, i artikkelen Slik kan du slå sammen data om aktivitet henholdsvis på og utenfor nettet. Så kan du opprette en ID som brukes i både Google Analytics og CRM-systemet.

Eksempel på import av konverteringer utenfor nettet

Forklaring:

1. Brukeren drar til bilforhandleren, prøvekjører bilmodellen og kjøper seg en splitter ny bil.
  2. Selgeren oppretter en kjøpspost som inneholder den delte ID-en, i forhandlerens CRM-system.
  3. Kjøpsposten eksporteres til CSV-format og importeres deretter til Google Analytics.
  4. I Google Analytics 4 kan du opprette nye hendelser via dataimportering. Med den delte ID-en i den nye hendelsen kan Google Analytics knytte det aktuelle kjøpet utenfor nettet til trafikkilden som genererte den opprinnelige økten.