[UA→GA4] Conversions a Google Analytics 4

A Universal Analytics, podeu mesurar les conversions configurant els objectius i les transaccions de comerç electrònic. A Google Analytics 4, no hi ha cap distinció entre objectius i comerç electrònic, sinó que mesureu totes les conversions mitjançant esdeveniments de GA4. Els esdeveniments de GA4 s'activen a mesura que els usuaris interaccionen amb el vostre lloc web o la vostra aplicació. Amb la interfície d'usuari, podeu marcar els esdeveniments que contribueixen a l'èxit de l'empresa com a conversions. Quan qualsevol d'aquests esdeveniments marcats s'activa, es registra una conversió a la propietat de GA4.

GA4 marca automàticament l'esdeveniment purchase, el qual utilitzeu per indicar a Google Analytics que s'ha produït una transacció de comerç electrònic, com a esdeveniment de conversió.

Abans d'aprofundir en els detalls de la replicació de les conversions a Google Analytics 4 (GA4), heu d'entendre el model de dades de GA4 i heu de familiaritzar-vos amb les diferències de funcionament de les conversions entre GA4 i Universal Analytics.

Contingut d'aquest article:

Abans de res, cal fer la migració de cada objectiu?

L'adopció de Google Analytics 4 ofereix una oportunitat excel·lent per confirmar quins indicadors clau de rendiment (KPI) són importants per a les parts interessades. Podeu configurar GA4 per mesurar l'èxit de la manera més adequada per a la vostra empresa. Mentre reproduïu i valideu les definicions de conversions existents, dediqueu un temps a tornar a avaluar l'estratègia de seguiment de conversions en tots els nivells. Podeu trobar-vos, per exemple, que algunes conversions existents ja no són rellevants (per exemple, l'objectiu "Compres nadalenques 2017"). A més, és possible que descobriu noves maneres de mesurar el vostre rendiment.

Els esdeveniments substitueixen les peticions de fitxer

Per començar, heu de familiaritzar-vos amb les diferències de les dades a Universal Analytics vs. Google Analytics 4. En concret, tingueu en compte que, si bé Universal Analytics es basa en peticions de fitxer, GA4 es basa en esdeveniments. A GA4, la manera com s'envien els esdeveniments és força diferent de com s'envien a Universal Analytics. Els esdeveniments de Universal Analytics tenen tres atributs (categoria, acció i etiqueta), mentre que els esdeveniments de GA4 tenen un nombre flexible de paràmetres.

Exemple: petició de fitxer pageview vs. esdeveniment page_view

A Universal Analytics, els tipus de petició de fitxer més freqüents són pageview, que en la majoria de casos correspon a una càrrega física d'una pàgina, i event, que podeu utilitzar per enviar altres tipus d'interaccions d'usuari.

A Google Analytics 4, les visualitzacions de pàgina s'envien com a esdeveniments. No existeix el concepte de petició de fitxer pageview (o de tipus de petició de fitxer). A Google Analytics 4, totes les interaccions s'envien com a esdeveniments. Per exemple, Google Analytics registra una visualització de pàgina quan rep un esdeveniment page_view. L'esdeveniment page_view té paràmetres que indiquen l'URL, el títol de la pàgina, etc.

Obteniu més informació sobre els esdeveniments recollits automàticament a GA4.

Els esdeveniments de conversió substitueixen els objectius

A GA4, ja no cal que configureu objectius basats en un conjunt limitat de criteris de conversió. En lloc d'això, GA4 marca automàticament 4 esdeveniments recollits per aplicacions mòbils com a conversions. A més, podeu marcar com a conversions fins a 30 esdeveniments addicionals d'aplicació o web (50 en el cas de Google Analytics 360). Això us ofereix una gran flexibilitat i més precisió en la manera com mesureu les activitats importants dels usuaris.

Les conversions es basen en event_name

Cada esdeveniment té com a mínim un paràmetre en comú: event_name. El valor d'aquest paràmetre és el nom de l'esdeveniment.

Quan marqueu un esdeveniment com a conversió, Google Analytics registra una conversió cada vegada que s'envia aquest event_name. No podeu basar una conversió en un valor de paràmetre diferent.

Exemple

Creeu un esdeveniment anomenat "XYZ", que marqueu com a conversió. Cada vegada que GA4 veu l'esdeveniment XYZ, envia una conversió.

Ara suposem que només voleu que XYZ sigui una conversió quan compleixi una condició determinada. Per crear una conversió basada en els valors dels paràmetres de l'esdeveniment XYZ, podeu crear un esdeveniment nou que només s'activi quan els paràmetres d'XYZ compleixin determinades condicions. Això s'explica a l'article Replicar un objectiu de destinació a GA4.

Obteniu informació sobre com podeu configurar i gestionar esdeveniments de conversió i modificar i crear esdeveniments mitjançant la interfície d'usuari de GA4.

Diferents tipus de concordança

Les opcions de tipus de concordança a Universal Analytics i a GA4 són diferents. Per exemple, quan configureu un objectiu de destinació a Universal Analytics, podeu triar un dels tres tipus de concordança per a la dimensió Pàgina que esteu mapant a una conversió:

• És igual a
  • Comença per
  • Expressió regular

En modificar i crear esdeveniments mitjançant la interfície d'usuari de GA4, teniu els tipus de concordança següents per a qualsevol de les instruccions de condició:

• És igual a / no és igual a
  • Conté
  • Comença per
  • Acaba amb

Tingueu en compte que GA4 no admet expressions regulars quan es defineix un esdeveniment. En alguns casos en què potser heu utilitzat expressions regulars com a tipus de concordança a les definicions d'objectius de Universal Analytics, és possible que pugueu utilitzar comença per o acaba amb com a tipus de concordança a GA4.

En els casos en què la concordança comença per o acaba amb no és suficient (per exemple, per fer concordar /contact-us-1-confirmed, /contact-us-2-confirmed, i /contact-us-3-confirmed a la mateixa conversió), podeu configurar l'esdeveniment a GA4 per mapar per separat cadascuna de les variacions de la visualització de pàgina al mateix esdeveniment de conversió, tal com es mostra a la taula següent:

Creeu una regla d'esdeveniment Esdeveniment generat
event_name - és igual a - page_view
page - és igual a - /contact-us-1-confirmed
generate_lead
event_name - és igual a - page_view
page - és igual a - /contact-us-2-confirmed
generate_lead
event_name - és igual a - page_view
page - és igual a - /contact-us-3-confirmed
generate_lead

Aleshores, podeu marcar generate_lead com a conversió.

Una nova manera de definir conversions intel·ligents

La funció Objectius intel·ligents de Universal Analytics fa servir l'aprenentatge automàtic per determinar els senyals que indiquen la probabilitat d'una conversió. Objectius intel·ligents permet que els usuaris que no importin objectius explícits d'Analytics a Google Ads, o que no utilitzin el codi de conversió natiu de Google Ads, optimitzin les campanyes de Google Ads en funció d'aquests senyals.

Objectius intel·ligents no és compatible amb Google Analytics 4. En lloc d'aquesta funció, podeu utilitzar els públics predictius, que fan servir l'aprenentatge automàtic per predir el comportament futur dels usuaris, inclosa la probabilitat de compra. Després, podeu utilitzar un activador de públic per convertir els públics predictius en un esdeveniment que es pugui marcar com a conversió.

Obteniu més informació sobre com podeu fer ofertes per conversions de Google Analytics 4 a Google Ads.

Una nova manera de representar els valors de conversió

En una propietat de Universal Analytics, podeu assignar un valor als objectius que definiu. El valor de l'objectiu és la base per calcular mètriques com ara Valor de la pàgina i Valor de l'objectiu per sessió.

Una nova manera de representar el valor de conversió a Google Analytics 4 és afegir un valor com a paràmetre d'esdeveniment personalitzat (per exemple, event_value) a un esdeveniment, crear una mètrica personalitzada (per exemple, Valor de l'esdeveniment) per al paràmetre de l'esdeveniment i, tot seguit, incloure la mètrica personalitzada als informes i a les exploracions.