Reports

[GA4] Firebase-oversiktsrapporten

Når du knytter appen din til Firebase via Google Analytics for Firebase SDK, vises Firebase-oversiktsrapporten i navigasjonspanelet til venstre under Apputvikler-samlingen i Google Analytics. Den samme rapporten vises også i Firebase-konsollen når du klikker på «Dashboard» (Oversikt) til venstre.

Rapporten gir en oppsummering av viktige data om de tilknyttede mobilappene dine. Med disse dataene kan du overvåke engasjementet, se inntektene du genererer, og vurdere resultatene for apputgavene dine.

Se rapporten

1. Velg Rapporter Rapporter i menyen til venstre.
  2. Klikk på Firebase i Apputvikler-samlingen til venstre.

Forhåndsdefinerte sammendragskort

Som standard inneholder Firebase-oversiktsrapporten disse sammendragskortene: Siden administratorer og redigerere kan endre kortene, ser du ikke nødvendigvis akkurat disse kortene.

Brukeraktivitet over tid

Brukeraktivitet over tid viser hvor mange personer som har brukt appen din den siste måneden (30 dager), uken (7 dager) og dagen (1 dag). Informasjonen på kortet viser endringer i aktivitet over en kortere periode sammenlignet med endringer over en lengre periode. Kortet inkluderer bare brukere som har samhandlet med appen din i forgrunnen på den aktuelle enheten.

I diagrammet nedenfor ser du for eksempel at du har hatt 72 000 brukere de siste 30 dagene og 3500 brukere den siste dagen (1 dag). Hvis antallet brukere i løpet av den siste dagen begynner å falle, kommer antallet brukere de siste 7 dagene og 30 dagene til å gå ned i nær fremtid.

Brukere i løpet av de siste 30 minuttene

«Brukere i løpet av de siste 30 minuttene» viser aktivitet fortløpende basert på data fra sanntidsrapporten. På den øvre halvdelen av kortet vises det samlede antallet brukere de siste 30 minuttene og antallet brukere per minutt i løpet av de siste 30 minuttene.

På den nedre halvdelen vises sanntidsaktivitet målt i en relevant dimensjon. I «Oversikt over engasjement»-rapporten kan du for eksempel se hvilke nettsider og appskjermer flest brukere ser på akkurat nå. «Oversikt over brukerattributter»-rapporten viser blant annet hvilke land de fleste nåværende brukerne kommer fra.

Brukere etter appversjon

«Brukere etter appversjon» viser antallet brukere som har samhandlet med hver versjon av appen din, deriblant de fem appene med flest interaksjoner i datoperioden som er angitt. Du kan klikke på «Se appversjoner» for å åpne «Teknologisk informasjon»-rapporten og finne ut mer om de ulike appversjonene.

Oversikt over de nyeste appversjonene

«Oversikt over de nyeste appversjonene» viser statusen for de nyeste utgivelsene av hver versjon (f.eks. iOS og Android) av appen din. Du kan velge en versjon for å åpne oversikten nedenfor, der du ser statistikk om appen. Oversikten inneholder den samme informasjonen som «Latest Release» (Nyeste versjon)-rapporten i Firebase-konsollen. Finn ut mer om rapporten

Oversikt over appstabilitet

«Oversikt over appstabilitet» viser prosentandelen av brukere med økter uten krasj i de enkelte appene, og endringen sammenlignet med den forrige tidsperioden.

Gjennomsnittlig engasjementstid

«Gjennomsnittlig engasjementstid» viser den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller mobilappen din var i forgrunnen på brukerens enhet. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne den gjennomsnittlige engasjementstiden:
gjennomsnittlig engasjementstid = (den samlede tiden nettstedet ditt var i fokus eller appen din var i forgrunnen i alle økter) / (det samlede antallet aktive brukere)
Gjennomsnittlig engasjementstid beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
Den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen kan være høyere enn de enkelte gjennomsnittlige engasjementstidene i diagrammet.
Årsaken er at den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen viser den samlede engasjementstiden per bruker delt på antallet brukere i løpet av hele tidsperioden. Hvert enkelt punkt i diagrammet viser engasjementstiden per bruker delt på antallet brukere den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A besøkte nettstedet i 3 minutter.
  • 3. juli: Bruker B besøkte nettstedet i 4 minutter.
  • 4. juli: Bruker A besøkte nettstedet i 5 minutter, og bruker B besøkte nettstedet i 6 minutter.

I dette eksemplet er den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen 9 minutter og 0 sekunder i juli fordi bruker A besøkte nettstedet i til sammen 8 minutter, og bruker B besøkte nettstedet i til sammen 10 minutter. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 9 minutter.

Den gjennomsnittlige engasjementstiden ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 3 minutter og 0 sekunder
  • 3. juli: 4 minutter og 0 sekunder
  • 4. juli: 5 minutter og 30 sekunder
I dette eksempelet er den gjennomsnittlige engasjementstiden på fanen høyere enn den gjennomsnittlige engasjementstiden hver dag.

Økter med engasjement per bruker

«Økter med engasjement per bruker» viser antallet økter med engasjement per bruker. En økt regnes som en økt med engasjement hvis den varer i minst 10 sekunder og inneholder minst 1 konverteringshendelse eller minst 2 side- eller skjermvisninger. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne antallet økter med engasjement per bruker:
økter med engasjement per bruker = (antallet økter som varte i minst 10 sekunder, inneholdt minst 1 konverteringshendelse eller minst 2 side- eller skjermvisninger) / (det samlede antallet brukere)
Økter med engasjement per bruker beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
I fanen kan det samlede antallet økter med engasjement per bruker være høyere enn de enkelte antallene økter med engasjement per bruker i diagrammet.
Årsaken er at «Økter med engasjement per bruker» i fanen viser summen av økter med engasjement per bruker delt på antallet brukere i hele tidsperioden. Hvert enkelt punkt i diagrammet viser øktene med engasjement per bruker delt på antallet brukere den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement.
  • 3. juli: Bruker B har 2 økter med engasjement.
  • 4. juli: Bruker A har 3 økter med engasjement, og bruker B har 2 økter med engasjement.

I dette eksemplet er det 4 økter med engasjement per bruker i fanen siden bruker A hadde til sammen 4 økter med engasjement og bruker B hadde til sammen 4 økter med engasjement på nettstedet i juli. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 4 økter med engasjement.

Øktene med engasjement per bruker ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 1 økt med engasjement
  • 3. juli: 2 økter med engasjement
  • 4. juli: 2,5 økter med engasjement
I dette eksempelet er antallet økter med engasjement per bruker høyere enn antallet økter med engasjement per bruker hver dag.

Gjennomsnittlig engasjementstid per økt

«Gjennomsnittlig engasjementstid per økt» viser engasjementstiden folk har hatt på nettstedet ditt eller i appen din per økt. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt:
gjennomsnittlig engasjementstid per økt = (den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller mobilappen din var i forgrunnen på brukerens enhet) / (det samlede antallet økter)
Gjennomsnittlig engasjementstid per bruker beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
I fanen kan den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt være høyere enn den enkelte gjennomsnittlige engasjementstiden per økt i diagrammet.
Årsaken er at den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt i fanen viser summen av økter med engasjement per økt delt på antallet økter i hele tidsperioden. Hvert punkt i diagrammet viser den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt delt på antallet økter den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement på 3 minutter.
  • 3. juli: Bruker B har 2 økter med engasjement på 3,5 og 4,5 minutter.
  • 4. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement på 4 minutter, og bruker B har 1 økt med engasjement på 6 minutter.

I dette eksempelet er den gjennomsnittlige engasjementstiden 10 minutter og 30 sekunder per økt i fanen siden bruker A hadde til sammen 7 minutter engasjementstid og bruker B hadde til sammen 14 minutter engasjementstid i juli. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 10,5 minutter engasjementstid.

Den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 3 minutter engasjementstid
  • 3. juli: 4 minutter engasjementstid
  • 4. juli: 5 minutter engasjementstid
I dette eksempelet er antallet økter med engasjement per bruker høyere enn antallet økter med engasjement per bruker hver dag.

Brukerlojalitet

Brukerlojalitet viser prosentandelen av brukere som kommer tilbake hver dag i løpet av de første 42 dagene. I diagrammet er brukerlojaliteten til å begynne med 100 %, som indikerer alle brukernes første besøk. Prosentverdien avtar fra den andre dagen og utover etter som brukere faller fra.

Brukeraktivitet etter kohort

På «Brukeraktivitet etter kohort»-kortet kan du se om brukerne du skaffet deg på en bestemt dato, i større grad kommer tilbake enn brukere du skaffet deg på en annen dato. Hver rad representerer en kohort. Den nederste raden representerer den nyeste kohorten, mens den øverste raden representerer den første kohorten. Jo mørkere fargen er, dess flere prosent av brukerne i kohorten returnerte. Skyggeleggingen avtar i takt med den synkende andelen av returnerende brukere. Diagrammet har en link til Oversikt over brukerlojalitet-rapporten.

Visninger etter sidetittel og skjermklasse

Visninger etter sidetittel og skjermklasse viser antallet ganger brukerne ser hver side eller hvert skjermbilde i den valgte tidsperioden, inndelt etter sidene og skjermene som er sett flest ganger.

I tabellen nedenfor er det for eksempel startside- og handlekurvsidene som oftest er åpnet. Du kan klikke på «Se sider og skjermer» for å åpne «Sider og skjermer»-rapporten.

Antall hendelser etter hendelsesnavn

Antallet hendelser etter hendelsesnavn viser hvor mange ganger brukerne utløste hver hendelse i løpet av den angitte tidsperioden, inndelt etter hendelsene som er utløst oftest.

I tabellen nedenfor ble for eksempel «screen_view»- og «user_engagement»-hendelsene utløst oftest. Du kan klikke på en hvilken som helst hendelse i tabellen (f.eks. «screen_view») for å åpne en rapport om hendelsen, eller du kan klikke på «Se hendelser» for å åpne «Hendelser»-rapporten.

Konverteringer etter aktivitetsnavn

Konverteringer etter hendelsesnavn viser hvor mange ganger brukerne har utløst de enkelte konverteringshendelsene. Analytics samler automatisk inn enkelte hendelser som konverteringer, men du kan merke en hvilken som helst hendelse som konverteringshendelse.

Totale inntekter

«Totale inntekter» viser de totale inntektene fra netthandel, kjøp i apper, abonnementer og annonser, minus eventuelle refusjoner.
Under «Totale inntekter»-fanen ser du de totale inntektene i løpet av den aktuelle tidsperioden. Diagrammet viser de totale inntektene per dag. Eksempel: De totale inntektene 2. juli var NOK 1539,80, og de totale inntektene 3. juli var NOK 7392,80. I så fall vises NOK 8932,60 i fanen.

Kjøpsinntekt

«Kjøpsinntekt» viser den samlede inntekten fra netthandel og kjøp i apper.
Under «Kjøpsinntekt»-fanen ser du kjøpsinntekten i løpet av den aktuelle tidsperioden. Diagrammet viser kjøpsinntekten per dag. Eksempel: Hvis kjøpsinntekten 2. juli var NOK 391,50, og kjøpsinntekten 3. juli var NOK 913,50, vises NOK 1305,00 i fanen.

Total annonseinntekt

«Total annonseinntekt» viser summen av annonseinntekten fra brukerne i mobilappen din. Den totale annonseinntekten stammer fra Google AdMob eller Google Ad Manager – eller fra «ad_impression»-hendelsen hvis dataene hentes fra en integrering med tredjeparter.
Under «Total annonseinntekt»-fanen ser du den totale annonseinntekten i den aktuelle tidsperioden. Diagrammet viser total annonseinntekt per dag. Eksempel: Total annonseinntekt 2. juli var NOK 72,50, og total annonseinntekt 3. juli var NOK 14,50. I så fall vises NOK 87,00 i fanen.

Gjennomsnittlig kjøpsinntekt per bruker

«Gjennomsnittlig kjøpsinntekt per bruker» viser inntekten fra kjøp i apper (når «in_app_purchase»-hendelsen utløses) og kjøp (når «purchase»-hendelsen utløses) delt på antallet brukere.

Publisistens annonsevisninger etter annonseenhet

«Publisistens annonsevisninger etter annonseenhet» viser antallet annonsevisninger per annonseenhet i datoperioden som er angitt, og endringen i prosent fra den forrige datoperioden. Du kan klikke på «Se publisistannonser» for å åpne «Publisistannonser»-rapporten.

Brukere etter land

Brukere etter land viser landene der brukerne har tilgang til appen din, inndelt etter landene med flest brukere. Kortet inneholder et verdenskart der mørkere blånyanser angir at du har mange brukere i det aktuelle landet.

Du kan holde markøren over et land for å se antallet brukere fra dette landet, eller du kan klikke på «Se land» for å åpne «Detaljert demografisk informasjon»-rapporten og finne ut mer om brukerne fra de enkelte landene.

Brukere etter enhetsmodell

«Brukere etter enhetsmodell» viser enhetsmodellene som brukerne åpner appen din på, sortert etter enhetsmodellene med flest brukere. Du kan klikke på «Se enhetsmodeller» for å åpne «Teknologisk informasjon»-rapporten og finne ut mer om dem som bruker hver enkelt enhetsmodell.