[GA4] Fördelar med automatisk taggning i Google Ads

Varför du bör använda Google Ads automatisk taggning när det är möjligt.

Automatisk taggning i Google Ads har flera fördelar jämfört med manuell taggning. Till exempel:

• Du kan importera Analytics-konverteringar till konverteringsspårning i Google Ads.
  • Du behöver inte tagga varje slutlig webbadress manuellt.
  • Du kan undvika oavsiktliga fel som kan inträffa när du taggar samtliga webbadresser manuellt, till exempel om du råkar skriva utm_source=Google i stället för utm_source=google.
  • Du kan skapa mer detaljerade målgrupper baserat på Google Ads-dimensioner (till exempel annonsgrupp).
  • Du får åtkomst till mer detaljerade Analytics-rapporter.

Rapporter med automatisk kontra manuell taggning

Manuell taggning kan ge data om en grundläggande uppsättning dimensioner för trafikkällor. När du använder automatisk taggning kan du se data om flera ytterligare dimensioner:

• Google Ads-konto
  • Google Ads-annonsgrupps-id
  • Google Ads-annonsgruppsnamn
  • Google Ads-annonsnätverkstyp
  • Google Ads-kund-id
  • Sökordstext i Google Ads
  • Google Ads-sökfråga

Du kommer åt dessa nya dimensioner i både rapporter och utforskningar, plus en särskild Google Ads-rapport som du hittar via rapporten Förvärvsöversikt.

Rapportfunktioner som lanseras längre fram blir bara tillgängliga om du använder automatisk taggning.

UTM-åsidosättning

När du använder automatisk taggning och manuell taggning samtidigt prioriteras alltid automatisk taggning och Analytics tillskriver all trafikdata baserat på gclid-informationen. När gclid inte är tillgängligt används manuella parametrar för attribution.

Kontrollera om du använder manuell taggning

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Kontoinställningar högst upp på sidan.
  4. Klicka på avsnittet Automatisk taggning. Om rutan Tagga den webbadress som folk klickar på från min annons är markerad är automatisk taggning aktiverad. Du kan inaktivera funktionen genom att avmarkera rutan och klicka på Spara.