[GA4] Fordelene med automatisk tagging i Google Ads

Gode grunner til at du bør bruke automatisk tagging i Google Ads når det er mulig.

Det er en rekke fordeler forbundet med å bruke automatisk tagging i Google Ads sammenlignet med å bruke manuell tagging. Her er noen eksempler:

• Du kan importere Analytics-konverteringer til konverteringssporingen i Google Ads.
  • Du slipper å tagge alle de endelige nettadressene manuelt.
  • Du unngår feilene du kan innføre når du prøver å tagge de ulike nettadressene manuelt. utm_source=Google er for eksempel forskjellig fra utm_source=google.
  • Du kan opprette mer detaljerte målgrupper basert på Google Ads-dimensjoner (f.eks. annonsegruppe).
  • Du får mer detaljert rapportering i Analytics.

Rapportering om automatisk tagging kontra manuell tagging

Med manuell tagging får du data for et grunnleggende sett med dimensjoner for trafikkilder. Når du bruker automatisk tagging, ser du imidlertid data om mange flere dimensjoner, deriblant disse:

• Navnet på Google Ads-kontoen
  • ID for Google Ads-annonsegruppen
  • Navnet på Google Ads-annonsegruppen
  • Type Google Ads-annonsenettverk
  • Kunde-ID for Google Ads
  • Teksten i søkeordet i Google Ads
  • Google Ads-søk

Du har tilgang til disse nye dimensjonene gjennom rapportering og utforskinger, og via Oversikt over brukeranskaffelse-rapporten kan du åpne en rapport som utelukkende omhandler Google Ads.

I tillegg kan eventuelle rapporteringsfunksjoner vi lanserer i fremtiden, bare brukes av de som benytter seg av automatisk tagging.

UTM-overstyring

Når du bruker automatisk og manuell tagging samtidig, har den automatiske taggingen alltid forrang, og Analytics tilskriver alle trafikkdata basert på gclid-informasjonen. Når gclid-informasjonen ikke er tilgjengelig, brukes manuelle parametere til attribusjon.

Slik kan du finne ut om du bruker manuell tagging

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  4. Klikk på Automatisk tagging-delen. Hvis det er merket av for «Merk nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min», er automatisk merking på. Du kan slå av denne funksjonen ved å fjerne avmerkingen i avmerkingsboksen og klikke på Lagre.