[GA4] Google Adsin automaattisen taggauksen hyödyt

Miksi Google Adsin automaattista taggausta kannattaa käyttää aina kun mahdollista?

Google Adsin automaattisella taggauksella on useita hyötyjä manuaaliseen taggaukseen verrattuna:

• Sen avulla voit tuoda Analytics-konversioita Google Adsin konversioseurantaan.
  • Sinun ei tarvitse tagata jokaista lopullista URL-osoitetta manuaalisesti.
  • Vältät virheet, joita usein esiintyy, kun tageja lisätään manuaalisesti jokaiseen URL-osoitteeseen. Esimerkiksi utm_source=Google on eri tagi kuin utm_source=google.
  • Voit luoda tarkempia yleisöjä Google Ads ‑ulottuvuuksien (esim. mainosryhmien) perusteella.
  • Saat tarkempaa Analytics-raportointia.

Automaattisen taggauksen ja manuaalisen taggauksen raportointierot

Manuaalisen taggauksen avulla voit saada dataa liikenteen lähteiden perusulottuvuuksista. Jos käytät automaattista taggausta, näet dataa myös useista muista ulottuvuuksista, joita ovat esimerkiksi

• Google Ads ‑tilin nimi
  • Google Ads ‑mainosryhmän tunnus
  • Google Ads ‑mainosryhmän nimi
  • Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi
  • Google Ads ‑asiakastunnus
  • Google Ads ‑avainsanateksti
  • Google Ads ‑kysely.

Voit käyttää näitä uusia ulottuvuuksia raportoinnissa ja kartoituksissa. Lisäksi käytettävissäsi on erillinen Google Ads ‑raportti, johon pääset Hankinnan yleiskatsaus ‑raportin kautta.

Kaikki myöhemmin lisättävät Google Ads ‑raportointiominaisuudet ovat käytettävissä vain, jos automaattinen taggaus on otettu käyttöön.

UTM-ohitus

Jos käytät automaattista ja manuaalista taggausta samaan aikaan, automaattinen taggaus on aina etusijalla. Analytics kirjaa kaiken liikennedatan gclid-tietojen perusteella. Jos gclid ei ole saatavilla, attribuutioon käytetään manuaalisia parametreja.

Mistä tiedän, käytänkö manuaalista taggausta?

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunasta Tilin asetukset.
  4. Klikkaa Automaattinen taggaus ‑osiota. Jos Taggaa URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu on valittuna, automaattinen taggaus on käytössä. Jos haluat laittaa sen pois päältä, poista ruudun valinta ja klikkaa Tallenna.