[GA4] Fordele ved at bruge automatisk tagging i Google Ads

Årsager til, at du så vidt muligt bør bruge automatisk tagging i Google Ads.

Ved udelukkende at bruge automatisk tagging i Google Ads opnår du adskillige fordele i forhold til brug af manuel tagging:

• Giver dig mulighed for at importere Analytics-konverteringer i Google Ads-funktionen Konverteringssporing
  • Sparer dig arbejdet med at skulle tagge hver endelig webadresse manuelt
  • Du undgår de fejl, der kan opstå, hvis du forsøger at foretage manuel tagging af hver eneste webadresse (utm_source=Google er f.eks. ikke det samme som utm_source=google)
  • Giver dig mulighed for at opbygge mere detaljerede målgrupper baseret på Google Ads-dimensioner (f.eks. annoncegruppe)
  • Du får mere udførlig Analytics-rapportering

Rapportering ved brug af automatisk tagging i forhold til manuel tagging

Med manuel tagging kan du få vist data for et grundlæggende sæt trafikkildedimensioner. Når du bruger automatisk tagging, kan du også få vist data for adskillige andre dimensioner, heriblandt følgende:

• Google Ads-kontonavn
  • Google Ads-annoncegruppe-id
  • Google Ads-annoncegruppens navn
  • Google Ads-annoncenetværkstype
  • Google Ads-kunde-id
  • Google Ads-søgeordstekst
  • Google Ads-forespørgsel

Du får adgang til disse nye dimensioner på tværs af rapporter og udforskninger samt en dedikeret Google Ads-rapport, som er tilgængelig fra rapporten Anskaffelsesoversigt.

Desuden er kommende rapporteringsfunktioner kun tilgængelige, hvis du bruger automatisk tagging.

UTM-tilsidesættelse

Hvis du bruger automatisk tagging og manuel tagging samtidigt, har automatisk tagging altid forrang, og der foretages tilskrivning for alle trafikdata ud fra oplysninger om gclid i Analytics. Hvis gclid ikke er tilgængelig, foretages der tilskrivning ved brug af manuelle parametre.

Sådan finder du ud af, om du bruger manuel tagging

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Indstillinger på venstre sidemenu.
  3. Klik på Kontoindstillinger øverst på siden.
  4. Klik på sektionen Automatisk tagging. Hvis afkrydsningsfeltet ud for "Tag den webadresse, som folk klikker på fra min annonce" er markeret, er automatisk tagging aktiveret. Hvis du vil slå funktionen fra, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet og klikke på Gem.