[GA4] Tagg endelige nettadresser i Google Ads

For at det skal kunne vises detaljer om søkeord og kostnader fra den tilknyttede Google Ads-kontoen i Analytics, må du utføre en av disse handlingene:

• Slå på automatisk tagging. Dette er fremgangsmåten vi anbefaler, og du er da sikret at du får så detaljerte Google Ads-data som mulig.
  • Tagg alle endelige nettadresser for søkeord manuelt med sporingsvariabler. Du bør bare velge denne løsningen i det spesielle tilfellet som er beskrevet nedenfor.
Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker automatisk tagging for å tagge de endelige nettadressene dine i Google Ads.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer automatisk tagging

Ved bruk av automatisk tagging importeres Google Ads-data til Analytics automatisk. Når Google Ads-data kombineres med den detaljerte informasjonen etter klikk fra Analytics, kan du se hva som har skjedd på nettstedet ditt etter at folk har klikket på annonsene dine.

Når du aktiverer automatisk tagging, blir en parameter kalt gclid lagt til i nettadressen for landingssiden din når en bruker kommer til nettstedet ditt etter å ha klikket på en annonse. Hvis nettstedet heter www.example.com, blir adressefeltet seende slik ut når en bruker klikker på annonsen din:

www.example.com/?gclid=123xyz

Slå på automatisk tagging

Sånn kan du slå automatisk tagging på eller av:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  4. Klikk på Automatisk tagging-delen. Hvis det er merket av for «Tagg nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min», er automatisk tagging på. Du kan slå av denne funksjonen ved å fjerne avmerkingen i avmerkingsboksen og klikke på Lagre.

Finn ut mer om fordelene ved automatisk merking.

Spesialtilfelle

Vilkårlige nettadresseparametere tillates ikke på nettstedet ditt

Vilkårlige nettadresseparametere tillates ikke på en liten andel av nettstedene, og en feilside vises når automatisk tagging er slått på. Hør med nettutvikleren din om dette er tilfellet, eller kjør en liten test for å se om det kan brukes vilkårlige parametere på nettstedet. Hvis du får en feilmelding, må du kanskje be nettutvikleren om å tillate vilkårlige nettadresseparametere.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å sjekke om vilkårlige nettadresseparametere kan legges til på landingssiden din:

1. Kopier nettadressen for landingssiden fra Landingssider-siden i Google Ads-kontoen din, og lim den inn i nettleseren.
  2. Legg til en nettadressetestparameter manuelt.
  3. Naviger til siden ved å trykke på Enter-tasten.
  4. Undersøk om parameteren du skrev inn, fortsatt finnes i nettadressefeltet, og at siden lastes inn som den skal.
Eksempel
Tenk deg at landingssiden din er: example.com/foo.

Lim den inn i nettadressefeltet, og legg til en nettadressetestparameter (f.eks. "bar»). Vær oppmerksom på at du må føye et spørsmålstegn (?) til parameteren, hvis du ikke har noen spørsmålstegn tidligere i nettadressen:

example.com/foo?bar=Tester123

Hvis det finnes et spørsmålstegn tidligere i parameteren, må du tilføye et &-tegn til parameteren:

example2.com/foo?page=123&bar=Tester123

Når du navigerer til denne nettadressen, kan du sjekke at «bar=Tester123» er oppført i nettadressefeltet. Merk deg at det skilles mellom små og store bokstaver i «bar»-parameteren, som skal være samsvarende på alle sidene på nettstedet.

Merk: Hvis du har andre nettadresseparametere, skal «bar»-parameteren komme etter disse, men før eventuelle fragmenter (også kalt «navngitte ankere» og angitt med forekomsten av et #-tegn). Den skal se omtrent slik ut:

example.com/foo?a=b&bar=Tester123#xyz

Hvis det ikke er praktisk mulig å tillate vilkårlige nettadresseparametere, kan du tagge linkene manuelt. Manuell tagging kan imidlertid være tidkrevende, og du kan bare se et delsett av Google Ads-dataene.

Vær forsiktig når du tagger linkene manuelt. Tagg de faktiske endelige nettadressene med parametere. Hvis du prøver å bruke en viderekoblingsadresse fra en endelig nettadresse til en annen nettadresse + parametere, overføres ikke Google Ads-dataene til Analytics.