[GA4] Uw uiteindelijke URL's voor Google Ads taggen

Als u in Analytics gegevens over zoekwoorden en kosten wilt bekijken uit uw gekoppelde Google Ads-account, gaat u op een van de volgende manieren te werk:

• Zet autotagging aan. Dit is de aanbevolen aanpak die ervoor zorgt dat u de meest gedetailleerde Google Ads-gegevens krijgt.
  • Tag handmatig al uw uiteindelijke URL's voor zoekwoorden met trackingvariabelen. Doe dit alleen in het speciale geval dat hieronder wordt beschreven.
We raden u ten zeerste aan autotagging te gebruiken om uw uiteindelijke URL's voor Google Ads te taggen.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Hoe autotagging werkt

Met autotagging worden Google Ads-gegevens automatisch geïmporteerd in Analytics. Als u Google Ads-gegevens combineert met de uitgebreide informatie na de klik die wordt geleverd door Analytics, kunt u zien wat er is gebeurd op uw site nadat mensen op uw advertenties hebben geklikt.

Als u autotagging aanzet, wordt de parameter gclid toegevoegd aan de URL van de landingspagina als een gebruiker via een advertentie naar uw site gaat. Als uw site bijvoorbeeld www.example.com is, wordt de URL van uw site zo weergegeven in de adresbalk wanneer een gebruiker op uw advertentie klikt:

www.example.com/?gclid=123xyz

Autotagging aanzetten

Doe het volgende om autotagging aan of uit te zetten:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Instellingen in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  4. Klik op het gedeelte Autotagging. Als autotagging actief is, is het selectievakje naast 'Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie' aangevinkt. U zet autotagging uit door het selectievakje uit te vinken en op Opslaan te klikken.

Meer informatie over de voordelen van autotagging.

Speciaal geval

Uw website staat geen willekeurige URL-parameters toe

Een klein percentage websites staat geen willekeurige URL-parameters toe. Voor deze pagina's wordt een foutpagina weergegeven als autotagging is aangezet. Overleg met uw webmaster of dit het geval is of voer een korte test uit om te zien of uw website willekeurige parameters toestaat. Als u een fout ziet, moet u de webmaster mogelijk vragen om willekeurige URL-parameters toe te staan.

Volg deze instructies om na te gaan of een willekeurige URL-parameter kan worden behouden op uw landingspagina:

1. Kopieer de URL van de landingspagina op de pagina Landingspagina's in Google Ads en plak deze in uw browser.
  2. Voeg handmatig een test-URL-parameter toe.
  3. Druk op Enter om naar de pagina te gaan.
  4. Check of de opgegeven parameter nog steeds in het URL-vak staat en of de pagina is geladen.
Voorbeeld
Stel dat example.com/foo de landingspagina is.

Plak deze tekst in het URL-vak en voeg een test-URL-parameter toe (bijv. 'bar'). U moet vóór de parameter een vraagteken (?) invoegen als er geen voorafgaande vraagtekens in de URL staan:

example.com/foo?bar=Tester123

Als er een voorafgaand vraagteken is, moet u vóór de parameter een ampersand invoegen:

example2.com/foo?page=123&bar=Tester123

Als u naar deze URL gaat, check dan of 'bar=Tester123' wordt weergegeven in het URL-vak. De parameter 'bar' is hoofdlettergevoelig en moet er op alle pagina's op uw site hetzelfde uitzien.

Opmerking: Als u andere URL-parameters heeft, moet 'bar' na die parameters komen maar vóór eventuele fragmenten (ook wel 'benoemde ankers' genoemd en aangeduid door de aanwezigheid van een #). Het moet er ongeveer zo uitzien:

example.com/foo?a=b&bar=Tester123#xyz

Als URL-parameters toestaan geen werkbare oplossing is, kunt u de links handmatig taggen. Handmatige tagging kan wel tijdrovend zijn en hiermee kunt u alleen een subset van Google Ads-gegevens zien.

Wees voorzichtig als u uw links handmatig tagt. Tag uw daadwerkelijke uiteindelijke URL's met parameters. Als u probeert een omleiding van een uiteindelijke URL naar een andere URL + parameters te gebruiken, worden uw Google Ads-gegevens niet naar Analytics gestuurd.