[UA] Datagränser för Universal Analytics-egendomar

I den här artikeln beskriver vi träffgränser per dag i Universal Analytics. Motsvarande information om Google Analytics 4 finns i följande resurser:
Innehåll i artikeln:

Gräns för datainsamling

Varje användarinteraktion, till exempel en sidvisning, skärmvisning, händelse eller e-handelstransaktion, kan skickas som en enskild träff till Analytics. Det innebär att en enda session kan leda till många träffar. Mer information om metoderna som skickar träffar från webbplatsspårning finns i metodbeskrivningen för analytics.js i utvecklardokumentationen. Om du vill spåra appar rekommenderar vi att du använder Google Analytics för Firebase, som är en kostnadsfri och obegränsad analyslösning med obegränsade rapporteringsfunktioner.

Om en egendom skickar fler träffar per månad till Analytics än vad som tillåts enligt användarvillkoren för Analytics finns det ingen garanti för att överskottsträffarna behandlas. Om egendomens träffvolym överskrider maxgränsen kan det visas en varning i användargränssnittet och du nekas kan åtkomst till rapporterna.

Du kan välja mellan följande alternativ:

Obs! Du minskar inte antalet träffar som skickas till Google genom att använda vyfilter. Filter tillämpas på data som redan har samlats in och kan inte användas för att reducera trafiknivåerna.
  • Uppgradera till Google Analytics 360. Google Analytics 360 är en betaltjänst som inbegriper ett servicenivåavtal, teknisk support och implementeringsstöd samt stöd för större träffvolymer. Läs mer om Google Analytics 360.
  • Skicka färre träffar. Detta kan du göra på olika sätt. Du kan till exempel ange en samplingsfrekvens för datainsamlingen eller ta bort överflödiga spårningsanrop, som händelsespårning, som du har lagt till i basimplementationen. I utvecklardokumentationen kan du läsa om hur du anger samplingsfrekvens och tar bort överflödiga spårningsanrop från det aktuella biblioteket.
  • Uppgradera till Google Analytics 4-egendomar för att mäta webb- och appdata. Google Analytics 4-egendomar är en kostnadsfri analyslösning med obegränsad rapportering för upp till 500 enskilda händelser som du kan definiera med gtag.js eller Firebase-SDK:erna. Se utvecklardokumentationen (Android eller iOS) för mer information om hur du ersätter Analytics Mobile-SDK:er med Firebase-SDK:er.

Det finns ytterligare gränser för olika klientbibliotek. Mer information finns i avsnittet med gränser och kvoter för datainsamling i utvecklardokumentationen.

Fördröjd databehandling

Fördröjningen av databearbetningen är 24–48 timmar. För standardkonton som skickar fler än 200 000 sessioner per dag till Analytics uppdateras rapporterna en gång om dagen. Detta kan medföra att uppdateringen av rapporter och mätvärden fördröjs i upp till två dagar. Om du vill att bearbetningen ska ske samma dag kan du minska det antal sessioner som skickas till högst 200 000 per dag.

För Analytics 360-konton är motsvarande gräns två miljarder träffar per månad. Läs mer om servicenivåavtalet för databehandlingen i Analytics 360.

När det finns data under en dag kanske de inte innehåller alla händelser, eftersom vissa träffar kan försenas på grund av implementerings- eller nätverksbegränsningar.

Relaterade resurser

google-developers-svg