Gegevenslimieten

In dit artikel:

Gegevensverzamelingslimiet

Elke gebruikersinteractie kan als afzonderlijke hit worden verzonden naar Google Analytics, waaronder (maar niet beperkt tot) elke paginaweergave, schermweergave, gebeurtenis en e-commercetransactie. Daarom kan één enkele sessie veel hits opleveren. Lees analytics.js Method Reference in de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over de methoden waarmee hits van websitetracking worden verzonden. Als u mobiele apps wilt bijhouden, raden we aan Google Analytics voor Firebase te gebruiken. Dit is een onbeperkte analyseoplossing met onbeperkte rapportage. Het gebruik ervan is gratis.

Als een property meer hits per maand naar Analytics verzendt dan is toegestaan op basis van de Servicevoorwaarden van Analytics, is er geen garantie dat het teveel aan hits wordt verwerkt. Als het aantal hits voor de property deze limiet overschrijdt, kan er een waarschuwing in de gebruikersinterface worden weergegeven en kunt u mogelijk geen toegang krijgen tot rapporten.

U heeft de volgende opties:

Opmerking: Het toevoegen van dataweergavefilters vermindert het aantal hits dat u naar Google verzendt niet. Filters worden toegepast op gegevens die al zijn verzameld en kunnen niet worden gebruikt om uw verkeersniveaus te verlagen.
  • Upgraden naar Google Analytics 360. Google Analytics 360 is een betaalde service die een SLA (Service Level Agreement, serviceovereenkomst), technische ondersteuning, ondersteuning bij implementatie en ondersteuning voor grotere aantallen hits omvat. Meer informatie over Google Analytics 360.
  • Minder hits verzenden. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt bijvoorbeeld een steekproefpercentage instellen voor uw gegevensverzameling of alle extra trackingaanroepen, zoals gebeurtenissen bijhouden, verwijderen die u aan uw basisimplementatie heeft toegevoegd. Lees de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over een steekproefpercentage instellen of extra trackingaanroepen verwijderen uit de bibliotheek die u gebruikt.
  • App-tracking upgraden naar Google Analytics voor Firebase. Google Analytics voor Firebase is een gratis en onbeperkte analyseoplossing met onbeperkte rapportage voor maximaal 500 verschillende gebeurtenissen die u kunt definiëren met behulp van de Firebase SDK. Lees de documentatie voor ontwikkelaars (Android of iOS) voor meer informatie over hoe u de Analytics Mobile SDK's kunt vervangen door Google Analytics voor Firebase.

Er zijn speciale limieten voor specifieke clientbibliotheken. Raadpleeg Collection Limits and Quotas in de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie.

Wachttijd voor gegevensverwerking

De verwerkingswachttijd is 24 tot 48 uur. Voor standaardaccounts die meer dan 200.000 sessies per dag naar Google Analytics verzenden, worden de rapporten slechts één keer per dag vernieuwd. Dit kan het updaten van rapporten en statistieken tot twee dagen vertragen. Als u uw gegevens weer op dezelfde dag wilt laten verwerken, moet u het aantal sessies dat uw account verstuurt, beperken tot minder dan 200.000 per dag.

Google Analytics 360-accounts hebben een ruimere limiet van twee miljard hits per maand. Meer informatie over de SLA voor gegevensverwerking van Analytcs 360.

Gerelateerde bronnen

google-developers-svg