Om oversiktspaneler

Få en rask oversikt over de viktigste rapportene dine.

Oversiktspanelene inneholder en samling av moduler du kan bruke for å få en oversikt over de rapportene og beregningene du er mest interessert i. Med oversiktspanelene kan du overvåke mange beregninger samtidig, slik at du raskt kan sjekke statusen for kontoene dine eller se sammenhenger mellom forskjellige rapporter. Det er enkelt å lage, tilpasse og dele oversiktspanelene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Gå til oversiktene dine

Slik går du til oversiktene dine:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Gå til et datautvalg.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Klikk på TILPASNING > Oversikter.

Oversiktsmoduler

En modul er en slags minirapport der dataene dine kan bli vist på forskjellige måter, for eksempel gjennom enkle numeriske beregninger, tabeller og diagrammer. Du kan angi moduler i selve oversikten. Moduler kan også inneholde øyeblikksbilder av og linker til standardrapporter eller tilpassede rapporter.

Klikk på en modultittel for å åpne den underliggende rapporten.

I artikkelen om oppretting av oversiktspaneler finner du informasjon om hvilke moduler og alternativer som er tilgjengelige for deg.

Bruk av oversikter

Oversiktene brukes stor sett på samme måte som rapportene i Analytics. Du kan undersøke et diagramelement i en modul ved å holde markøren over det aktuelle elementet. I bildet nedenfor ser du eksempler på annet du kan gjøre med oversikter:

• 1 endre navnet på en oversikt ved å klikke på oversiktstittelen
  • 2 justere datoperioden eller sammenligne to datoperioder ved å bruke datovelgeren
  • 3 legge til moduler, dele, tilpasse eller fjerne oversikten ved å bruke handlingsfeltet
  • 4 legge til eller fjerne segmenter
  • 5 flytte rundt moduler på siden ved å dra dem til nye plasseringer etter tittellinjen. Dessuten kan du redigere eller slette moduler ved å bruke kontrollene du ser når du holder markøren over tittellinjen for modulen.
  • 6 åpne en tilknyttet rapport ved å klikke på modulens tittel. (Dette fungerer bare for koblede rapportmoduler, ikke for moduler du lager i selve oversikten.)
  • oppdatere dataene i oversikten ved å klikke på Oppdater oversikten-linken, i nederste høyre hjørne på siden (ikke synlig i skjermbildet)
Dashboard user interface map.
Figur 2: Vanlige elementer i oversiktene

Deling av oversikter

Alle oversiktspanelene du lager, er i utgangspunktet private. Det vil si at det er bare du som kan se dem. Du kan dele oversiktspanelene med andre brukere via Del-menyen. Du kan også dele oversiktene via e-post eller eksportere dem til PDF-format ved å bruke Eksport- og E-post-menyalternativene.

Share dashboard menu with 3 options: share object, share template, share in Solutions Gallery.
Figur 3: Deling av Oversikter-menyen

Fremgangsmåten videre