[GA4] Het rapport Conversiepaden

Bekijk paden naar conversie met attributiecredit.

Gebruik het rapport Conversiepaden om inzicht te krijgen in de paden tot conversie van uw klanten en te begrijpen hoe verschillende attributiemodellen credit toewijzen aan die paden.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Overzicht

Het rapport Conversiepaden bestaat uit 2 gedeelten: de gegevensvisualisatie en de gegevenstabel. Met de gegevensvisualisatie kunt u snel zien welke kanalen conversies starten, ondersteunen en afronden. In de gegevenstabel ziet u de paden die gebruikers volgen om conversies af te ronden, en de volgende statistieken: Conversies, Aankoopopbrengst, Dagen tot conversie en Contactpunten tot de conversie.

Het rapport gebruiken

Het rapport openen

1. Klik in Google Analytics aan de linkerkant op Advertenties.
  2. Ga naar Attributie > Conversiepaden.

Periode en conversiegebeurtenissen selecteren

Selecteer eerst een periode in het dropdownmenu van de datumkiezer rechtsboven. Selecteer vervolgens een of meer conversiegebeurtenissen in het dropdownmenu linksboven in het rapport. Standaard zijn alle conversiegebeurtenissen geselecteerd en worden deze in het rapport samengevoegd.

Opmerking: De attributierapporten bevatten gegevens vanaf 14 juni 2021.

Een filter toevoegen (optioneel)

In het rapport worden gegevens van alle gebruikers getoond. Klik linksboven op Filter toevoegen om de gegevens van een specifieke groep gebruikers te bekijken.

Voorbeeld
Als u alleen gegevens voor Chrome-gebruikers wilt bekijken, voegt u het filter Opnemen toe (het standaardfilter) en selecteert u de dimensie Browser (onder Apparaat), kiest u Chrome als dimensiewaarde en klikt u op OK.

Een dimensie selecteren voor rapportage

In zowel het diagram als de gegevenstabel worden uw gegevens uitgesplitst naar de dimensie Standaard kanaalgroep. Gebruik de dropdownmenu's bovenaan het diagram en de gegevenstabel om gegevens te bekijken op basis van de dimensie Bron, Medium of Campagne.

Het attributiemodel voor de gegevensvisualisatie selecteren

Opmerking: De attributiemodellen op basis van 1e klik, tijdsverval en positie, en lineaire attributiemodellen zijn vanaf november 2023 niet meer beschikbaar. Meer informatie over de beëindigde modellen

De gegevensvisualisatie bovenaan het rapport toont gegevens zoals deze zijn berekend door het attributiemodel Laatste klik voor betaalde en organische kanalen. Gebruik het dropdownmenu voor attributiemodellen om de gegevensvisualisatie te bekijken op basis van een ander attributiemodel.

Het rapport aanpassen

Klik rechtsboven op Vergelijkingen bewerken om te wijzigen wat er in het rapport wordt getoond. In het deelvenster Rapport aanpassen kunt u de instellingen voor Filters en Padlengte wijzigen.

Filters

In het rapport staan gegevens van alle gebruikers. Klik op namen van filters om filters te bewerken of toe te voegen.

Padlengte

Het rapport toont maximaal 20 contactpunten voor alle paden. Gebruik dit gedeelte om te filteren op padlengte:

1. Selecteer een operator (gelijk aan, niet gelijk aan, groter dan, groter dan of gelijk aan, kleiner dan of kleiner dan of gelijk aan).
  2. Voer naast de contactpunten een getal in.
  3. Klik op Toepassen.

Een rapport delen, downloaden of exporteren

Klik rechtsboven op Dit rapport delen  om de op dat moment in het rapport weergegeven gegevens te delen, te downloaden of te exporteren.

De gegevens begrijpen

Gegevensvisualisatie

Bovenaan de gegevensvisualisatie ziet u hoeveel conversiecredit elk segment van het conversiepad genereert met het geselecteerde attributiemodel. De segmenten worden als volgt gedefinieerd:

• Vroege contactpunten: De eerste 25% van de contactpunten in het pad, afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Dit segment is leeg als het pad uit 1 contactpunt bestaat.
  • Middenbereik contactpunten: De middelste 50% van de contactpunten in het pad. Als het pad minder dan 3 contactpunten heeft, is dit segment leeg.
  • Late contactpunten: De laatste 25% van de contactpunten in het pad, afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Als het pad uit één contactpunt bestaat, wordt alle conversiecredit toegeschreven aan dit segment.

In de staafdiagrammen onder elk segment ziet u hoeveel conversiecredit een bepaalde dimensie (Kanaal, Bron, Medium, Campagne) oplevert in dat gedeelte van het conversiepad.

Plaats de cursor op de elementen van de gegevensvisualisatie voor specifiekere informatie.

Gegevenstabel

De bovenste rij van de gegevenstabel biedt een overzicht van de prestaties van de geselecteerde conversietypen. Hier worden de totalen getoond voor de statistieken Conversies, Aankoopopbrengst, Dagen tot conversie en Contactpunten tot de conversie.

Het rapport wordt standaard gesorteerd op paden met het hoogste aantal conversies. Klik op de pijl-omlaag naast een van de andere statistieken om op die statistiek te sorteren.

De in elke rij weergegeven credit is een gemiddelde voor de afzonderlijke paden in die rij.

Plaats de cursor op afzonderlijke contactpunten op paden om de conversiecredit en het aantal conversies te bekijken.

Dimensies die niet kunnen worden toegeschreven

In sommige gevallen kan Analytics geen dimensiewaarden weergeven omdat deze ontbreken of om een andere reden niet beschikbaar zijn. Het rapport toont mogelijk een of meer van de volgende waarden, zodat de totalen nauwkeurig blijven:

Waarde Definitie
(not set) (not set) is de naam van een tijdelijke aanduiding die Analytics gebruikt om aan te geven dat er geen gegevens zijn ontvangen voor de dimensie die u heeft geselecteerd. In handmatig getagde URL's kan er bijvoorbeeld een parameter ontbreken, zoals Campagne, Bron of Medium.
Niet toegewezen

Niet toegewezen is de waarde die Analytics gebruikt als er geen andere kanaalregels zijn die overeenkomen met de gebeurtenisgegevens.

Direct

Direct is de waarde die Analytics gebruikt als er geen padgegevens zijn waaraan de conversie kan worden toegeschreven, bijvoorbeeld in het geval van gegevensimport.

Niet toe te schrijven Er kan geen credit worden toegewezen voor de dimensie die u heeft geselecteerd.
(Anders) (Anders) is de waarde die Analytics gebruikt voor een rij met gegevens die zijn samengevoegd in verband met de limieten voor kardinaliteit. Meer informatie