Reports

[GA4] Anpassa rapportnavigeringen

Ordna dina rapporter i samlingar och ämnen i rapportnavigeringen
Den här artikeln är avsedd för egendomsadministratörer som vill anpassa rapportnavigeringen.

Alla som använder en egendom kan komma åt rapporterna genom att klicka på Rapporter i det vänstra navigeringsfältet. Genom att anpassa samlingar och ämnena i dessa kan du anpassa de offentliga rapporterna.

Skapa en samling

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna skapa en samling. Varje egendom kan ha upp till sju samlingar.

1. Klicka på Bibliotek längst ned i det vänstra navigeringsfältet. Om Bibliotek inte visas har du inte redigeringsbehörighet.
  2. Klicka på Skapa ny samling [Skapa knappen +].
  3. Klicka på Tom för att börja med en tom samling utan ämnen och rapporter. (Eller klicka på en av de fördefinierade samlingsmallarna.)
  4. Ange ett namn i fältet Samlingens namn, till exempel Min nya samling.
  5. Klicka på + Skapa nytt ämne och ange ett ämnesnamn, till exempel ”Mitt exempelämne 1”.
    En samling kan ha upp till fem ämnen.
  6. Klicka på Använd.
  7. Dra en detaljrapport från kortet till höger och släpp den under det nya ämnet.
  8. Dra en översiktsrapport från kortet till höger och släpp den under det nya ämnet.
    Eftersom översiktsrapporten fungerar som ämnesöversikt kan ett ämne kopplas till en enda översiktsrapport.
  9. Skapa ytterligare ämnen efter behov med egna rapporter. Du kan ändra ordningen på ämnena och rapporterna genom att dra dem till önskad plats.
    Varje ämne kan ha upp till tio rapporter.
  10. Klicka på Spara.

Publicera en samling

När du har sparat samlingen måste du publicera den så att den blir tillgänglig för alla som har åtkomst till Analytics-egendomen.

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna publicera en samling.

1. Klicka på Bibliotek längst ned i det vänstra navigeringsfältet. Om Bibliotek inte visas har du inte redigeringsbehörighet.
  2. Leta reda på samlingskortet, till exempel Min nya samling.
  3. Klicka på Mer [].
  4. Klicka på Publicera.

Publicera en samling via menyn Mer.

Samlingar visas i bokstavsordning utifrån deras namn i rapportnavigeringen. (Du kan inte ändra ordningen på samlingarna.)

Skapa en samling från en mall

Analytics innehåller flera samlingsmallar som hjälper dig att snabbt komma igång. Utgå från en mall och anpassa den efter dina behov.

Samlingsmallar

• Apputvecklare passar Android- och iOS-apputvecklare och fokuserar på användarupplevelsen i appen.
  • Verksamhetsmål ger tillgång till en anpassad uppsättning rapporter som utgår från information om ditt företag.
  • Rapportering för spel passar spelutvecklare och marknadsförare och visar dimensioner och mätvärden som är relevanta för appbaserade spel.
  • Livscykel hjälper dig att förstå kundernas hela väg från förvärv till lojalitet.
  • Search Console hjälper dig att förstå vad dina kunder söker efter när du ansluter till Google Search Console.
  • Användare hjälper dig att förstå kundernas demografi och vilken teknik de använder.

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna skapa en samling.

1. Klicka på Bibliotek längst ned i det vänstra navigeringsfältet. Om Bibliotek inte visas har du inte redigeringsbehörighet.
  2. Klicka på Skapa ny samling [Skapa knappen +].
  3. Välj en mall under Börja från en mall. (exempel: Livscykel > Förvärv)
Om du enbart ser listan Rapporter i biblioteket har du bara visningsbehörighet till egendomen. Begär att få rollen Redigerare hos en egendomsadministratör.

Mallen du väljer öppnas och fylls automatiskt med relevanta ämnen och rapporter. Den anpassade samlingen nedan innehåller exempelvis översikterna Förvärv, Engagemang och Intäktsgenerering och rapporterna Användare och Trafikförvärv (bland annat).

Anpassa samling från en mall.

Anpassa samlingen genom att dra rapporter från det högra kortet till det anpassade samlingskortet till vänster.

• Klicka på [Radera] bredvid ett rapportnamn för att radera rapporten från samlingen.
  • Klicka på [Indikator för att dra] bredvid ett rapportnamn och dra det för att ändra ordning.

Ange ett beskrivande samlingsnamn och klicka på Spara när du är klar.

Länkade samlingar

Länkade objekt (till exempel länkade samlingar) får uppdateringar från Google. När Google till exempel lägger till en rapport i samlingen Livscykel läggs rapporten automatiskt till i alla länkade samlingar av denna typ.

Samlingar som du skapar från mallar (till exempel Livscykel, Användare) är länkade som standard och får automatiskt uppdateringar.

Exempel på Google-ändringar som införs automatiskt i länkade samlingar:

• tillagda och borttagna rapporter
  • ändringar av ämnesnamn

Rapporter och ämnen som du (eller en annan administratör av egendomen) tidigare har lagt till eller tagit bort påverkas inte.

Ta bort länken

Om du inte vill att en samling ska uppdateras kan du ta bort länken.

Objekt (till exempel samlingar) som du skapar från grunden är olänkade som standard.
Du kan ta bort länken för en samling genom att klicka på Ta bort länk [ta bort länk] bredvid namnet på samlingsmallen. Olänkade objekt kan inte länkas senare.

Ta bort länk från samling